PLOG227: VERHUISWEEKEND

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Het is woensdag en tijd voor De Grote Verhuisplog. Afgelopen weekend stond helemaal in het teken van onze verhuizing. Op zaterdagochtend stonden om 8:15uur de verhuizers voor de deur, werden de jongens opgehaald en gingen wij als een malle aan de slag om het huis op tijd af te krijgen. De zaterdag stond vooral in het teken van verhuisdozen uitpakken, inrichten en peuterbedperikelen. Op zondag sliepen we allevier uit, pakten we de laatste dozen uit en gingen we lekker BBQ’en. Het was een vermoeiend weekend, een hectisch weekend, maar ook een heel fijn weekend met een mooi einde. Ik legde alles vast. Kijk je mee?

Het is zaterdag 30 juni. De dag dat Benjamin 10 maanden bij ons is, en VERHUISDAG. We zijn op tijd op allemaal, zodat de jongens klaar zijn als de verhuizers komen. Morris doet eerst nog een rondje door de lege tuin en constateert dat het maar een saaie boel is nu in het oude huis.

Morris wandelt met rugzak en al naar het nieuwe huis om het te laten zien aan zijn bonusopa en -oma. Daar gaat hij vandaag spelen! En Benjamin uiteraard ook!

‘Tot vanavond grote vriendjes’.

Handkus!

Ik ga eerst even wat eten. Anders ben ik zo slap als een vaatdoek en haalt het hele feest niet uit.

Joke en Harald sturen steeds foto’s van de jongens. ZO fijn vind ik dat.

Lekker met de bal spelen.

De hulptroepen zijn er ook. Het verhuisbedrijf was er al om 8:15 uur en Bram, Koen zijn oudste broer, komt ook helpen. De rest van de ochtend wordt er vooral gesjouwd. Papa hangt de lampen op, mama helpt mij met inruimen en Koen en Bram slepen spullen van hot naar her.

Koeken van de bakker. Krachtvoer.

Mam en ik zetten samen spullen op het zoldertje. Best ‘n ding voor iemand met hoogtevrees.

Lunchtijd!

Zo. Warme worstenbroodjes.

De jongens eten lekker buiten. Zo mooi om te zien.

LEEG!

Ongelofelijk hoeveel meuk je zo verzamelt door de jaren heen. Ze blijven de bus maar volladen.

De verhuizers doen ondertussen de grote spullen. Ons bed, de bank, de kamers van de jongens.

Koen z’n koelkastje is er.Je kunt een man maar ergens blij mee maken.

Onkel Tonnie is er om de televisies op te hangen. Beneden in de woonkamer en de andere op onze slaapkamer.

En Lotje komt ook helpen! Zo lief. Onkel en Lot zitten zelf allebei ook midden in een verhuizing, maar ze zijn er wel.

Ik ruim alle dozen uit en kom een boek tegen dat ik kreeg van papa en mama op onze trouwdag. Deze foto is me zo dierbaar. De eerste foto van papa en mama met mij en opa en oma. Ze zijn er allebei niet meer.

De tuin krijgt langzaam ook vorm.

Papa en Lot zetten Morris bed in elkaar en omdat we die tip vaak hebben gehad maken we daar meteen een peuterbed van. Later zal blijken dat dat maar van korte duur is.

Het is avond. Iedereen is naar huis, behalve Lotje, dus we eten met z’n drieën pizza en drinken een glas rose buiten. Heerlijk!

De kamertjes zijn af. In ieder geval voor nu!

Benjamin zijn slaapkamer.

En die van Morris. Met groot bed.

Voorleeshoekje op Benjamin zijn kamer. Nu al een van mijn favoriete plekjes in huis.

Iets voor achten brengen Joke en Harald de jongens weer naar huis. Morris begint te stuiteren als hij zijn nieuwe slaapkamer en grote bed ziet. Alles is ‘goed idee mama!’ of ‘zoooo mooi’. Je kunt me opvegen, zo lief dat ik hem vind.

Ons bed staat ook!

