REVIEW: NUNA LEAF CURV

 In Review

Wij werden in de kraamweek ontzettend verwend met lieve, mooie, grote en kleine cadeautjes. Dingen die we nog even bewaren tot Morris groot genoeg is om er gebruik van te maken of mee te spelen, en dingen die we meteen in gebruik namen. Zo kregen we van Robin en Lot samen – peetoom en peettante – het geweldige handgemaakte speelkleed waar jullie Morris in de plogs heel vaak op voorbij zien komen. Én we kregen van Lot en Flip de Nuna Leaf. Een veel te groot maar vooral heel attent cadeau! Ik heb tijdens mijn zwangerschap zó vaak tegen Lot lopen neuzelen over alle spulletjes die we aan moesten en wilden schaffen, en zij had dus onthouden dat de Leaf op het ‘heel-mooi-maar-ook-heel-prijzig’-lijstje stond. Inmiddels is Morris bijna een half jaar oud, en hebben we de Leaf een half jaar in gebruik. Hamvraag is nu natuurlijk; vinden wij ‘m zijn geld waard? Of missen we de hype een beetje?

leaf

Toen we voor de baby-uitzet in de Babypark rondliepen viel ons oog in de wipstoelenhoek meteen op de Nuna Leaf. Ik bedoel, ik denk dat we het er unaniem over eens zijn dat die dingen over het algemeen gewoon niet echt de schoonheidsprijs verdienen, maar de Leaf vond ik er persoonlijk wél mooi uitzien. Mooie, rustige, (niet van die hele ‘blije’) kleuren, strak ontwerp, en weinig riempjes, gespjes en andere toestanden. Wij waren direct fan. Omdat we ons in eerste instantie vooral bezighielden met ‘grote noodzakelijkheden’; denk babykamer, box, kinderwagen en autostoel, zetten we de Leaf op ons lijstje voor eventueel later. Toch kwam er tijdens mijn zwangerschap nooit een moment dat we hem zelf aanschaften. Ik vond het nogal een uitgave voor een wipper waarvan je van te voren niet weet of je hem wel echt gaat gebruiken, dus besloten we ‘nog wel te zien’.

Tot 5 mei dus, toen Lot en Flip voor de deur stonden om Morris te ontmoeten. Mét gigadoos. Ik had oprecht geen flauw idee dat we de Leaf cadeau zouden krijgen dus ik was echt met stomheid geslagen en vooral súperblij. Achteraf vielen er trouwens wel een héleboel kwartjes; Robin en Lot hadden allebei iedere keer als ik over de Leaf begon gezegd dat dat niet echt een noodzakelijke aankoop was en we die altijd nog konden doen als Morris, toen nog Frummel – er eenmaal zou zijn. Ja koekoek dus. Toen we de stoel uitgepakt hadden hebben Flip en papa ‘m meteen in elkaar gezet – binnen twee tellen gepiept – en wij hebben ‘m meteen in gebruik genomen, want dat kan dus met de Nuna Leaf; hij is direct vanaf de geboorte te gebruiken.

DE NUNA LEAF CURV

Het ontwerp van de Nuna Leaf is geïnspireerd op het dwarrelen van een blaadje door de wind. Hij ‘wipt’ dan ook van links naar rechts, in plaats van van voor naar achter of boven naar beneden zoals veel andere wipstoelen doen. De stoel is gemaakt van gecertificeerde Oeko-tex® stof, en de inleg is gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen. De stoel beschikt over een driepunts gordel die met klittenband te verstellen is, een luchtdoorlatende achterkant en heeft geen batterijen, draden of accu nodig. Het ding maakt geen geluid, en met één zetje tegen de wipstoel beweegt hij een minuut of twee heen en weer. De stoel is te gebruiken vanaf de geboorte tot 60 kilo! Ik kan er dus ook nog op m’n gemakje in gaan zitten, en hoewel ik dat niet dagelijks doe – duhh – heb ik het wel even getest, en ik moet zeggen; prima te doen! Er zit ook een hendeltje onderaan de Leaf waarmee je hem vast kunt zetten. Dan is het dus niet per se een wipper meer, maar gewoon een fijne stoel om je kleintje in te leggen.

