DE NIEUWE KINDERKAMERS

 In Baby, Babykamer, Wonen

Toen we in ons nieuwe huis gingen wonen hebben we niet zo veel aan Morris zijn kamertje gedaan. We hebben de wanden geschilderd, gordijnen opgehangen en zijn meubeltjes in zijn kamer gezet, maar daar is het tot nu bij gebleven. We hebben zelfs niets aan de muur gehangen, puur omdat we ten tijde van de verhuizing nog niet wisten hoe we het wilden gaan doen met de kamertjes van de jongens. Zouden we er gewoon nog een babykamer bijkopen? Of wilden we een peuterbed voor Morrisje? We waren er nog niet uit. Inmiddels denken we er wel uit te zijn en leek het me leuk onze ideeën voor de slaapkamertjes van onze jongens met jullie te delen!

We vonden het best lastig om te beslissen hoe we het met de slaapkamers van de kindjes zouden gaan doen. Morris is pas 16 maanden als de baby geboren wordt, dus eigenlijk, voor ons gevoel, nog wat te klein voor een echt peuterbed of zelfs eenpersoonsbed. Daarbij komt dan wel dat Morris de eerste vier maanden van zijn leven ‘s nachts bij ons op de kamer heeft geslapen, en we dat nu ook weer willen gaan doen, mits de situatie dat toelaat natuurlijk. Desalniettemin zal de baby overdag gewoon op zijn eigen kamertje slapen, net als Morris deed, en ik zie het niet zitten om dan iedere ochtend en avond dat wiegje te moeten verslepen. Niets aanschaffen en Morris voorlopig gewoon dit kamertje laten houden, en de baby in de wieg laten slapen, is voor ons gevoel dus geen optie. Maar wat dan wel? Een complete babykamer extra kopen? In eerste instantie is dat wel waar we naar neigden. Morris zou dan gewoon de komende tijd zijn eigen kamer kunnen houden, de baby zou een mooi eigen kamertje krijgen, en tegen de tijd dat Morris dan wel klaar zou zijn voor een grote jongensbed zouden we misschien wel weer denken aan gezinsuitbreiding en zijn kamertje door kunnen schuiven. Toekomstmuziek tot en met natuurlijk, maar wel iets om alvast goed over na te denken om te voorkomen dat we zo’n zelfde ding krijgen als met de kinderwagen (twijfelen tussen een wagen die ook als duo kan, en eentje die niet als duo kan, en dan gewoon voor de wagen gaan die je niet om kunt bouwen terwijl je wel graag snel meer kindjes wilt – HANDIG!). Iets met ‘n ezel en een steen, enzo;). Deze keer zouden we dus een super weloverwogen keuze maken, met oog op nu, maar ook op de toekomst.

Een extra babykamertje dus, daar zouden we voor gaan. Dit keer geen ‘standaard’ babykamer, zochten we, maar net even iets anders. Geen idee waarom hoor, ik vind Morris’ kamer nog steeds heel mooi, maar dat leek ons wel leuk voor de afwisseling. Om een verhaal wat al heel lang is niet nog langer te maken: ik zocht en zocht en zocht, kwam online het Sebra Kili bedje tegen, werd op slag verliefd en Koen later ook, we bekeken het in het echt en toen was de keuze snel gemaakt. Morris zijn kamertje gaat naar baby 2, en Morris krijgt een nieuw kamertje met het Sebra Kili bedje en een grote lockerkast. Geen extra babykamertje dus, maar deze oplossing. Ik vind dat bedje zó mooi, en daarbij is het ook nog eens mega praktisch omdat het een subtiele overgang van ledikant naar peuterbed mogelijk maakt. Ik denk dat we op deze manier een kamertje voor hem maken waar hij hopelijk een flinke poos mee vooruit kan. We gaan geen extra commode meer bij kopen, omdat ik denk dat één commode meer dan genoeg is voor de keren dat we die voor Morris gebruiken. Dus. Dat gaat hem worden. De babykamer gaat door naar broertje, en Morris krijgt een grote jongenskamer.

Met alleen een paar meubeltjes is zo’n kamertje natuurlijk niet af. De wandjes moeten een kleur en er moet wat decoratie komen. Ik heb me een breuk ‘gepinterest’ (is dat al een werkwoord ondertussen?), en een boellll inspiratie opgedaan!