Nog even met Playmobil spelen met tante Lotje. Hij begint dat nu ook te zeggen. Tante Lot, tante Mees, ome Tippie – dat is ome Philip – en ome Gogo. Woordenschat ineens.

Wij kletsen nog even in de tuin terwijl de jongens spelen. Even acclimatiseren voor ze naar bed gaan.

Knuffels met oma Joke voor ze weer naar huis vertrekken.

Het is bedtijd. De eerste avond in het nieuwe huis! Benjamin zijn laatste voeding, en met z’n drieën een boekje lezen. Ik kan oprecht wel janken van geluk als we hier zo zitten.

Dat janken van geluk wordt later janken om iets anders. Haha. Morris vond zijn nieuwe bed prachtig om te zien, maar niet om in te liggen. Hij blijft maar roepen ‘te spannend mama’ en iedere keer als ik de deur uitloop staat hij twee tellen later naast me op de gang. Als hij helemaal over zijn toeren is besluit ik hem gewoon nog even beneden te laten spelen. Gedachten verzetten en dalijk nog een keer proberen.

Maar dat dalijk nog een keer proberen wordt hem ook niet. Ik ga bij hem liggen, blijf bij hem op zijn kamer zitten, op de gang met de deur op een kier: niets helpt, het is teveel verandering in één keer voor Morris. Uiteindelijk besluiten we zijn bed weer om te bouwen naar een ledikant – eerst maar eens wennen aan het nieuwe huis en zijn nieuwe kamer – en valt hij in mijn armen in slaap. Dan is het al ver na middernacht en ben ik ondertussen zo moe dat ik van voor niet weet of ik van achter nog leef en andersom.

Zondagochtend! De eerste ochtend in het nieuwe huis. Zo rumoerig als de nacht begon; zo rustig verliep hij verder. Toen Morris eenmaal in zijn ledikant lag viel hij als een blok beton in slaap, en uiteindelijk is het 9:30 uur als ik wakker word van Benjamin’s gebrabbel. Uiteindelijk dus toch nog heel lekker geslapen. En ik voor het eerst deze week meer dan vier uur. Dat doet een mens goed.

We gaan buiten ontbijten. De tuin is op het zuiden dus we hebben de hele dag zon en dat vind ik zo fijn!

Morris is meteen thuis. Hij speelt alsof zijn leven er vanaf hangt.

Ik ruim de laatste dozen uit. Mijn make-up hoekje is ook af. Kan niet wachten om me hier ‘s ochtends klaar te maken voor de dag.

En LOVE ons nieuwe bad!

Buitenleven. Wat een geluk met het weer!

Onze oude buren die nu dus nog steeds min of meer onze buren zijn komen even naar het nieuwe huis kijken. Ze hebben een piccolo’tje champagne bij om te proosten; zo gezellig! Al mag El die natuurlijk niet nu. Buikie!

We eten ondertussen ook een broodje!

Proost!

Ik haal de boodschappen uit het oude huis; kunnen die meteen hier de koelkast in.

En ik draai de eerste wasjes! Dat was zeg maar ook best behoorlijk héél nodig na twee dagen niet wassen. Ik vraag me oprecht af hoe moeders dat doen die maar één dag in de week wassen. Dat zou hier echt mission impossible zijn.

Ik ruim babyspullen op. Dit mooie nestje van Kleine Keutel kan naar zolder voor hopelijk een volgende keer.

En alle schoenen krijgen ook een plekje. Hakken bij de hakken, sneakers bij de sneakers. Nikes en espadrilles en sandaaltjes staan in het kastje ernaast.

Chillen in de tuin en Formule 1 kijken!

Morris is wakker van zijn dutje. Kijk ‘m er eens snel uitzien vandaag. Ze sliepen allebei van 13:00 tot 16:15. Geen wonder ook; zo moe!

We gaan naar Joke en Harald voor de jaarlijkse KermisBBQ.

Morris gaat ook mee uiteraard.

Die doet meteen alsof hij thuis is en speelt lekker in de tuin.

Terwijl wij eten!

Hij heeft bij oma Joke zijn eigen broodtrommeltje waar hij wel eens iets lekkers in krijgt. Vandaag een stuk stroopwafel en krentjes.

