Q&A DEEL 3

 In Persoonlijk

We zijn aangekomen bij het allerlaatste deel van mijn eerste Q&A! Ik had nóóit verwacht dat jullie zo veel vragen zouden stellen, maar vond het superleuk om ze allemaal te beantwoorden. Grappig ook om te zien wat voor dingen jullie van mij willen weten! Bij deze de laatste vragen van deze Q&A.

Q – Hoe zie jij jezelf en je gezin over 10 jaar? (wat voor huis, waar, wat voor werk, wat voor huis dieren, hoeveel kindjes mocht het jullie gegeven zijn?

A – Ik denk  dat we over tien jaar nog steeds in Uden wonen. Ik weet niet of we dan nog in hetzelfde huis wonen als waar we eind dit jaar naartoe verhuizen; we willen heel graag nog ooit een keer zelf bouwen, dus misschien dat we dat dan wel aan het doen zijn. Ik hoop dat ik dan nog steeds hetzelfde werk doe als nu, voor DTC en voor Walk Digital, en dat ik dan meer vanuit huis kan werken. Ik hoop echt héél erg dat Pelle en Junior er dan allebei nog zijn, en ik denk dat we dan misschien ook wel een hondje hebben. Qua kindjes weet ik het niet zo goed. Ik vind het zo eng om daar uitspraken over te doen! We willen héél graag een groot gezin, laten we het daar maar op houden;).

Foto's 25 weken zwanger.jpg

Q – Wat voor werk doe je precies?

A – Ik doe marketing en financiële administratie!

Q – Vind je het lastig om weer aan het werk te zijn?

A – Nee totaal niet! Ik vind het júíst heel erg fijn om weer aan het werk te zijn. Ik ben er totaal het mens niet naar om niet te werken. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn en mezelf op een andere manier nuttig te maken. Daar moet ik wel bij zeggen dat het feit dat ik Morris niet hoef weg te brengen daar heel erg aan bijdraagt. Het voelt een beetje als het beste van twee werelden zo.

Q – Ben je achter de schermen al veel bezig met het nieuwe huis?

A – Ja best wel! We hebben inmiddels een keuken gekocht en de badkamer uitgezocht, en we zijn ons nu aan het verdiepen in vloeren, raamdecoratie, plinten, meubels; dat soort dingen! Allemaal superleuk, maar ook best overweldigend, want er is ZO VEEL KEUS! Niet normaal gewoon.

Q – Wanneer gaan jullie starten met hapjes voor Morris en heb je een bepaald doel tot wanneer je graag borstvoeding zou willen geven?

A – Dat weten we eigenlijk niet! Ik heb me er een beetje in verdiept, en ik denk dat we nog een paar weken wachten met het geven van hapjes. Hij is helemaal fan van zijn vitamientjes lepel – die duwt hij er zelf met grof geweld in als het hem niet snel genoeg gaat – en hij kijkt het eten regelmatig van onze bord, dus ik denk dat hij er misschien wel bijna klaar voor is. Ik denk als hij vijf maanden is geweest ofzo, dat we het dan gaan proberen. De vraag over de borstvoeding beantwoordde ik al in deel 1 van de Q&A; ik ga er voorlopig nog gewoon mee door, maar heb geen specifiek doel en heb dat eigenlijk ook nooit gehad! Vind het erg fijn zolang het voor ons allebei werkt!

Q – Hoe bevalt het om een jonge mama te zijn?

A – Héél goed! Om heel eerlijk te zijn vind ik dat hele ‘jonge mama, oude mama’ gedoe altijd een beetje lastig. Want ik vind het heerlijk om jong moeder te zijn omdat ik bergen energie heb, maar er zijn ook genoeg ‘oudere’ mama’s die bergen energie hebben! Ik denk dat dat onderscheid ‘m dus vooral ook in de persoon zit. Wat ik wel een héél groot voordeel vind aan jong moeder zijn, is dat mijn ouders en schoonouders nog jong zijn, en dat Morris zelfs nog twee overgrootoma’s en -opa’s heeft die heel bewust van hem kunnen genieten. We zien hoe blij zij van Morris worden en dat is echt een heel groot goed.

Q – Hoe is je sociale leven veranderd na het krijgen van jullie zoon?

A – Ik heb eigenlijk sinds Morris er is meer sociaal leven dan ik de afgelopen jaren gehad heb! De vriendschappen die ik al had zijn eigenlijk niet veranderd. Natuurlijk ben ik minder flexibel en moet ik altijd in de eerste plaats rekening houden met Morris, maar ik ben nog steeds ik en ik denk dat ik als vriendin niet veranderd ben door het moederschap. Ik heb er sinds zijn geboorte wél een paar hele fijne vriendschappen bijgekregen en dat vind ik alleen maar héél erg leuk! Ik heb altijd geroepen dat ik daar gewoon niet zo goed in ben, maar dat blijkt nu dus alles mee te vallen. Haha.

