MIJN MEEST GEDRAGEN SIERADEN

 In Lifestyle

Ik behoor tot de categorie mensen zonder heel uitgebreid sieradenrek. Sterker nog: ik draag eigenlijk al jaren hetzelfde. Mijn ringen doe ik nooit af, ik heb twee horloges die ik afwissel, en qua oorbellen zit er de laatste maanden voor het eerst wat afwisseling in. Ik vind het altijd heel mooi om te zien als mensen hun sieraden prachtig afstemmen op hetgeen ze dragen, maar dat is aan mij niet zo besteed. De sieraden díe ik heb en draag zijn echter wel allemaal heel erg waardevol, letterlijk of vooral qua emotionele waarde, en omdat ik heel vaak vragen krijg over met name mijn horloges en oorbellen deel ik vandaag wat ik precies draag!

AAN MIJN VINGERS

Sinds het overlijden van oma, in januari van 2017, heb ik onafgebroken dezelfde ringen om mijn vingers gehad. Allereerst mijn trouwring, aan mijn linkerringvinger. Die draag ik sinds onze trouwdag – duhh, verrassend – en heb ik sindsdien letterlijk nog geen dag niet gedragen. Het is een witgouden ring met drie grotere briljanten. Een eenvoudige ring, niet per se een heel erg in het oog springende, maar wel een waar ik nog steeds echt heel blij mee ben. Juist omdat hij erg simpel is draag ik hem heel graag. Aan mijn rechterringvinger draag ik twee ringen. Onder de trouwring van oma. Na haar overlijden gingen mama, auntie en ik met z’n drieën door haar spulletjes. Mama draagt al veel sierraden, auntie is er juist helemaal niet van, en ik wilde oma’s trouwring heel erg graag hebben. Gewoon symbolisch; zij heeft hem zolang gedragen, en nu heb ik hem om. Iets tastbaars wat me aan haar herinnert en ik altijd bij me draag. Het is een simpele ring, volledig van geelgoud, en aan de binnenkant staan haar en opa’s initialen gegraveerd, en hun trouwdag, 20 april 1960. Dit sieraad is qua waarde in geld niet mijn meest waardevolle, maar hij is voor mij echt heel belangrijk en onvervangbaar. De ring is me te groot, maar ik wil hem niet kleiner laten maken omdat dit is hoe oma hem ook gedragen heeft. Ik draag hem onder een andere ring, en zo zit het prima. Dit was overigens het eerste sieraad van geelgoud wat ik ben gaan dragen: voorheen had ik altijd alleen maar witgoud. Ik ben ervan overtuigd dat dat nog steeds zo was geweest als oma er nog zijn geweest, maar ik vind de mix ergens wel wat hebben.

Boven oma haar trouwring draag ik een ring die ik van papa en mama kreeg op onze trouwdag. Het is een ring die zij hebben laten maken van een ring die mama altijd droeg en ooit van opa en oma kreeg, met een groeibriljant. Deze ring hebben ze om laten smelten tot eentje die bij mij past, met in het midden een grotere briljant en aan weerszijden drie kleinere briljanten. Het moment dat ik deze ring kreeg vergeet ik nooit meer, en ook hier geldt: hij is wat emotionele waarde betreft echt onvervangbaar. Ook nog nooit afgedaan. Voor mij onlosmakelijk verbonden met papa, mama en Robin, en buiten dat vind ik hem ook oprecht héél erg mooi. Had ‘m zo zelf uit kunnen zoeken, maar dat pap en mam hem zo zelf hebben bedacht en laten maken maakt hem voor mij nog specialer.

Buiten deze drie ringen heb ik nog één ring, maar die ligt voor nu netjes opgeborgen omdat ik hem even niet zo veel draag. Ook dat is een witgouden ring, maar dan ingelegd met veel briljanten. Kreeg ik op mijn 18e verjaardag van papa en mama en heb ik heel lang onafgebroken gedragen, maar sinds ik oma’s trouwring draag is die even op het tweede plan gekomen. Ga ik ongetwijfeld wel weer dragen, want vind ‘m nog steeds heel erg mooi.

