PLOG188: LOGEERPARTIJTJES

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Één dag later dan jullie van mij gewend zijn, maar het is weer tijd voor de weekendplog! Koen en ik besloten maandag spontaan nog een extra dag carnaval te vieren, en daarna vond ik het niet meer gezellig om nog te moeten werken, maar dat zagen de meesten van jullie al op Stories voorbij komen. Afgelopen weekend was er eentje voor in de boeken hoor. Ik ging voor het eerst in drie jaar carnaval vieren zónder dikke buik, de jongens gingen voor het eerst een nachtje logeren en wij kwamen ook niet naar huis. Ik maakte heel veel foto’s. Niet allemaal even scherp, maar hé; een kleinigheidje houd je toch hè? Komen ze!

Zaterdagochtend! We zijn om 9:00 uur allemaal wakker.

Morris begint de dag met boekjes in bed. Vaste prik.

Benjamin krijgt zijn eerste voeding. Ik vind die ochtenden zo fijn!

Ik moet hier zo om lachen. Het is af en toe net een kleine professor met z’n boeken.

Mijn jongens!

Morris ontbijt weer met z’n yoghurtje. Hij wordt hier helemaal blij van op het moment.

In deze tas zitten alle logeerspullen voor de boys. Alleen wat extra setjes kleding. De rest heeft mam allemaal. Heel chill. Geen grote volksverhuizing dus vandaag.

Wij ontbijten allebei met een grote kom yoghurt. Bodempje leggen!

Deze hartjes. ZO lekker vind ik die. Moet je wel meteen je yoghurt eten trouwens, want anders worden ze zompig en dat is niet te harden.

Joehoe grote kleine baby van me!

Tijd voor een ochtenddutje!

Maar wel maar van heel korte duur. Benjamin is mega onrustig, alsof hij voelt dat er iets anders is dan normaal, dus hij wil niet slapen. Die doek over z’n gezichtje ziet er heel sneu uit, maar anders valt zijn tut er meteen weer uit. Hij kan niet tutten namelijk, dus dit is een noodoplossing. Morris gaat erbij zitten om zijn verhaaltjes voor te lezen.

Ideaal aan carnaval vieren in Den Bosch: normale kleren aan, jasje en sjaal eroverheen en je bent klaar. Dit zijn overigens wel drie lagen. Het is stervenskoud dus ik doe laag over laag.

Bepakt en bezakt!

We gaan de kindjes naar papa en mama brengen!

We lunchen nog even met z’n allen..

En dan zeggen we de jongens gedag! Ik vind het best lastig, maar het valt me uiteindelijk ook wel heel erg mee. Ze kunnen nergens beter zijn dan hier, met vier mensen die héél goed voor ze zorgen, en wij gaan iets doen wat we leuk vinden en waar we zelf voor gekozen hebben. Helemaal goed dus. Vandaag slapen we gewoon voor de allereerste keer in bijna twee jaar niet met de kindjes.

We zijn onderweg! Gezicht in de steigers: klaar om te gaan!

Zo. Proost. We zijn bij Lot en Flip om onze spullen weg te brengen: zij wonen midden in de stad dus we blijven vannacht hier slapen. Heel chill!

Ondertussen krijg ik dit soort foto’s. Alles gaat goed met de boys, dus alles gaat goed met ons!

Koen in z’n element hoor. Deze twee<3.

Klein versnaperingetje mee voor onderweg. Helpt zo lekker tegen de kou.

ZO. Klaar om te gaan!

In de stad. We hebben zóveel geluk met het weer! Als het staat te plenzen is het echt allemaal stukken minder leuk.

Het is lang geleden dat Benjamin uit een flesje dronk, en ik denk zelfs dat zijn flesjes tot op heden wel op één hand te tellen zijn, dus ik ben behoorlijk opgelucht als mama deze foto stuurt. Benjamin drinkt zonder moeite zijn fles leeg. Top.

Morris vermaakt zich uitstekend met boekjes..

En ondertussen hebben wij het ook onwijs naar onze zin. Lot en Flip zijn normaal gesproken altijd al skiën met carnaval, dus dit is een zeldzame aangelegenheid. Wel een heel leuke.