Q – Hoe is je relatie (veranderd) met je man nu je een baby hebt?

A – Onze relatie is eigenlijk nog steeds zoals die voorheen was. Alleen is Koen nu niet alleen meer mijn man, maar ook de vader van ons kind, en dat geeft voor mijn gevoel wel extra verdieping nog ofzo. Ik weet niet zo goed hoe ik dat uit moet leggen zonder dat het heeeel deuzig klinkt. Als we ‘s avonds voor het naar bed gaan Morris nog een kus geven zijn we er nog iedere keer ondersteboven van dat we dat samen gemaakt hebben. Dat is gewoon heel speciaal! Het is ook zo dat we nu minder ‘vanzelfsprekende’ tijd samen hebben. Een kleine baby heeft gewoon heel veel aandacht nodig, en we proberen er voor te waken dat die aandacht voor hem ten koste gaat van aandacht voor elkaar. De woensdagavond en zaterdag zijn dus ook heilig hier; dan proberen we heel bewust tijd voor elkaar te maken als Morris op bed ligt. Praten, een wijntje drinken samen, filmpje kijken. Dat soort dingen.

Q – Ik zag in een plog dat je ging sporten. Wat is je sportschema in de week? En heb je ook een eetschema waar je je aan houdt?

A – Ik heb eigenlijk geen vast sportschema, en aan een eetschema houd ik me ook niet. Ik ga niet naar de sportschool, daar kan ik de tijd en zin even niet voor vinden, maar ik wandel veel met Morris en probeer iedere dag mijn squats en buikspieroefeningen te doen, soms aangevuld met wat andere oefeningen. Dat vind ik voor nu prima zo. Mijn prioriteiten liggen nu even niet bij een kanonhard afgetraind lijf. Misschien komt dat ooit, misschien niet. Dat zien we dan wel weer! Qua eten doe ik voor het eerst in jaren gewoon ‘normaal’, en dat bevalt eigenlijk prima. Geen dieet of regime, maar normaal en gezond eten, met op zijn tijd iets lekkers als ik daar trek in heb, en dat bevalt héél erg goed!

img_2161

Q – Wat had je graag vooraf willen weten over zwanger zijn / bevallen / het moederschap dat niemand je ooit vertelde?

A – Is het raar als ik hier niet zo goed antwoord op kan geven? Er is me zo zo zo veel verteld over zwanger zijn, bevallen, moeder worden en minibaby’s dat ik op een gegeven moment net een soort wandelende ervaringenencyclopedie werd!  Je moet het uiteindelijk toch zelf ervaren.

Q – Heb je altijd al jong moeder willen worden?

A – Jep! Al van kleins af aan. Ik heb altijd geroepen dat het mijn roeping is om moeder te worden, net zoals sommigen de roeping hebben om bijvoorbeeld dokter te zijn. En dat voel ik eigenlijk nog steeds wel een beetje zo. Alsof het gewoon zo hoort te zijn.

Q – Wat staat er bovenaan je bucketlist?

A – Moeder worden stond bovenaan mijn lijstje, maar die heb ik af mogen vinken en nu weet ik even niet wat dan op nummer 1 moet komen!

Q – Wat is je lievelingslied en waarom?

A – Ik heb een paar lievelingsliedjes, die eigenlijk vooral mijn lievelingsliedjes zijn door de herinneringen die eraan kleven. Er zijn misschien best liedjes die eigenlijk mooier zijn, maar de herinneringen erbij doen ‘t hem. Dus Once in a Lifetime van Landon Austin, waarop ik de kapel binnenliep op onze trouwdag is op dit moment mijn lievelingsliedje. En wat nummers van de Beegees, die we vroeger – toen Robin en ik nog heel klein waren – draaiden in de auto als we op vakantie gingen.

Q – Zien de ouders/familie van Koen Morris niet vaak? Je schrijft meeste tijd alleen over jouw ouders?

A – Jawel hoor! Wij hebben een heel goede band met allebei onze ouders, alleen wonen mijn schoonouders iets verder weg en is het dus lastiger om zo maar even gauw binnen te wippen. Daarnaast is Bijzonderkleinwonder míjn blog; ik begrijp niet zo goed dat het door sommigen vreemd wordt gevonden dat ik niet alle ins en outs over mijn schoonouders deel.. Ik ken zelf niet één blog waar dat wel de norm is. Niet iedereen zit erop te wachten te pas en te onpas met naam en toenaam op mijn site te verschijnen, en dat heb ik te respecteren:)!

img_3990

Q – Ik heb misschien een stomme vraag.. Maar wordt je wel eens herkend op straat door je blog? Ik bedoel, wij weten heel veel over jou, maar jij weet niks van ons, wat vind je daar van? En wat doet dat met jou?

