PLOG115: MORRIS IS JARIG

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Vandaag een extra lange weekendplog, van vrijdag, zaterdag én zondag. We hadden namelijk één van de allerleukste weekenden ooit! Vrijdag werd Morris 1 jaar en het hele weekend stond in het teken daarvan. Op zijn verjaardag zelf gingen we met z’n drieën voor de eerste keer naar de dierentuin. Zaterdag vierden we Morris’ feestje voor vrienden en familie, en dat was zo zo zo leuk. Zondag luierden we thuis en kwamen we bij van alle indrukken. Ik kan er nog steeds niet over uit hoe ‘n bijzondere dag het was. We hebben dus zo’n typische ‘monday after’ nu; zo jammer dat het allemaal voorbij is. Ik heb in ieder geval héél veel foto’s gemaakt om te delen, dus kijk vooral mee:)!

We beginnen 5 mei zo.. Na twaalf uur zijn we nog druk met versieren samen. We zijn zelfs nog wakker op het tijdstip dat Morris vorig jaar geboren werd: 01:53uur. Dat vinden we allebei best heel bijzonder.

MIJN KIND IS JARIG! Ooooh dit is zo leuk. We worden getrakteerd op heel heel veel knuffels, en dat is zo fijn. Mijn kleine baby is geen baby meer.. Ik kan er maar niet over uit.

Morris is in de ban van deze honeycombs. Helemaal geweldig vindt hij ze.

Oh ik ga even opscheppen over mijn zoon hoor jongens. Hij heeft het tegenwoordig helemaal te pakken met zijn houten vuurtoren. Hij schuift de ringen zo om dat staafje heen, en is daar dan zo een half uur zoet mee. Opbouwen, afbreken, weer opbouwen en weer afbreken. ZO knap. Ze zeggen dat hij een goede fijne motoriek heeft, en dat lijkt zo te zijn.

Basic outfitje weer.

Morris eet lekker z’n fruit.

En ik een snackie.

We zijn onderweg! Koen heeft vrij vandaag, en dus gaan we met z’n drieën naar Burgers Zoo om Morris’ verjaardag te vieren. We zijn echt héél erg benieuwd hoe hij het zal vinden en of hij er überhaupt iets van zal zien.

Bij binnenkomst zien we meteen deze pinguïnachtige beestjes – niet goed opgelet hoe ze heten, excuus – en Morris is meteen onder de indruk.

Kijk hem nou staan.. Kind wat word je groot.

We lunchen.

En er wordt even gespeeld. Morris moet zijn ei kwijt.

Ik blijf flamingo’s zulke leuke dieren vinden. Dat roze. Love it.

Visjes kijken!

En met papa ook natuurlijk.

Als we weer thuiskomen is Mees bij ons om Morris zijn taart te bakken. Welkomstcomité!

We krijgen heel veel kaartjes voor Morris en wij worden daar helemaal blij van. Post blijft leuk!

Mees zet ook de tomatensoep alvast op voor morgen. Bezoek komt vanaf 15:30uur, dus we zorgen voor genoeg eten.

Beschuitje voor Meesje en een beschuitje voor mij.

Ik haal nog even wat gebakjes voor vanavond. We vieren Morris verjaardag morgen pas, maar vandaag is hij natuurlijk écht jarig, dus wat gebak in huis is nooit een slecht idee.

Ik maak twee schalen lasagne..

Want papa en mama komen eten! En Morris zijn cadeautjes geven natuurlijk.

Morris en lasagne. De beste combinatie ever. Met afstand zijn lievelingseten! Dat hoort op je verjaardag.

Van Robin en Mees krijgt hij het Ikea keukentje, wat ze helemaal zelf opgeknapt hebben, en hij is er meteen niet uit de buurt te slaan. Zo’n leuk cadeau!

Gebakjes als toetje. LEKKER.

Tante Lotje en ome Flip zijn er ook even.

