RECEPT: PITTIGE KIPWRAPS

 In Recepten

Er wordt me heel vaak gevraagd naar nieuwe recepten, en hoewel ik in de verste verte geen Herman den Blijker ben en ook nooit niet ga worden, vind ik het wél heel leuk om mijn lievelingsrecepten met jullie te delen. Allemaal echt geen culinaire hoogstandjes, dat ga je me ook never nooit horen claimen, maar wél stuk voor stuk lekkere recepten waarvoor je geen eeuwen in de keuken hoeft te staan – wie heeft daar tijd voor met een dreumes en een baby? – en die gewoon echt heel lekker zijn! Dit is er weer zo eentje die het bij de man des huizes erg goed doet, en vaak op tafel komt als we zin hebben in gemakkelijk en redelijk snel, maar niet in heel erg ongezond! Dit zit namelijk bomvol groenten. Sowieso zijn wij groot liefhebbers van wraps, en dit is een variant die we de laatste tijd graag eten. Vandaag mijn receptje voor pittige wraps met kip uit de oven!

WAT HEB JE NODIG VOOR 6 WRAPS:

  • wraps
  • 400 gram kipfiletblokjes
  • kipkruiden naar smaak
  • geraspte kaas
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 1 prei
  • 2 lente-uitjes
  • 2 bouillonblokken om 500 ml bouillon van te trekken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chilipoeder – had ik nu niet in huis; een snuf cayennepeper kan ook
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • snuf kaneel
  • zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

  • We beginnen met de saus. Daarvoor zet je eerst 500 ml water op met de twee bouillonblokken. Als je bouillonnetje klaar is ga je verder.
  • Doe de drie eetlepels olijfolie in een steelpannetje en zorg dat deze goed warm is.
  • Voeg de bloem, de oregano, de chilipoeder, knoflookpoeder, kaneel, wat peper en een snufje zout toe en roer goed door. Ik zorg altijd dat ik de bloem en die kruiden alvast gehusseld heb; dan kan het tegelijk bij de olie.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer dit even goed door.
  • Giet de bouillon geleidelijk bij het tomatenpuree-bloem-kruiden mengsel en blijf ondertussen heel goed roeren met een garde om te voorkomen dat de hele boel gaat klonteren en ervoor te zorgen dat het een mooie gladde saus wordt.

  • Laat dit even pruttelen zodat de saus wat dikker kan worden, en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Nu gaan we verder met de groenten en kip voor in de wraps. Snijd alle groenten in gewenste grootte. Ik snijd het altijd best wel fijn omdat ik niet zo houd van heel grote stukken, maar dat is smaak! Ik kocht kipfiletblokjes, maar je kunt ook gewoon filets kopen en deze zelf in blokjes snijden. In dat geval moet je dat ook nu even doen.
  • Kruid de kip met de kipkruiden naar smaak. Dit is niet per se nodig, maar ik vind het wel wat toevoegen!
  • Neem een anti-aanbakpan en bak de kip rondom bruin in wat olijfolie.
  • Voeg de ui, paprika, prei, tomaten en de helft van de lente-ui toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Smeer de saus over de wrap, verdeel daar ongeveer drie eetlepels van de groenten en kip overheen en eindig met wat geraspte kaas. Rol de wrap dan op en leg hem in de ovenschaal. Dat herhaal je zes keer.

  • Smeer tenslotte wat saus op alle opgerolde wraps en strooi daar wat geraspte kaas overheen. Doe dit ongeveer 15 minuutjes in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Als je wraps klaar zijn verdeel je de rest van de lente-ui eroverheen, en klaar ben je!

Van de saus heb je waarschijnlijk veel te veel; het restant kun je in bakjes doen en invriezen zodat je die stap een volgende keer over kunt slaan. Mocht je nou helemaal geen zin hebben om die saus überhaupt te maken kun je die eventueel ook helemaal weglaten en de wraps in plaats daarvan insmeren met wat crème fraîche! Óók lekker!

En dan was ‘m dat weer voor vandaag! Houden jullie ook zo van wraps?

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 3 comments
  • Sandra

    Oh, hier wordt ik blij van op de donderdagochtend! Afgelopen zondag je recept voor bolognese saus gebruikt, smaakte goed! Meteen verdeeld in twee porties ook, was meer dan genoegd. Echt heerlijk als je dan alleen even wat pasta hoeft te koken, saus opwarmen en alleen nog maar van genieten als je drukke werkdag erop zit 🙂
    Deze gaat ook op de planning, waarvoor dank!

  • Lin

    Pasta bolognaise was hier laatst ook een succes dus deze staat volgende week op het programma! Leuk!

  • Denise van Doesburg

    Alleen al van het artikeltje lezen krijg ik reacties of ik dit een keer thuis wil maken! Ik ga het zeker proberen want het ziet er erg lekker uit!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!