AAN MIJN POLSEN

Ik heb twee horloges. Een Aerowatch Lady Chrono, en een Oris. Van de Oris weet ik niet precies welk model het is. Dit horloge is van mama geweest en is een automaat – een horloge zonder batterijen, mocht je er niet zo thuis in zijn – die loopt als je ‘m draagt. Deze draag ik minder vaak dan de Aerowatch omdat ik er extra zuinig op ben. De Aerowatch daarentegen draag ik vrijwel dagelijks, al vijf jaar lang. Het zijn beide tijdloze horloges die bij alles kunnen. Ik houd heel erg van mooie horloges, dat is ook een familietic bij ons, en wat dat betreft hebben Koen en ik ook echt nog wel dromen voor later als we groot zijn. Voor nu heel blij met deze twee.

Naast mijn horloges draag ik verschillende armbandjes. De enige die ik écht altijd draag en zelfs nog nooit heb afgedaan is het Minitials bandje met de L en de M die ik jaren geleden van Lotte kreeg. Volgens mij was dat op mijn verjaardag in 2013. Wil dus zeggen dat ik die al zes jaar onafgebroken draag. Lot heeft zelf een min of meer zelfde exemplaar, en ik koester ‘m echt. Is ook van witgoud, dus blijft heel mooi, en het bandje kun je laten verwisselen, maar dat heb ik ook nog maar één keer gedaan, na ‘n jaar geloof ik. Blijft dus echt heel goed.

Op het moment heb ik zo’n zelfde satijnen armbandje om met een blokje met de M en de B en eentje met een K. Die kreeg ik thuisgestuurd van Vivelavie armbandjes – zo heet haar account op Instagram geloof ik – en ik vind ze superleuk, maar die wissel ik dus steeds af met andere armbandjes die ik heb. Wel altijd met de initialen van mijn mannen. Vind ik leuk. Heb ook helemaal zilveren varianten, of met kleine kraaltjes. Ligt maar net aan de stemming en de kleding die ik draag. Op het moment dus met name deze.

IN MIJN OREN

Einnnndelijk een categorie waarin ik wel varieer: oorbellen! Tot een jaar geleden droeg ik letterlijk niets anders dan parels in mijn oren. Altijd, standaard dezelfde zoutwaterparels die ik ook nooit uit deed. Sinds vorige zomer heb ik de grote statement oorbellen weer uitgevonden, dus nu wissel ik die af met niks of parels. De grote grap is: mijn grote oorbellen komen vrijwel allemaal van AliExpress. Ik vond het destijds zonde meteen dure aan te schaffen bestelde ik een aantal paar op Ali voor een paar euro. Niet duurzaam, ik weet het, maar omdat ik nog niet wist of ik het wat zou vinden wilde ik ook geen dief zijn van mijn eigen portemonnee. Ik zocht op iets van ‘geometric earrings’, klikte een paar keer door en vond vanalles wat ik leuk vond. Die draag ik dus inmiddels nog steeds. Als ik nu een paar tegen zou komen wat ik écht heel mooi vind en de investering waard zou ik ze aanschaffen, maar die heb ik nog niet gevonden.

Mocht je je afvragen; waar is de categorie om je nek? Die ontbreekt. Ik draag namelijk op het moment heel weinig kettingen. Eigenlijk helemaal niet. Ben ik mee gestopt toen ik borstvoeding gaf – baby’s hebben er geen boodschap aan of ze kostbaar zijn of niet en voor je ‘t weet rukken ze er eentje zo van je nek – en sindsdien draag ik ze eigenlijk zelden tot nooit meer. Komt misschien wel weer; voor nu is het maar kaal gebied. Haha. Niet heel spannend dus, die sieradencollectie van mij, maar wel eentje waar ik heel blij mee ben. Vooral met mijn ringen. Die zijn allemaal erg kostbaar, maar hebben ook stuk voor stuk heel veel emotionele waarde. Stuk voor stuk exemplaren die ik echt nóóit weg zal doen.

Ik ben wel benieuwd! Hebben jullie wel een uitgebreid sieradencollectie? Of ook helemaal niet? Hoop dat jullie het leuk vonden om het verhaal achter mijn sieraden te lezen.

