ONZE PLANNEN MET DE FEESTDAGEN

 In Persoonlijk

Morgen rest mij nog één dag werken, en dan heb ik vakantie! Dat voelt me een partij lekker, niet te doen gewoon. Morgen werk ik op kantoor met Koen en hebben we aan het eind van de dag de kerstborrel op kantoor in Raamsdonksveer, en daarna houd ik het voor gezien voor tweeënhalve week. Fijne vooruitzichten! Normaal gesproken zijn we altijd weg met de kerstdagen, maar dit jaar ziet de planning er iets anders uit! Vandaag praat ik jullie bij over onze kerstvakantie.

Over het algemeen zijn we met Kerst altijd op vakantie. Sinds Koen en ik verkering hebben vierden we Kerst al in Dubai, Turkije, Rotterdam, twee jaar geleden waren we in Italië, op ons vaste wintersportadres en vorig jaar waren we in Winterberg omdat Benjamin toen nog zo klein was. Dat was heel gezellig en het huisje was top, maar qua skiën liet het wel een beetje te wensen over. Helemaal niet erg, want we hebben ons alsnog heel goed vermaakt met heel veel spelletjes en lekker eten en vooral gewoon samen zijn – dat is toch het allerbelangrijkste – maar deze vakantie ziet het er iets anders uit. Dit jaar zijn we voor het eerst in vijf jaar thuis met Kerst! Koen is op eerste kerstdag jarig en wordt 29, en zijn ouders vonden het ook leuk zijn verjaardag weer eens met hem samen te kunnen vieren in plaats van even via een belletje van een paar minuten. Snap ik heel goed. We besloten de boel dit jaar een beetje te verschuiven en onze gezinnen uit te nodigen bij ons, om eerste kerstdag én Koen zijn verjaardag samen te vieren. Ik ga voor het eerst koken voor zo’n groot gezelschap, want pap, mam, Koen’s ouders en broers plus vriendinnen, auntie en onkel en Joke en Harald zijn gezellig bij ons. Vind ik leuk! Ergens ook wel een beetje spannend omdat eten maken voor zoveel mensen toch net ff andere koek is dan normaal gesproken iets op tafel zetten voor ons vieren, maar ik heb mezelf voorgenomen het vooral niet te ingewikkeld te maken. Wat hapjes bij de borrel, een soepje met bruschetta, carpaccio, een lekker hoofdgerecht en een net zo lekker toetje: simpel maar doeltreffend en in ieder geval wat iedereen lust ook. Hebben we allebei heel veel zin in.

Maandag, de dag voor Kerst, zijn we al lekker samen vrij, dus dat geeft mooi tijd om alles voor te bereiden én om onze spullen in te pakken, wannnnt op tweede kerstdag gaan we op vakantie! Dit jaar dus geen kerst, maar oud en nieuw in de sneeuw. Ook heel fijn. We rijden op tweede kerstdag na een paar uur ‘s ochtends heel vroeg, of eigenlijk nog ‘s nachts dus weg, en doen dan ruim 700 kilometer tot vlakbij München. Daar overnachten we met z’n vieren. Als het enigszins volgens plan verloopt zijn we dan niet al te laat daar zodat de jongens hun ei kwijt kunnen en lekker kunnen spelen, gaan we lekker eten en slapen, en rijden we de volgende dag de laatste bijna driehonderd kilometer. In twee etappes dus, dat leek ons voor met de jongens wel een fijne oplossing. Toen Morris acht maanden was hebben we dezelfde afstand al eens gereden en dat ging supergoed, maar inmiddels is hij een stuk ouder en is Benjamin er natuurlijk ook, en die heeft nog nooit zo lang in de auto gezeten, dus ik ben heel benieuwd. Ik heb de oude truc van de tas met cadeautjes uit de kast getrokken en allemaal kleinigheidjes voor ze verzameld – denk aan stickervelletjes, wat Duplo poppetjes, dat soort dingen – de iPad staat vol met filmpjes en ik neem genoeg lekkers mee voor onderweg, dus daar kan het in ieder geval niet aan liggen. We gaan het zien! Daarna rest ons een hele week niks moet alles mag en ik kan echt niet wachten. Gewoon alleen maar samen zijn met z’n allen en geen agenda doet een mens bij voorbaat al goed.