Ik weet dat er moeders zijn die er juist niet op zitten te wachten als ze van huis zijn, maar ik word zo blij van alle foto’s en filmpjes van de jongens die ik toegestuurd krijg. Kan ik extra genieten!

Het is weer bizar druk in de Korte Put. Je doet er een eeuwigheid over om van de ene naar de andere kant te komen, maar als je eenmaal staat dan sta je hoor.

Vroeg in de avond gaan we even naar huis. Ik moet kolven en we willen Wie is de Mol kijken!

Ik had vanochtend thuis al lasagne gemaakt. Normaal gesproken is het op dit soort dagen altijd heel veel vette meuk, maar het is nu al een paar keer voorgekomen dat we daar dan ziek van werden, en aangezien we toch naar huis moeten om te kolven kunnen we net zo goed meteen wat eten!

Na het eten zijn we weer in de stad. Het is zo gezellig!

De gebroeders Bollen! De jongste op rechts en de middelste op links. We hebben écht een heel leuke avond. Het is uiteindelijk bijna vijf uur als we gaan slapen.

Ik schrik op zondag al heel vroeg wakker met een soort heel onrustig gevoel van dat ik naar de kinderen moet. Het lukt me niet meer om te slapen, dus ik ga kolven en lees het nieuws.

Koen heeft er minder moeit mee en tukt gewoon lekker door.

We kijken met z’n vieren schaatsen.

En eten worstenbroodjes in bed. Prima wakker worden zo. Geen van allen een kater overigens. De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Wij nemen ‘s avonds voor we gaan slapen altijd iets waardoor we NOOIT een kater hebben. Serieus waar. Ik zal maar niet schrijven wat, want dan komt er ongetwijfeld een leger moraalridders om me op de vingers te tikken en daar heb ik heel erg geen zin in, maar echt jongens: néver een kater. En als ik het één keer anders doe is het standaard bingo. Helemaal top dus.

Zo. Makeupje derop, goed zonnetje, filtertje en het lijkt zowaar weer ergens op. Niet aan dit hoofd te zien dat er nog geen drie uur slaap achter de rug is.

Aan het eind van de ochtend rijden we weer naar huis! Op naar de jongens.

We zijn weer samen!

We eten weer wat.

En dan gaan we naar huis. De jongens hebben het zo fijn gehad. Ze hebben eigenlijk niets anders gedaan dan thuis. Supergoed geslapen en heel lief geweest. Zo’n opluchting!

Kijk deze blije gup nou. Dat koppppie.

Tijd voor een middagdutje! Is hij nog niet helemáál klaar voor.

Wij wel! Haha. Terwijl de jongens slapen gaan wij met de benen omhoog. Koen slaapt, en ik zegt de plog van vrijdag in elkaar. Gewoon op het gemakje. Zondagdingen!

Gezellig als deze man ook weer wakker is.

En deze. Die zit er lekker bij zo!

Oké, ik kan bijna geen lasagne meer zien nu.

We hangen lekker op de bank met z’n vieren. Weggaan is helemaal leuk, maar thuiskomen nog zo veel leuker.

Lekker knuffelen met m’n minimensje die over twee weken gewoon alweer ‘n half jaar bij ons is. Hartstikke gek hoor.

Onze zondagavond is zo. We komen gewoon niet van de bank af vandaag, en dat bevalt uit-ste-kend. We kijken een serie’tje, drinken een borrel samen en voeren fijne gesprekken. Quality time! We hebben het goed. Het was leuk om weer een dag volle bak carnaval te kunnen vieren zonder me druk te maken om voedingen, slaapjes, etenstijd en babydingen. Gewoon even alleen maar met z’n tweeën zijn. Dat is me wat dat betreft dus alles mee gevallen. Ik werd niet verdrietig toen we weggingen en voelde ‘s avonds ook niet ineens de drang om de boys alsnog met gierende banden op te gaan halen. Ik had vooral heel erg het gevoel dat het wel een soort van oké was om dit na bijna twee jaar maar eens te proberen, en ik ben blij dat het allemaal zo goed is gegaan! Ik was overigens nog veel blijer toen ik de jongens weer op kon halen. Haha. Ik verwacht niet dat we er ooit de mensen naar zullen worden om hier een regelmatig iets van te maken, maar zo eens in de zoveel tijd, als er iets is waar we heel graag bij willen zijn, gaan we ‘t vanaf nu gewoon doen.