leaf2

ONZE MENING

Wij zijn hartstikke blij met de Nuna Leaf. We gebruiken hem al vanaf het begin bijna iedere dag wel even. Morris ligt er graag in te spelen, en vooral als wij zitten te eten ligt hij lekker in de stoel. Toen hij echt nog een minibaby was viel hij er overdag ook regelmatig in in slaap, en ook nu doet hij er af en toe z’n korte namiddagdut in. Het klopt inderdaad dat het stoeltje een behoorlijke poos heen en weer beweegt als je ‘m een duwtje geeft. Het is ook mogelijk een speciaal motortje aan te schaffen waardoor ie dat uit zichzelf blijft doen, maar dat hebben we niet gedaan omdat we het zo ook prima vinden. Ik vind het een groot voordeel dat de inleg gemakkelijk uit te wassen is. Morris gaf vooral in het begin héél regelmatig behoorlijk terug na een voeding, en hoewel ik altijd een hydrofiel onder z’n hoofdje legde hield dat niet altijd alles tegen. Ideaal dus dat je de inleg dan even gauw in de was kunt kieperen. Bovendien zijn we nog steeds fan van het design. Ik vind het echt een mooi ding en stoor me er helemaal niet aan dat hij hier gewoon in de woonkamer staat. Het enige nadeel aan de Leaf vind ik dat je hem niet in hoogte kunt verstellen. Het had best praktisch geweest als we ‘m bijvoorbeeld wat meer rechtop zouden kunnen zetten om Morris er ook een hapje in te kunnen geven, maargoed, wat niet is, is niet. Het allerbelangrijkste vind ik dat Morris er zo lekker in ligt en dat de stoel stabiel op de grond staat. Dat geeft een veilig gevoel, en dat is toch wel een vereiste als het op je kind aankomt. Al met al is de Nuna Leaf voor ons een regelrechte hit die zijn geld – in onze optiek – hartstikke waard is!

De Nuna Leaf Curv kost €179,00 en is verkrijgbaar bij veel babyspeciaalzaken!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Anouk

  Ja dit is echt een mooie wipper hè?! Wat ik wel een nadeel vind, is dat de klittenbandsluiting voor wat oudere kindjes niet altijd sterk genoeg is.
  Kindjes van een maandje of 8/9 die naar voren gaan hangen en er dan voorover uitvallen, omdat het klittenband loslaat. (Zelf regelmatig meegemaakt). Dus hopelijk voor jullie is Morris geen beweeglijke baby;)

 • Loes Johanna

  Wat een fijne review! Wij zijn zelf ook nog op zoek naar een wipstoel, en ik vind deze inderdaad ook erg mooi!

 • Mandy

  Mooi stoeltje! Lijkt mee vooral fijn als ze wat kleiner zijn. Wij zweren bij de baby Björn wipstoel. Mijn oudste zoontje heeft zich daar uren zelf in vermaakt. Lekker schoppen met zijn beentjes en wippen maar. Ideaal! Maar duur zijn die wipstoeltjes zeker! Mijn moeder wilde er ook een voor bij hen thuis en heeft een zo goed als nieuwe via marktplaats gevonden, stuk goedkoper 😉

 • Isa

  Ik vind hem echt heel mooi! We hebben lang getwijfeld, net als mijn schoonouders. Zij wilde hem cadeau geven (naast al het andere ‘grote’ wat ze ons al cadeau hadden gedaan). Dat vonden we persoonlijk echt te ver gaan en dat hebben we ze dan ook heel snel uit hun hoofd gepraat. Zelf zijn we gegaan voor wippertje op ‘hoge poten’, in hoogte verstelbaar dus. Zulke stoeltjes worden veel op kinderdagverblijven gebruikt, aldus de kraamzorg, en is vooral nu heel handig met het geven van groenten/fruit. Floris had er vanaf dag 1 plezier van, dus dat was ook mooi meegenomen. Hij is niet super mooi, maar gelukkig ook niet onogelijk.. Maar wie weet komt die Nuna er ooit nog wel, mocht er een tweede komen 😉 Want echt, ik lees er zo veel goede dingen over! En tsja, het oog wil ook wat (die van mij in elk geval 😉 ) Liefs, Isa

 • Eem

  Ik dacht dat ik al een review hier over had gelezen 🙂 Maar zeker mooie wipstoel hoor!!

 • Jessica

  Dit wippertje is zo mooi. Ik hou wel van deze “luxe” uitstraling!

 • Laetitia

  Leuke review! Komt er ook een keer een review over jullie kinderwagen? Daar ben ik ook erg benieuwd naar 😉

 • Fenna

  Twijfel nog over deze stoel. We hebben een normaal wipstoeltje overgekocht via marktplaats. Dus echt nodig is het niet… maar hij is zo mooi haha.

 • Irene

  Wij hebben hem ook, maar hier wordt ie met name gebruikt door onze kat.. Die vond hem wel geschikt als zijn nieuwe slaapplek.. Dus dat ding wordt continu uitgewassen! Ons ventje vindt de nuna helaas niet zo ‘boeiend’.. Hij verveelt zich na 5 minuten en dan heeft ie het wel weer gehad. Hij lag met 8 weken al op een speelkleed. Dat vond ie veel interessanter haha.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!