DROMEN & DOELEN VOOR 2020

 In Persoonlijk

Het leeft hoor jongens, het leeft. Vorige week kwam er op de plog na niets online, en dat was volledig te wijten aan het feit dat ik er na de vakantie écht weer even in moest komen. Weer aan het werk, Benjamin ook naar de peuterspeelzaal, maar ‘s ochtends als Morris ‘s middags moet dus lekker veel rijden, mijn sportroutine weer oppakken, het huishouden fixen: even opstarten moesten we. Dit artikel stond voor volgende week maar schoof ik door naar nu. Dat even is dan ook nog wel te overbruggen en liever pas online als ik er tevreden over ben. Vandaag dus alsnog! Tradities zijn geloof ik helemaal mijn nieuwe ding, want ik dacht; laat ik er een vast iets van maken dat ik jullie ieder jaar begin januari vertel wat mijn dromen en doelen voor het komende jaar zijn. Heb ik in 2018 gedaan, en 2019, dus dit wordt drie op een rij. In het laatste artikel van vorig jaar keek ik al kort terug op de dromen en doelen die ik voor dat jaar had.

Ons huis afmaken, meer rust nemen, gezinsuitbreiding, bedrijf laten groeien en qtime met Koen. Ik ben eigenlijk wel heel tevreden over hoe dat liep. Misschien niet zoals ik aanvankelijk dacht, maar toch. Ik nam allesbehalve meer rust, maar dat Koen en ik de festivals en feestjes ontdekten zorgde wel voor heel veel ontspanning en op die momenten ook echt rust in mijn hoofd, plus ik kon dat hele qtime met Koen punt ermee afvinken, want dat slaagde sowieso. Vaker ‘s avonds als de kindjes in bed liggen de oppas in huis om samen een hapje te gaan eten, of even een borrel te doen met vrienden, en overdag meer bewust tijd vrij maken om rustmomenten met de jongens in te bouwen lukte ook. Dat maakt echt dat ik met een heel gelukkig gevoel terugkijk op 2019. Wat dat betreft een fijn evenwicht tussen ‘vrouw van 26’, en ‘moeder van twee kinderen’ zijn. Maargoed, dat was dus 2019. Nu 2020. Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik heb dus echt bi-zar veel zin in dit jaar. Zo benieuwd wat het ons gaat brengen, in alle opzichten. Ik heb weer een paar dromen en doelen die ik met je kan en wil delen; en eigenlijk komen ze toch ook best wel weer een beetje overeen met vorig jaar. Maar dan anders.

HUIS AFMAKEN

Oké begin alvast te lachen, want deze heeft de drie op een rij gehaald. Ik weet inmiddels: een huis is dus echt nooit af. We hebben gezellig weer een aantal projectjes voor komend jaar. Het tuinhuisje willen we graag anders, en van de inloopkast willen we een extra slaapkamer maken, en dan op zolder naast onze slaapkamer de kast. Het zijn allemaal geen héél schokkende verbouwingen dit, kwestie van kast eruit, kozijn en deur erin en boven een nieuwe kast maken zoals we graag willen. Maar, nouja, het moet zeg maar wel nog even gebeuren. Plannen, plannen, plannen. Geen idee wanneer we dit gaan doen, maar het idee is er. Tuinhuisje heeft denk ik de hoogste prio.

PLATFORM VERDER UITBOUWEN

Dit lukte vorig jaar, en ik hoop dat het komend jaar weer slaagt. Dat iets waar ik zo veel plezier aan beleef en tijd en energie in steek ook mijn bedrijf is vind ik nog steeds heel heel vet, eigenlijk. De ‘vaste’ partners waar ik afgelopen jaar mee werkte, Kiba, Kapten & Son, Coolblue en Plein.nl ga je ook in 2020 voorbij zien komen. Ik vind die langdurige samenwerkingen zelf heel fijn om te doen. Plus ik ben in 2020 ambassadeur voor Olympus Pen, wat ik ook echt fantastisch vind omdat ik zo mijn fotografie skills een beetje kan verbeteren. Is toch net ff anders dan altijd die iPhone foto’s. Ik krijg hier echt zulke positieve vibes van. Sinds vorige week heb ik een tweede account op Instagram, puur gericht op sport en voeding, omdat ik daar altijd heel veel vragen over kreeg maar er ook veel volgers op mijn eerste account waren die daar helemaal niet op zaten te wachten en ik hen er niet mee lastig wilde vallen, en ook daar heb ik dit jaar allerlei plannen mee. Vind dat echt heel leuk om te doen. En niet omdat ik vind dat iedereen massaal aan de lijn moet, JUIST niet zelfs, dat heb ik op het account zelf ook al gedeeld, maar puur ter inspiratie en motivatie. 

PROJECT MET ROBIN ONTWIKKELEN

Ja deze teaser zit er ook weer in hoor. Very much sorry, ik kan er nog steeds niets over zeggen, want straks loopt ‘t allemaal anders en heb ik al hoog van de toren lopen blazen, en het is ook nog steeds onwijs in de kinderschoenen dus god weet hoe het allemaal gaat lopen, maar we zijn wel al een hele poos met iets héél tofs bezig. Er zijn alleen steeds dingen waardoor het even op het tweede plan komt en niet de hoogste prioriteit krijgt, vooral omdat we ook allebei een boel andere dingen te doen hebben, met onze banen, bedrijven en thuissituaties, maar voornemen is wel écht om in 2020 door te pakken hiermee. Als zijn huis straks klaar is krijgt hij in ieder geval wat meer lucht: ik hoop dat dat mooi gaat passen.