Zijn jullie goed met logeerpartijtjes?

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 18 comments
 • Mirjam

  Leuke plog!! Enne ik ben wel heeeeeeel benieuwd naar dat middel tegen een kater haha! 🙂

 • Kelly Janssen

  Haha hier ook ontzettend benieuwd naar jullie anti kater eten.

 • Corina

  Ik ook, wie A zegt moet ook B zeggen!

  Verder weer een leuke plog.

  En ja Den Bosch dat is de stad ook als het geen carnaval is. Terrasjes, winkels, markt, slagerij ‘t stokpaardje waar je lekker kunt lunchen voor weinig!

 • Anouk

  Leuke plog. Ziet er gezellig uit allemaal. Ik ben best goed met logeerpartijtjes. Ticho gaat vrij regelmatig logeren bij zijn grote nicht, gewoon omdat die twee dol zijn op elkaar. Afgelopen weekend bleef ‘ie echter spontaan bij m’n schoonouders achter (want praktisch) en dat vond moeders hier toch wat minder. Zullen de hormonen wel zijn haha!

 • Lisa

  Jaaa come on en tell us!! Hihi

 • Hilde

  Tja nu ook heel benieuwd naar je anti kater middel haha. Zal dan wel geen paracetamolletje zijn dan…

 • Milou

  Alsjeblieeeeft vertel mij je anti kater middel!! 🙂 haha
  Ziet er uit als een topweekend.

 • Margot

  Dat ziet er uit als een gezellig weekend! Onze kleine man heeft nu drie keer bij mijn schoonouders geslapen. De eerste keer zat ik huilend in de auto naar huis, maar inmiddels ben ik er redelijk aan gewend. Mijn schoonouders vinden het geweldig en Liam slaapt daar ook prima, dus dat scheelt enorm.

 • Isa

  Haha, nu ben ik dus wel heel erg benieuwd naar jullie anti-kater middel! Dit weekend is het namelijk de beurt aan deze ‘moeke’. Geen carnaval, wel een goed feestje. Ik vind het ineens een heel ding, dat logeren. Voor Floris is het helemaal geen probleem, die heeft de grootste lol. Maar mijn mini-baby… Pff. Maar komt vast helemaal goed! Lang leve de foto’s en filmpjes :).

 • Renske

  Ook zo benieuwd naar je anti katermiddel!

  Ik ben ook niet de beste in logeerpartijtjes en als we het doen dan alleen bij mijn ouders. Die zien ze zo vaak, dat zit wel goed. Onze zoon van bijna 8 maanden is nog nooit uit logeren geweest en bij onze dochter van 3 is het op één hand te tellen dus ik begrijp je helemaal!

 • Ingrid Schermers

  Anti kater middel? Een glaasje Moët with diamonds on the bottle?

 • Lautjee

  Haha jaa vertel… allemaal heel nieuwsgierig 🙂
  Lekker iets buiten de standaard comfortzone denk ik
  Leuke plog. Heb overigens zelf weinig moeite met het laten logeren maar denk ook dat het ligt aan het slaapgedrag vd kids. Soms een uurtje langer liggen is zo fijn . Tussen de middag ook maar kort dus dan is het af en toe heerlijk 🙂

 • Lindsay

  Net zoals alle comments hierboven ben ik zo benieuwd naar hét antikater middel. Please share!!
  Verder een hele leuke plog weer

 • Elsje

  Ik ben ook benieuwd! 🙂 leuke plog! Ik begin de dag altijd met je blog.

 • Eline

  Ja same hier! Beetje flauw, had dan gewoon niks gezegd 🙂

 • bijzonderkleinwonder

  Noooo worries; zo spannend is het hele anti katermiddel niet! Men neme voor het slapengaan een half litertje water met een goeie ibuprofen. 400 mg kan, maar 600 is helemaal prima, en dan ga je lekker slapen en heb je de volgende dag nerrrgens last van! Werkt voor ons áltijd!

 • Eline

  Maar wat was dan het hele punt om het niet te zeggen? In mijn beleving neemt de halve wereld na het stappen een paracetamolletje of een ibuprofen met een goede hoeveelheid water.. Super onschuldig!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!