Het is weer ‘ns tijd voor een receptje! Ik ben écht voornemens er daar in 2018 meer van te gaan plaatsen. Er wordt héél vaak naar gevraagd; waarom is me echt een raadsel want zo spannend is het allemaal niet, maar ik vind het wel vet leuk om onze favoriete recepten te delen. Dingetje is alleen dat die favorieten niet bepaald onuitputtelijk zijn en er dan vanzelf ‘n keer een eind aan de lijst komt. Ik heb soms een gigantisch gebrek aan inspiratie om wat nieuws te proberen, maaar gelukkig is er dan een schoonzus die daar juist meer dan genoeg van heeft, dus we hebben afgesproken dat zij ook mee gaat denken en wag dingetjes gaat proberen om er voor te zorgen dat ik jullie af en toe van een lekker receptje kan voorzien! Helemaal leuk.

Vandaag heb ik er weer eentje die het hier heel goed doet. Een ovenschotel – sowieso ideaal – met aardappelschijfjes, gehakt en groenten, maar dan heel lekker. Het is eigenlijk een soort eenvoudige, snelle bolognesesaus, met aardappeltjes in plaats van met pasta. Voor ons is dat een goeie omdat de dreumes des huizes vooral heel heel gek is op pasta in alle soorten en maten, en iets minder gek op het oer-Hollandse AGV’tje. Als dit op tafel komt heeft hij zijn bord binnen no time leeg! Eet ie toch af en toe z’n aardappeltjes. Het is weer ‘n heel eenvoudige, en ik vertel jullie hoe je dit maakt!

WAT HEB JE NODIG?

  • 300 gram gehakt
  • 450 tot 500 gram aardappelschijfjes
  • 2 paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • eventueel nog wat tomaat of courgette – had ik nu niet in huis
  • 1 blikje tomatenpuree
  • geraspte kaas
  • 120 ml kookroom
  • 120 ml water
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuf zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm allereerst de oven voor op 220 graden.
  • Als je in een actieve bui bent en je liever zelf aardappelschijfjes maakt van aardappels moet je die eerst even schillen, in plakjes snijden en voorkoken.
  • We beginnen met het snijwerk. Snijd de paprika’s, uien en prei zo klein of groot als je zelf lekker vindt.
  • Hak het teentje knoflook fijn of doe ‘m in de knoflookpers.
  • Bak het gehakt wat aan. Ik doe dit persoonlijk nooit in olie of boter, omdat ik dat met gehakt niet echt nodig vind.
  • Kieper hier op ‘n gegeven moment de groenten bij en bak het gehakt helemaal rul.
  • Voeg dan heb blikje tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Doe nu het water, de room en de kruiden ook in de pan en roer goed door. Je ziet dat het nu een soort tomatensaus is!
  • Laat dit zo even een beetje pruttelen.
  • Pak een ovenschaal en vet die even in met wat boter of olijfolie.

  • Doe dan op de bodem van de schaal een laag aardappelschijfjes en verdeel hier een beetje geraspte kaas overheen.
  • Voeg vervolgens het gehakt-groentenmengsel toe.
  • Verdeel daaroverheen nóg een laag aardappelschijfjes.
  • Eindig met de geraspte kaas. Deze strooi je over de aardappelschijfjes heen!
  • Nu gaat de schotel voor een kwartier tot twintig minuutjes de oven in, afhankelijk van hoe sterk die van jou is, en dan ben je klaar!

Ik strooi er altijd nog wat extra verse basilicum over omdat wij dat heel lekker vinden, en dan kunnen we aan tafel! Het is niet de allermeest voor de hand liggende combi, dit, maar wij eten het écht heel graag. Een goede manier om af en toe eens aardappels te eten, want die komen hier verder nou eenmaal niet zo heel vaak op tafel.

Zijn jullie ook van de ovenschotels?

Tot zo ver het ‘korte’ woensdagartikeltje van vandaag!

Bedankt voor het lezen!

 

Showing 7 comments
  • Linda
    Beantwoorden

    Leuk! Tot nu toe vallen jouw recepten hier in huis erg goed in de smaak! Goede smaken maar toch eenvoudig te maken! Thx deze ga ik proberen komende week!

  • D.
    Beantwoorden

    Yes weer een recept! 😀 ziet er megalekker uit! Ga ik deze week sowieso nog uittesten.
    Ik ben trouwens zo een fan van je recepten! Het moet niet spannend zijn, maar wel lekker hé 😉 en dat vind ik het keer op keer! We hebben duidelijk dezelfde smaak 😉

  • Roos
    Beantwoorden

    Mooi basis recept waar je nog volop kan variëren. Ik zou zelf wat meer groente verstoppen in de saus. Handje gekookte sperziebonen, champignons, tomaten en een aubergine bijvoorbeeld. Zo krijg je toch wat meer groentes binnen. Het recept lijkt me ook lekker met kip ipv gehakt. Heb je dat al eens geprobeerd?

  • Claufia
    Beantwoorden

    Ziet er weer lekker uit! Deze staat vanavond op het menu!

  • Wendy
    Beantwoorden

    Gisteren avond gemaakt en valt in de smaak!

  • Anouk
    Beantwoorden

    Hoeveel gram tomatenpuree heb je nodig?

  • Marina
    Beantwoorden

    Voor hoeveel personen is deze schotel (ongeveer)?

Leave a Comment