BOEK SCHRIJVEN

Dit wil ik denk ik al zo lang ik me kan heugen. Vraag het mijn ouders, of mijn docenten op de basisschool: vanaf dat ik kan schrijven kalk ik schriftjes vol met hele teksten. Korte verhaaltjes. Een deel daarvan heb ik zelfs nog denk ik, als ik goed zoek. Inmiddels doe ik het al jaren niet meer, die schriftjes volpennen, maar het zal voor jullie geen heel grote verrassing zijn dat ik écht van schrijven houd. Van woorden en tekst en taal. Ik dacht altijd dat een boek schrijven onmogelijk zou zijn, maar dat is het helemaal niet. Ik wil er dit jaar in ieder geval aan beginnen. Dat hoeft niet meteen bloedserieus te zijn, maar gewoon, eens aftasten hoe en wat. Voor mezelf. En misschien blijft het ook wel altijd van mezelf. Ik zou het eeuwig zonde vinden als dit zo’n ding is waarvan ik anders later zeg: had ik maar. Het zou overigens niet per se over het moederschap gaan, want daar zijn al zóveel boeken over, en daarbij heb ik de wijsheid allesbehalve in pacht. Waarover dan wel is nog een beetje een open eindje. We zullen zien.

OPLEIDING DOEN

Deze staat ook hoog op mijn lijstje. Voor mijn werk op de zaak wil ik graag een opleiding doen in vormgeving, maar welke dan precies is tot op heden een vraagstuk. Wannéér ik dat dan precies ga doen is ook een vraagstuk, want ik heb nu geen flauw idee waar ik de tijd vandaan moet halen. Het moet sowieso buiten werktijd om, want er is teveel werk om te laten liggen om te leren, dus dat wordt puzzelen, maar waar een wil is is een weg, dus hier wil ik wel iets op bedenken.

SITE VERBOUWEN

Dit kan ik niet zelf, dus dat scheelt wel weer iets: ik wil de site een ander jasje geven. Inmiddels is het alweer jaren zo en ben ik er niet meer zo weg van, dus daar moet wat aan gebeuren. Ander logo, andere naam misschien wel, andere huisstijl. Gewoon even een ander plaatje. Heb ik heel veel zin in, en ik heb heel veel ideeën, dus dit gaan we hopelijk snel aanpakken. Tijd voor iets anders wat beter past bij nu.

ZWANGERSCHAP

Jullie zagen deze al aan komen. De laatste en de grootste. Ik zal er verder ook niet veel over zeggen, want we weten allemaal hoe de situatie was de afgelopen jaren, máár ik hoop, net als vorig jaar, 2020 toch wel zwanger af te sluiten. We weten inmiddels dat ik gezond ben en dat het in theorie mogelijk zou moeten zijn, dus we zullen zien wanneer het goed voelt en of het gaat lukken als we er klaar voor zijn. Thanks in ieder geval dat ik er de afgelopen maanden nog maar minimaal vragen over heb gehad; is minder confronterend en ik heb het altijd begrepen omdat ik er zelf zo open over was, maar de afgelopen maanden vond ik het wel heel fijn zo.

Dus. Tot zover.

Ik moet alweer lachen als ik dit lijstje teruglees, want verbouwen, beginnen aan een boek, een opleiding doen, project met Robin lanceren, instagramaccounts en site uitbouwen en verbouwen: wellicht is het een béétje much van het goede allemaal. Het hóéft ook niet allemaal. Het zijn niet voor niks ook dromen. Als het niet dit jaar komt, dan misschien een ander jaar, of nooit. Zelfs als precies niks hiervan zou uitkomen zou het oké zijn, want ik ben heel tevreden zoals het nu is, maar toch; hopen en ergens naartoe werken is goed toch? Ik hoop er eind van het jaar een aantal af te kunnen vinken. Dat zou mooi zijn.

Wat zijn jullie dromen en doelen voor 2020?

 

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Linda

  Ik hoop van harte dat al jullie dromen waarheid mogen worden.. Mijn doel voor 2020 is weer fit worden, huis op orde maken en vooral heel veel genieten van onze jongens en elkaar..

 • Lotte

  Wat een mooie foto van je bovenaan het artikel!
  Ik wens jullie alle goeds toe voor komend jaar en hoop dat al je dromen en wensen uit zullen komen.
  Je blog straalt vaak positiviteit , kracht en liefde uit, ik lees het altijd graag!
  ♥️

 • Irene

  Ik hoop dat al je dromen uitkomen lieverd! Ik ben zo trots op jou. Wat ben je inspiratiebron, een super moeder, een lieve vriendin! Liefs Irene

 • Shirley

  Ik hoop vooral dat de kinderwens uit komt, omdat die wens er al wat jaren staat! Verder lekker dromen en kijken hoe ver je komt. Ik vind het leuk om te zien hoe jullie genieten, samen en met het gezin. Go for it! Liefs Shirley

 • Mariska

  Mooi verwoord weer allemaal! Mooie doelen! Ik hou ervan om doelen te hebben en vooral te dromen. Wie doet dat niet!
  Hier net zo
  – veel quality time met man en kids en alleen man 😉
  – wat meer festivals
  – huis afmaken(zijn al goed op weg)
  – eigen caravan kopen (zaterdag ophalen:)
  – aan me zelf werken dmv mindset programma’s. Wil me zelf meer ontwikkelen maar ben nog zoekende hoe
  – fit blijven zoals ik nu ben:)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!