Vandaag over een week zijn we gewoon al onderweg! Zo gek hoe je altijd naar iets uit kunt kijken en hoe het dan ‘ineens’ zo dichtbij is. Ik verheug me er ontzettend op. De meeste voorbereiding is gedaan. Op het huis en op de katjes wordt gepast, dus ik tel de dagen af. Hoe het hier op de blog gaat zijn weet ik om heel eerlijk te zijn nog niet helemaal. Ik heb een beetje vooruit gewerkt, dus er komt sowieso wat online, en ik ben eigenlijk ook van plan om gewoon te ploggen, misschien wat extra zelfs omdat ik weet dat (de meeste van) jullie de vakantieplogs altijd zo leuk vinden, maar ik wil mezelf vooral even nergens toe verplichten. Daarbij ben ik na afgelopen zomer een béétje huiveriger over het delen van hoe wij onze vakantie precies invullen en zit ik, heel eerlijk, ook gewoon even niet zo heel erg te wachten op weer heel meningen over hoe wij dat doen – wat wel inherent is aan het delen daarvan – dus pin me er niet op vast. Ik kijk als we daar zijn gewoon waar ik me goed bij voel:)! Mocht je het leuk vinden om ons sowieso te volgen weet je me te vinden op Instagram; Stories ga ik in ieder geval lekker bij houden!

Voor iedereen die vandaag, of morgen, of één dezer dagen ook vakantie krijgt: geniet ervan! En sowieso voor jullie allemaal natuurlijk héél fijne kerstdagen alvast, maar ik ‘spreek’ jullie daarvoor nog. Ik ben heel benieuwd wat jullie plannen zijn met de kerstdagen!

 

Recommended Posts
Showing 12 comments
 • Saskia

  O lieve Michelle, ga alsjeblieft gewoon heel hard genieten van elkaar en het niks hoeven!
  En als je dan toevallig een fotootje schiet of een filmpje maakt, kun je daarna altijd nog zien wat je ermee doet.

  Jullie hebben stiekem best een heleboel te verstouwen gehad de afgelopen weken, maanden, dus even helemaal NIKS is dik verdiend.

  Ik hoop dat jullie voluit kunnen genieten, de komende weken.

  Veel liefs!
  Saskia

 • Nienke

  Geniet alsjeblieft van je vakantie! Voel je absoluut niet verplicht om ook maar iets met ons te delen, alleen als jij dat écht wilt, vakantie is vakantie, geniet van je gezin en familie!
  Veel succes nog even & alvast een hele fijne vakantie!

 • Mirte

  Sluit me aan bij voorgaande sprekers: voel je absoluut niet verplicht, want het zo ontzettend veel belangrijker dat je kunt genieten van je gezin en zelf kunt opladen. Ga ik hopelijk ook doen, lekker twee weken vrij (vandaag laatste werkdag van 2018) en hoop een beetje bij te kunnen slapen tussen alle feestjes door 🙂 Heel veel plezier gewenst deze weken. Maak er hele mooie dagen van met je familie!

 • Philomeen

  Sluit ik me ook helemaal bij aan.Geniet lekker van je gezin en de vakantie.Mijn man is ook 1e kerstdag jarig.Wij zitten ook gezellig met familie heerlijk.Fijne kerst

 • Jacqueline

  Klinkt als een top vakantie! Geniet er lekker van met elkaar. En inderdaad, voel je niet verplicht om van alles te delen. Wij vinden dat heel leuk, maar het is jouw vakantie met je gezin! Even opladen ❤️

 • Sanne B

  Hele fijne vakantie met de boys en je mannetje Mies ❤❤ Dikke knuffel

 • Linsey

  Hele fijne vakantie en keihard genieten! En uiteraard fijne feestdagen voor jullie en een goed en gezond uiteinde!

 • Nuy

  Mss zit je hier ook niet op te wachten… ga lekker offline en genieten van je rust en je gezin.

 • Fleur

  Helemaal offline is pas vakantie!! Lijkt me zo vermoeiend om de hele tijd bezig te zijn met het denken aan iets te posten op Stories en weer bezig met je plog terwijl je ook gezellig met je familie kunt zijn, met alle aandacht. Maar ik spreek uit mezelf want ik snap gewoon echt niks van elke dag iets op Instagram zetten. Alleen al dat je echt overal je telefoon mee naartoe moet nemen haha!(ik vergeet hem gerust). Een hele fijne sneeuwvakantie gewenst en rust lekker uit!

  • bijzonderkleinwonder

   Haha dat kan ik me voorstellen. Zo ervaar ik het gelukkkig niet hoor. Als ik er geen zin in heb doe ik het niet, maar ik vind het over het algemeen vooral heel leuk ook! Dat gaan we zeker doen, dankjewel:).

 • Jose

  Hééérlijke vooruitzichten! Ga je naar Dolomitit super ski? Heerlijk daar! Wij slaan dit jaar een jaartje over, omdat ons dochtertje 6 maanden is en ik het nu ook te ver vind, maar volgend jaar staat alweer gepland. Geniet ervan!!

 • Linda

  Hele fijne vakantie voor jullie.. Geniet van elkaar en jullie knappe kindjes.. Dat al jullie wensen voor 2019 waar mogen worden En voel je idd zeker niet verplicht tot veel delen want hoe leuk ik het ook vind om jullie te volgen er is niks belangrijker dan lekker samen zijn en optimaal genieten van alles en iedereen om je heen❤

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!