Na zijn eerste cadeautjes uitgepakt te hebben brengen we Morris samen naar bed. Het was zo’n fijne dag vandaag met z’n drietjes, en Koen en ik vinden het allebei heel bijzonder dat ons kleine kereltje nu gewoon al één is.

Mees legt de laatste hand aan haar keukentje..

De Wishbone bike kreeg hij van ons! Ik ben er helemaal blij mee, en Morris vindt ‘m superleuk. Hij kan op blote voeten nog net niet met z’n teentjes bij de grond, maar met schoenen aan wel. De rest van de avond bereiden Mees, Lot en ik samen alle hapjes voor voor morgen. Fijn als dat allemaal niet op het laatste moment hoeft.

En dan is het zaterdag! De dag van Morris’ grote feest.

Als Morris zijn eten niet snel genoeg krijgt..

Verslaafd hieraan. Kan er geen genoeg van krijgen.

Meneer heeft even geen zin om zijn fruit in zijn stoel te eten. Dan maar staand, bij mij. Gaan we vandaag niet om lopen vechten.

Baddertijd! Moet je zien hoe lang dat haar is.. Op je verjaardag moet je natuurlijk wel lekker fris zijn.

Morris slaapt, en ik ga op pad. De laatste dingetjes doen. De uren hierna zijn dus ook megahectisch. Onvoorstelbaar dat je alles zo goed voorbereid kunt hebben, en het dan op het laatste moment toch nog altijd even stressen is. Uiteindelijk zijn we precies om 15:30uur helemaal klaar. Allemaal gedoucht, het hele huis versierd, de hapjes klaar. Morris slaapt nog.

En om 16:00uur is deze kleine man ook beneden en mag hij zijn allereerste kaarsje uitblazen én taartje eten. Dat gaat erin als zoete koek.

Na de taart zijn er zoete en hartige snacks. Serranoham rolletjes, mozzarella-basilicum-tomaat spiesjes, kaas-augurk-worst spiesjes, wraps met zalm en kipfilet, tompoucen met Morris’ foto, donuts, cocktailworstjes in bladerdeeg, toastjes met kaasjes en smeerseltjes.. Genoeg te smullen.

Heerlijk spelen met z’n kleine vriendinnetje en zijn nieuwe speelgoed.

Mannendingen.

Zo goed bezig zijn ze.

Rondje door de tuin met de oma’s! Morris vermaakt zich zo. We vieren Morris zijn verjaardag best groots. Komende week vertel ik jullie waarom, hoe we het aangepakt hebben en welke keuzes we hebben gemaakt. MET meer fotos’ natuurlijk! Vooral van de week even terug komen dus als je dat leuk vindt om te zien.

Deze vier<3. Mees, Wen, mam en Lotje.

Het is ondertussen etenstijd, en we hebben soep en broodjes hamburger voor iedereen. Lekker makkelijk, maar wel altijd lekker. Ideaal voor zo’n feestje.

Morris en Lotje vermaken zich een hele poos samen met het keukentje.

JOE! Ik heb de hele dag zo’n fijn gevoel. Er zijn zoooveel lieve mensen, en iedereen heeft het onderling ook zo gezellig, dat ik me echt een supergezegend mens voel. Nóg meer dan normaal.

Morris heeft de middag van zijn leven. Hij krijgt wel duizend knuffels, speelt lekker met Nova en Riv en met zijn nieuwe spulletjes, hij snoept als een échte jarige Job en lijkt onuitputtelijk te zijn. Daar zijn we heel erg blij mee, omdat we zijn ritme vandaag een beetje anders hadden vanwege de komst van het bezoek. Gewoon twee slaapjes, maar wel veel eerder dan hij gewend is. Om 21:15uur vinden we het uiteindelijk toch echt mooi geweest en brengen we hem samen naar bed. Even een moment met z’n drieën. Mijn mannen.

Als we beneden komen heeft iedereen die er nog is de hele benedenverdieping opgeruimd en gepoetst. Alle troep is weg, er is gestofzuigd, gedweild, de toilet is schoongemaakt en alles rommel is verdwenen. Alsof er niks gebeurd is. Ik weet niet wat ik zie; ZO ZO lief weer. Tijd om de bank op te duiken.