Allebei in hun element zo.

Knuffelen! Even schade inhalen.

Morris vermaakt zich in de zandbak. Hij heeft bij zijn opa en oma dingen die hij thuis niet heeft dus dat is feest.

Benjamin heeft het ook naar zijn zin.

Komt ie aan op z’n loopautohond.

Zondagdingen. Zo zo zo fijn om even uit de verhuisbende te zijn en gewoon te genieten van de jongens en verder niks.

We zien hoe Spanje verliest van Rusland na penalty’s. Echt hoor, wat een WK dit.

Toetje & Co.

Nog meer knuffels. We hebben echt wat in te halen.

Mijn baby<3.

Bij ome Robin op de nek; we gaan even naar de kermis.

Morris zal de weg wel wijzen.

Bij papa op schoot eventjes in de botsauto’s. Kind weet niet wat hem overkomt.

Zo. Dat was dat. Vrijwel zonder botsingen doorgekomen, dus iedereen blij.

Benjamin gaat in de draaimolen met Mees maar hij is niet per se heel erg onder de indruk.

Morris daarentegen vindt het fantastisch. Hij is er niet uit te krijgen.

Eenmaal thuis gaan de jongens voor het eerst in het nieuwe huis in bad!

En wij om en om in de douche. Dat was geen overbodige luxe.

Weer samen boekjes lezen voor het slapengaan. Dat gaat deze keer gelukkig ‘gewoon’ weer zonder toestanden. Naar bed en lekker slapen.

En wij ploffen samen in de tuin. Dit is denk ik mijn andere favoriete plek hier. Zo fijn om zo lekker buiten te kunnen zitten. Vind dit een heel gezellig hoekje geworden.


De woonkamer is ook verder opgeruimd, alle dozen zijn weg, al het afval staat bij Koen in de bus en alles heeft een plek. Maandag kregen we laat de sleutel; nu zijn we volledig over. We hebben de hele week heel hard gesjouwd – en ondertussen moest er ook nog gewoon gewerkt worden – hebben wallen tot onze enkels, zitten onder de schrammen en de blauwe plekken, maar het was het meer dan waard, want wat is het fijn om hier nu te wonen. Na de zomervakantie ‘alleen’ nog even de garage en bijkeuken verbouwen, en dan zijn we helemaal klaar. Voor nu eerst maar eens genieten van ons nieuwe thuis, maar dat gaat heel erg lukken. Ontzettend bedankt voor al jullie lieve berichtjes en felicitaties; worden we heel blij van, én uiteraard weer bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 12 comments
 • Jessy

  Zo mooi die foto van Kouchner jullie twe boys op het gras. Wat een liefde!

 • Mirjam

  Heel veel woonplezier met zijn 4tjes!

 • Renske

  Wauw wat hebben jullie dat snel gedaan. Heerlijk! Gefeliciteerd met jullie mooie nieuwe huis!

 • Iris

  Wat een prachtig huis! Gefeliciteerd! Mag ik vragen waar de bank in de tuin onder de overkapping vandaan komt? Heel leuk, echt!

 • Tamara

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning.

 • Larissa

  Wat hebben jullie dat snel gedaan! Zo fijn om zo snel te kunnen verhuizen, jullie hebben volgens mij echt enorm hard gewerkt! Geniet van je prachtige nieuwe plek. 🙂

 • Claire

  Ziet er echt mooi uit allemaal in jullie nieuwe huis! En wat een mooie foto van jou met de jongens in het gras 🙂 Mag ik vragen waar het witte laddertje van is op Benjamins kamer? Zo leuk!

 • Mandy

  Heel veel geluk en plezier in jullie nieuwe huis!! Ziet er mooi uit 🙂 Zo’n heerlijke tuin op het zuiden is ook echt genieten ☀️☺️

 • Deborah

  Geweldig! Veel geluk in jullie nieuwe huis.

 • Melissa

  Ik volg je nu al een tijdje. En ik lees met plezier jou leuke verhaaltjes!! Maar wat ben jij een super mama! Jouw kindjes kunnen geen betere ouders wensen❤️

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!