Dankjewel voor het lezen!

 

 

Recent Posts
Showing 10 comments
 • Lindsy

  Hier precies zo
  3 vaste ringen die ik altijd draag. 2 horloges.
  Geen kettingen. 4 paar oorbellen en 4 armbandjes en dat is het. Ik vind ze heel mooi en draag ze graag, maar ben geen type van veel sieraden.

 • Veerle

  Hier net zo!
  3 ringen die ik altijd om heb. 3 armbandjes met alle een betekenis, 2 horloges die ik afwissel. En sinds deze week heb ik de gouden armband van mij oma gekregen. Die al 55 jaar van haar is geweest, gekregen van opa, haar man. Heel blij mee, maar even wennen aan het goude, matcht wel met mijn zilver/goude horloge!

 • Mathiske

  Ik heb eigenlijk altijd een goedkoop setje oorbelletjes wat ik 2x Per jaar vervang voor nieuwe. Mijn trouwring en mijn Fitbit horloge en dat was het. Vroeger droeg ik veel meer sieraden, sommige ringen zijn gesneuveld en andere uit een vorige relatie dus draag ik deze niet meer.
  Als mijn oma’s of opa komen te overlijden wil ik graag het zelfde als jij hebt, een dierbaar sieraad van hen dragen.

 • Lieke van Veen

  Ik draag helemaal geen sieraden meer. Jarengeleden droeg ik een ring maar die is toen helaas op mijn werk kwijt geraakt en die heb ik nooit meer teruggevonden. Toen der tijd een nieuwe willen kopen, maar alles is te groot.

 • Monique

  Alles staat jou Michelle, maar je sieraden zijn heel stijlvol.
  Mijn bijnaam is ekster, omdat ik dol ben op sieraden. Ik houd erg van de verfijnde Ti Sento sieraden en pas dagelijks mijn sieraden af op mijn outfit.
  Mijn man en ik hebben matchende horloges van Calvin Klein, erg mooi! Onze geelgouden trouwringen worden volgende week ingeruild door witgouden met briljant, omdat we 10 jaar samen zijn en wat moderners wilden. Ik kan nog uren doorgaan. Doe ik niet hoor!
  Fijn weekend xxx

 • Sofie

  Heel mooi! Gewoon uit nieuwsgierigheid: heb je geen verlovingsring? Of is dat enkel in België traditie, want hier heeft bijna iedereen dat 🙂

 • Gaby

  Heb een beetje rare tik of ik draag alles zilver of witgoud of geelgoud maar nooit doorelkaar en rosegoud vind ik zelf niet mooi

 • Mirte

  Nog minder sieraden hier! Simpele witgouden trouwring rechts, wat grotere zilveren ring links (gekregen van mijn man (toen nog vriend) voor mijn 19e verjaardag) en sinds een jaar dagelijks een horloge van Withings. Gewoon klokje, maar met de app ook een stappenteller en hij registreert mijn slaap. Vroeger ook veel oorbellen, maar een gaatje is dicht, dus dat gaat niet meer. Vind jou het altijd heel leuk staan!

 • Lieke

  Eigenlijk bijna geen sieraden. Grote oorbellen vind ik altijd een beetje overdreven, hou meer van kleine knopjes of parels. Ik draag mijn verlovingsring (al 8 jaar verloofd, komen steeds kinderen tussendoor ) en een armband van Tiffany’s. Ik heb een heel eenvoudige en klassieke Rolex van mijn man gekregen een paar jaar terug en die draag ik eigenlijk als enige echt altijd. Less is more is het hier vooral

 • Claudia

  Een redelijke collectie, maar wat ik echt om heb is beperkt. Altijd mijn trouw- en verlovingsring. 1 horloge wat ik voor moederdag heb gekregen. En verder een klein beetje variatie. Wat ik niet (vaak) om heb maar met mega emotionele waarde: mijn oorbellen die ik droeg op onze trouwdag (gekregen van opa en oma) en een gouden ketting met briljantjes die oma dagelijks droeg en aan mij heeft gegeven (daar ben ik te zuinig op).

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!