De buren wippen ook nog even binnen, en uiteindelijk gaan Lotje en Flip om half twee als allerlaatsten de deur uit. Wat een dag was dit. Zo fijn. Zo mooi.

Zondagochtend ontbijtje. Lekker op de bank. We zijn zooo moe. Ik heb het gevoel dat ik een kater heb, maar dan zonder alcohol.

Onze kleine man vermaakt zich met zijn keukentje. Zo’n leuk cadeau.

We maken deze foto van hem, en die deel ik op Instagram. Kijk hem eens blij zijn.

Deze speelgoedkist kreeg hij van mijn pap en mam, en ik ben er zo blij mee. Het speelgoed kan zometeen niet meer in de box, en ik vind het heerlijk om het lekker op te kunnen bergen als Morris naar bed gaat. Morris vindt het geweldig om er zelf iets uit te pakken, er even mee te spelen en het dan weer om te ruilen voor iets anders. Ideaal.

Cadeautjes kijken!

Deze boerderij heeft mijn schoonmoeder helemaal zelf gemaakt. Het huisje, alle diertjes, de hooibalen..

En het dak kan ook nog open, zodat Morris dingetjes van zolder naar beneden kan verplaatsen en andersom.

Zelfs met hondenhok EN hond! Hoe knap gemaakt is dit?!

Ja zo kun je je fietsje ook gebruiken schatje.. Lekker inventief!

Morris is zoooo verwend. Hij heeft alleen maar leuke cadeautjes gekregen, waaronder héél veel houten speelgoed, boekjes en Duplo, en wat Toet toet dingetjes. We pakken er nu en paar dingetjes uit om mee te spelen, en de rest bergen we voorlopig even op.

Zit hij weer met z’n vuurtoren. Topding.

Morris en mama zitten klaar voor Excelsior – Feyenoord!

Papa – mijn medeFeyenoorder, mama en Robin komen ook bij ons kijken, en we nemen een gebakje op de goede afloop..

Alleen komt die goede afloop niet.. Wat een deceptie. Het is dat m’n stemming zo goed is dat ik hem door niks laat verpesten vandaag, maar het is zoooo zonde. Robin maakte deze Snap van mij en ik kan er wel om lachen. Dat hoofd! Zo kan ik dus ook kijken. Haha. We houden hoop hoor, maar ik baal als ‘n stekker.

Wij zitten op de bank te smelten: papa en Robin halen Morrisje samen uit bed en wij spieken mee via de babyfoon. Niet te doen, zo lief.

Mama speelt met Morris met de boerderij die mijn schoonmoeder gemaakt heeft. Hij is er helemaal gek op.

Dit is ook lekker.. Dat je op de bank zit en dat er dan in je eigen keuken gekookt wordt.. Luxe!

We eten de overgebleven tomatensoep op met een stokbroodje.

Morris en ome Robin.. Dikke vrienden.

En dan zijn we weer met z’n drieën. Nog even nagenieten van de afgelopen dagen..

En knuffelen..

HEEL veel knuffelen. Dat verveelt nooit.

Als Morris in bed ligt maak ik dit plogje nog even af, en dan duiken wij er ook vroeg in. We zijn allebei compleet afgebrand, maar wel zo zo dankbaar voor de afgelopen dagen. Het was allemaal zo mooi, en leuk, en gezellig, en Morris heeft zichtbaar genoten. Meer wil je als ouders niet, toch? Komende week gaan we gewoon weer aan het werk. Back to normal! Een uitgebreid artikel over Morris zijn eerste verjaardag komt deze week, met daarin ook de uitnodigingen en foto’s van de aankleding en het feestje zelf. Het zit erop. Onze baby is geen baby meer, maar een dreumes. We hebben verschrikkelijk genoten en ik zit echt weer even op zo’n zelfde blauwe wolk als een jaar geleden hoor. Ik hoop dat jullie ook een lekker weekend gehad hebben en wens jullie een fijne week!

