NIEUW VERVOER VOOR DE BOYS

 In Review

* Dit artikel bevat gekregen producten

Ik weet niet of het inherent is aan het hebben van zoons of dat het met meisjes idem is, maar wij zouden serieus een schuurtje bij kunnen bouwen voor de loopauto’s, -karretjes en -fietsen die we de afgelopen twee jaar verzameld hebben.  Wel met alle liefde trouwens, want er wordt ook onwijs veel mee gespeeld. We hebben er zelf gekocht, cadeau gekregen van vrienden en familie óf, zoals in dit geval, van een webshop. Ik kreeg vorige week een gigantisch pakket thuis van Babyenpeuterkleding.com met voor allebei de jongens een heel mooi cadeau, en naast dat ik er heel veel vragen over kreeg op Instagram door de capriolen die Benjamin er mee uithaalde vind ik ze ook veel te leuk om niet te laten zien, dus vandaag meer over de nieuwe aanwinsten van het wagenpark!

Sinds ik blog krijg ik zo af en toe eens wat speelgoed voor de jongens thuisgestuurd, maar over het algemeen zetten we dat dan weg voor een verjaardag, Sinterklaas of andere gelegenheid omdat we heel graag willen voorkomen dat ze continu maar cadeautjes krijgen en dat dan de normaalste zaak van de wereld gaan vinden.  Dat hun moeder toevallig blogt wil nog niet zeggen dat ze eraan moeten wennen dat er te pas en te onpas iets nieuws in de woonkamer staat, dus over het algemeen is dat hoe we dit soort dingen aanpakken. Precies dat waren we ook van plan met deze spullen, maar omdat het juist nu nog zulk mooi weer is om ermee naar buiten gaan besloten we de cadeautjes te geven met Benjamin z’n verjaardag. Benjamin zijn loopkarretje, en Morris zijn loopfiets. De een voor zijn verjaardag, de ander omdat hij een jaar zo’n lieve grote broer is. Haha. Je maakt er dan ook maar ‘n verhaal van ook hè, maar Morris vond het méér dan een goede reden voor een cadeautje, dat snap je. Die kon zich er hartstikke in vinden.

Morris kreeg van Babyenpeuterkleding.com een Banwood loopfiets met bijpassend helmpje van Banwood. Banwood is een fietsenmerk speciaal gericht op kleintjes. Het merk wordt gekenmerkt door veilig en klassiek ontwerp, is geïnspireerd op Scandinavisch design, en echt gericht op het produceren van de beste fietsen van hoge kwaliteit. De tijd heeft kinderen doen veranderen in de manier van spelen, maar de manier waarop kinderen zich ontwikkelen is hetzelfde gebleven. Banwood moedigt kinderen aan om actief te zijn en ondersteunt dit op een speelse manier. Die denkwijze spreekt me heel erg aan, en het feit dat Banwood een Duits merk is vind ik wat kwaliteit betreft ook veelbelovend. We kregen de donkerblauwe First Go. Een retro fietsje met crèmekleurige bandjes, een rieten mandje, een mooi faux leren zadel en handvaten van hetzelfde materiaal. Hij is heel makkelijk in elkaar te zetten. Kwestie van wiel vastdraaien, stuurtje erop, zadel erin, bel vastschroeven en mandje vastmaken, en dan fiets, of loop, je er zo mee weg. Max tien minuutjes; dan heb je dat gedaan. Ik vind het een prachtig fietsje om te zien. Het stond hier in de woonkamer tijdens Benjamin z’n feestje, en er werden echt heel veel opmerkingen over gemaakt. Ook fijn vind ik dat ie maar 4,5 kg weegt en heel handzaam is, dus mocht je er mee naar het park lopen en je peuter op een gegeven moment besluiten dat hij het beu is til je je er geen breuk aan. De Banwood First Go is gecertificeerd voor kinderen tussen 3 en 5 jaar, maar is vanaf ongeveer 2,5 te gebruiken, afhankelijk van hoe groot je kind is.

Benjamin kreeg een loopkarretje van Childhome cadeau, de Childhome Babywalker. Een zwart wit loopkarretje met bak waar speelgoed in kan, én met muziek. Het is op het oog een ‘normaal’ loopkarretje, maar het geweldige aan deze is dat ie geluid begint te maken zodra je er achter loopt. In dit zin dus een stimulans om te blijven oefenen. We hebben de afgelopen dagen regelmatig in een scheur gelegen om dit ding, want Benjamin heeft uitgevonden dat hij er niet per se achter hoeft te lopen om er geluid uit te krijgen. Kruipt hij er op z’n knietjes in en gaat ie vervolgens met z’n armen vooruit; doet ie het ook. Of als hij er zelf pontificaal in gaat zitten en Morris hem het huis door rijdt; ook leuk, maar het principe is echt wel top. Fijn voor alle mama’s en papa’s die bang zijn dat ze gillend gek worden van dat muziekje op den duur: er zit een uitknop op! Ook niet geheel onbelangrijk. Ik vind het een heel leuk ding. Ook omdat ze er in dat bakje ander speelgoed kunnen vervoeren. Hier is er al vanalles mee door het huis gegaan. Aanrader dus!

De Banwoord First Go kost €148, en de Childhome Babywalker kost €49,95. Wat mij betreft allebei heel leuke cadeautjes. Of eigenlijk zonder -tjes, want vooral de Banwood is niet de goedkoopste aankoop, maar als je overweegt om een fietsje aan te schaffen uit het wat hogere segment kan ik deze zeker aanbevelen! Ik had nog nooit van het merk gehoord – ben benieuwd of jullie het wel al kenden – maar ik ben positief verrast!

Morgen ben ik er weer met een nieuwe weekvlog; van Benjamin z’n verjaardag dit keer. Dankjewel voor het lezen!

 

Recent Posts
Comments
  • Margot

    Beide merken kende ik nog niet, maar wat een mooie items! Daar hebben jullie vast nog lang plezier van. En heel fijn zo’n uitknop inderdaad 😉

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!