A – Geen stomme vraag hoor dit. Vind het eigenlijk wel een goede. Ik ben nog nóóit aangesproken op straat! Het is me wel al een paar keer gebeurd dat iemand me had zien lopen – in Eindhoven en in Uden – en dat ik later een berichtje kreeg op de site of op Instagram. Alleen maar héél erg leuk! Ik vind helemaal prima dat dat zo is. Ik denk heel bewust na over wat ik wel en niet wil delen, en hetgeen online verschijnt is volgens mij nooit heel schokkend, dus ik vind het géén probleem dat jullie dat van me weten. Dat is een beetje inherent aan het hebben van een blog, denk ik! Vooral als ik bijvoorbeeld een hele lieve reactie van iemand krijg en ik me dan realiseer dat ik helemaal niet weet van wie dat berichtje komt, vind ik dat wel eens jammer. Ook als er een dikke vette haatcomment binnenkomt trouwens, dan vind ik het ook wel jammer dat ik niet weet waarom iemand in hemelsnaam zóiets onaardigs zou zeggen. Haha.

Nou jongens, dat was ‘m! Bijna 50 van jullie vragen beantwoord. Ik hoop dat jullie ze leuk vonden om te lezen ondanks de gigantische lappen tekst:). Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Mathiske

  Leuke vragen weer! Vooral die laatste vraag. Het lijkt me trouwens bizar om je “in het echt” tegen te komen. Haha

  En dat van je relatie, dat die ju een extra dimensie heeft sinds je ouders bent is voor mij ook heel herkenbaar!

 • Denise

  Ah het was super leuk om de Q en A van jou te lezen! Zeker ook leuk dat je die in delen hebt gedaan om weer met smacht te wachten op het volgende deel. Ik vind het leuk en goed dat je altijd alles op een respectvolle en uitleggende manier beschrijft, dat is mijn mening. Ik ben benieuwd wanneer je een vlog online zet, omdat je eerder zei dat je dit wil gaan doen, dus daar wacht ik met smacht op! ik scrol nog wel eens door je andere plogs heen en ga alles dan weer opnieuw lezen, zo leuk en vermakend!

  • Michelle

   Dankjewel Denise! Ik ben nog steeds moed aan het verzamelen om een vlog online te zetten. Haha. Komt goed!

 • Lifebyjess

  Wat een leuke vragen. Een wandelende ervaringenencyclopedie hahaha, liever dat dan niks weten. Ik verbaas me soms wel eens hoe weinig zwangere vrouwen weten over een zwangerschap en een baby. (terwijl ze er echt voor hebben gekozen om een kindje te krijgen). Vriendinnen kijken we geregeld gek aan dat ik bepaalde dingen weet nu al zonder dat ik kindjes heb.

  Over 2 weken ben ik waarschijnlijk in Uden te vinden, als ik je zie, zal ik je aanspreken 😉 haha, heb je nog tips voor uiteten in de buurt?

 • Isa

  Leuk en ook supertof dat jij de moeite hebt genomen om al die vragen zo uitgebreid te beantwoorden! 🙂

  • Michelle

   Lief❤️.

 • Aniek

  Leuk artikel dit (en de voorgaande delen natuurlijk ook)! Ik volg je blog inmiddels een tijdje maar ik laat eigenlijk nooit een reactie achter, nu dus wel want ik wilde even laten weten dat ik je blog heel leuk vind! Misschien een gekke vraag maar naar aanleiding van je antwoord op de vraag over sociaal leven; hoe heb je die vriendinnen leren kennen? Ben hier op de een of andere manier altijd heel benieuwd naar haha! Vind vriendschap een heel bijzonder iets.

  • Michelle

   Superleuk Aniek, thanks! Ben het met je eens dat vriendschap een heel bijzonder iets is. Ik heb altijd geroepen dat ik er niet goed in ben, maar denk ondertussen dat het wel iets genuanceerder ligt. Ik ben gewoon geen meisje voor gigantische vriendinnengroepen; kan gebeuren! Ben heel blij met mijn kleine kringetje. Die waar ik het over had in dat antwoord heb ik leren kennen via internet. Bizar hè? Via een Facebookgroep voor meiden die zwanger- en uitgerekend waren in mei, en ook via mijn site!

 • Michelle

  En dat vind ik dan weer leuk om te lezen;)! Ga ik zeker doen, en als je voor die tijd een vraag hebt; schroom niet!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!