Bedankt voor het lezen!

 

 

 

Recommended Posts
Showing 18 comments
 • Lisa

  Wat ziet dat er geslaagd uit!

 • Imke

  Het ziet eruit als een heerlijk weekend! Komt er ook nog een blogje over de versieringen van jullie gender reveal feestje??

 • Sascha

  Jullie kleine dreumes 🙂
  Jullie hebben er een fantastische weekend van gemaakt met veel gezelligheid en liefde

 • Mama.enzo

  Wat een heerlijke volle plog, vaste prik met een lekker bakkie koffie. Jullie hebben genoten en Morris ook wat heerlijk om dat stralende koppie van hem te zien. Geniet nog even lekker van alle foto’s die hebt gemaakt. Fijne werk week liefs x

 • Isa

  Ziet er echt top uit! Heerlijk om dat blije koppie van Morris te zien. Mooi om op terug te kunnen kijken. Fijne werkweek! x

 • Margot

  Het ziet er echt uit als een perfect weekend! En is die boerderij knap gemaakt!

 • Marleen

  Hoi hoi Michelle,

  Alsnog van harte gefeliciteerd met jullie lieve Morris! Ziet er uit als een fantastische dag en wauw wat heeft hij veel mooie cadeautjes gekregen. Bijzonder wat je schoonmoeder voor Morris heeft gemaakt, zo origineel! Super lief 🙂

  Een hele fijne week !

  Liefs, Marleen

 • Samantha

  Hoi Michelle!
  Alsnog van harte gefeliciteerd met Morris en ik snap dat jullie echt het weekend van jullie leven hadden! 1 jaar alweer, dat is best een dingetje :).

  Hele gave hieperdepiep slinger. Mag ik vragen waar je deze gekocht hebt?

  Groetjes,
  Samantha

 • Frank

  Wat een prachtige foto’s! Het zag er heel gezellig en geslaagd uit .

 • Nicolle Peeters

  Gefeliciteerd met jullie bink! Het ziet er uit als een hele gezellige verjaardag. En die boerderij wat een prachtig, bijzonder maar zeker waardevol cadeau. Even een tip voor het fantastische keukentje, die grijze blokken bij de poten kunnen er af dan is het keukentje lager. En als Morris weer groter is kunnen ze er weer op (dit kan in twee standen).

 • Mara

  Wat een heerlijk weekend. De liefde knalt ervan af. En wat een leuke cadeautjes! Echt genieten.

 • Amira

  Wat een gezellige weekend! Gefeliciteerd met jullie zoon. En wat heeft je schoonmoeder de boerderij mooi gemaakt! Ziet er heel gaaf uit. Kijk uit naar de blog over Morris zijn verjaardag.

 • Claudia

  Wat een leuke plog! Feestje ziet er heel gezellig uit en wat een leuke cadeaus heeft Morris gekregen!
  Ik wacht af tot de blog over de planning van zijn feestje, kan ik mooi ideetjes/tips opdoen voor ons eerste verjaardagsfeestje binnenkort 🙂

 • Tineke

  Die boerderij van vilt, hoe geweldig! Wat een mooie foto`s en leuke cadeau`s. Die eerste verjaardag is zo bijzonder!
  Liefs

 • Sabine

  Die boerderij en keuken! Te gek! Heel slim om wat cadeaus achter te houden ook, kun je hem komende tijd nog verrassen!

 • Janny

  Ziet er idd uit als een erg gezellig weekend. En zo hoort het natuurlijk ook bij verjaardagsfeestjes.. en zeker bij die van je kids..
  Geniet nog lekker na en een fijne week…

 • Van harte gefeliciteerd met Morris! Die boerderij is zo onwijs gaaf! Ziet er zeker uit als een top feest. Zelfs ik als je volger vind Morris zijn eerste jaar zo snel gegaan. Nog even en dan nog zo’n wolk van een zoon.

 • bertine

  wauw wat een geweldige dagen! nog gefeliciteerd met Morris!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!