Nu de zwangerschap bijna op de helft is, is het ondertussen wel eens tijd dat we een beetje actie gaan ondernemen. Voor Morris’ kamertje gaan we in ieder geval voor wat stoerder en meer industrieel, en voor de babykamer mag het wel wat zachter en liever zijn! Ik vind zwart wit nog steeds leuk voor op Morris zijn kamer, maar dan wel in combinatie met wat andere tinten zodat het niet zo’n compleet monochroom geheel wordt, en voor de baby worden het wat meer pasteltintjes, vermoed ik. Dat zijn de voornemens. Nu nog aan de slag!

Hoe doen andere mama’s dat met kindjes redelijk snel achter elkaar? En veranderen jullie vaak iets aan de kamertjes van jullie kinderen? Ik merk namelijk dat ik dat eigenlijk helemaal niet zo doe..

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Wat een mooie pins! Dat bedje is ook zo mooi!

 • Margot

  Ik ben heel benieuwd hoe beide kamertjes eruit gaan zien! En ik herken wel wat van je plaatjes, ik ben ook druk geweest op Pinterest om inspiratie op te doen voor de kamer van ons eerste kindje.

 • Alie

  Wij hebben ook het kili bedje voor ons zoontje, echt supermooi en heel handig!

 • Nienke

  Mooie stijl! Onze oudste was ook 16 maanden toen z’n tweeling broertjes geboren werden, wij hebben er wel 2 ledikantjes bij gekocht en een grote multifunctionele ladekast (de Hemnes van Ikea) als commode. Onze oudste was met 16 maanden nog niet toe aan een peuterbed, dus voor ons was dit de beste oplossing.
  Ik vind dat Sebra Kili bedje wel echt heel mooi trouwens!

 • Corina

  Onze kinderen schelen 14 mnd en voor de oudste toch ook een commode gekocht want ook hij moest verschoond worden! En op de grond of welke plek dan ook is niet altijd handig.
  En deze commode hoeft niet persé nieuw te zijn. Op marktplaats of ikea hebben ze er ook.

 • Kimberley

  Super leuk bedje, heb hem ook vaker gezien. Leuke style ook van de plaatjes. Gaan vast hele leuke kamers worden. Onze meisjes schelen 21 maanden. Onze oudste is met 18 mnd naar een peuterbedje gegaan nieuwe kast erbij en een super simpele ikea sniglar commode gekocht en geverfd in dezelfde kleur grijs als de kast. kwam ik toen via pinterest op. Vind het toch nog wel super handig op beide kamers een commode omdat de kleine in het begin nog veel sliep en ik dan net moest verschonen als de kamer “bezet” was. Of in de avond spits allebei een kindje aankleden na het badderen. Is toch niet heel comfortabel om het op je eigen bed ofzo te doen voor je rug☺️. Verschoonkussen erop kistje met luiers en wat decoratie eronder en klaar.

 • Anouk

  Wat een leuke ideeën! Hou ik ook echt van.
  Hier 18 maanden verschil tussen mijn zoontjes. Wij hadden een wieg, waar mijn jongste tot 8 maand in heeft gelegen (kleine baby – grote wieg). Daarna is de oudste overgegaan naar een groot bed, met 2 jaar kan dat ook wel.
  Een commode hebben we wel extra aangeschaft, gebruik je toch meer dan je denkt.

 • Lotte

  Hier 17 maanden tussen de 2. Voor Noor, de oudste, ook zo’n sebra kili bedje gekocht. Vind het een prachtig bedje en heb het gelukkig op marktplaats op de kop kunnen tikken. Heb ook op beide kamers een commode. Verder bij beide geen complete babykamer maar dingen bij elkaar gezocht. Ook hebben we voor de 1e maanden een duowagen gebruikt (phil en teds sport) ideaal! Succes!

 • Marieke

  Waauw wat leuk!! Inspirerend:-)

  Mag ik je vragen waar je de lockerkast van Morris gekocht hebt! #opzoeknaarpreciesdiekastvooronsmannekeFenn <3

pingbacks / trackbacks
 • […] het artikeltje over de nieuwe kinderkamers (KLIK!) vertelde ik jullie er al over: we hebben best even na moeten denken over hoe we het met de […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!