REVIEW: CYBEX CLOUD Q

 In Baby, Moederschap, Review

Toen we aan het begin van mijn zwangerschap, inmiddels alweer bijna een jaar geleden, de uitzetlijsten op internet doornamen zagen we door de bomen het bos niet. De baby-uitzet, ik schreef er al eens een artikel over. Ondanks dat we aanvankelijk géén idee hadden wat nou wel en niet écht nodig zou zijn voor onze kleine man, waren er ook een aantal dingen die zonder twijfel op ons musthave lijstje gingen. Ik bedoel, een fijn bedje om in te slapen is geen overbodige luxe, en een kinderwagen en autostoel bij wijze van vervoer ook niet. Dat er een autostoel moest komen was dus duidelijk. Wij besloten op een vrije vrijdagmiddag in de Babypark zonder discussie dat die autostoel een Cybex moest zijn, en daar hebben we tot de dag van vandaag geen spijt van gehad!

img_5064

Wij hebben onze keuze voor de Cybex om heel eerlijk te zijn vooral ook gebaseerd op zijn uiterlijk. Toen we in het najaar van 2015 op zoek gingen dachten we in eerste instantie dat we ‘gewoon’ voor een Maxi-Cosi Pebble zouden gaan. Daarover hadden we tot dat moment het meest gehoord, en dat leek ons een prima optie. Eenmaal in de Babypark liet de verkoopsters ons de Cybex autostoeltjes zien, en toen waren we meteen verkocht. We vinden persoonlijk het design net wat mooier dan van de Maxi-Cosi, al is dat natuurlijk puur een smaakkwestie! Daarnaast legde de verkoopster ons uit dat de Cybex Cloud Q buiten de auto ook in ligstand kan, waardoor je baby nooit langer dan de maximaal aanbevolen 2 uur ‘krom’ hoeft te liggen als je de maxi-cosi zou willen gebruiken als onderdeel van de kinderwagen. Ook dat leek ons een voordeel, al had ik toen nog geen idee of we dat wel echt zouden gaan gebruiken.

img_5083

Wat ons ook wel een pré leek was de grote geïntegreerde zonnekap van de autostoel. Die kan echt héél ver naar voren, en dat leek ons op dat moment wel praktisch, net zoals het feit dat de hoofdbeschermer van de Cloud Q naar boven en beneden te schuiven is om ‘m zo precies op maat te maken voor je baby. Doorslaggevend was op het moment van aankoop dat de Cloud Q vlak daarvoor als enige stoeltje in de groep 0 een ‘zeer goed’ kreeg in de categorie veiligheid van een Duitse consumentenorganisatie test. Linksom of rechtsom is die veiligheid toch het allerbelangrijkste! We besloten dus niet te lang te twijfelen en de knoop snel door te hakken, binnen no-time hadden we een Cloud Q in de kleur Happy Black besteld.

img_5069

Inmiddels hebben we dit autostoeltje bijna vijf maanden in gebruik, en hebben we dus ruim de tijd gehad om een duidelijke mening te vormen over hoe hij ons bevalt! We gebruiken de Cybex eigenlijk voornamelijk als autostoel, in combinatie met een ISO-fix systeem. Dat werkt zó makkelijk, dat ik nooit meer anders zou willen. Je klikt je autostoel erop, en haalt hem er ook heel eenvoudig weer uit zonder dat je jezelf in allerlei bochten hoeft te wringen om de gordel los- en vast te maken. We gaan eigenlijk zelden met de Cybex zelf lopen slepen, maar ik neem Morris altijd op de arm als we ergens naar binnen gaan. De enige keer dat we hem lang buiten de auto gebruikt hebben is toen we op vakantie gingen. Toen heeft Morris op het vliegveld de hele tijd in de stoel gelegen. Pas in het vliegtuig heb ik hem eruit gehaald en bij me genomen, terwijl Koen de Cybex in de ligstand verstelde en die in de bagageruimte boven ons hoofd opborg. Dat was echt ideaal!

img_5055

Reden dat we niet met de Cybex in de hand gaan lopen is A. omdat ik het veel gemakkelijker vind om Morris gewoon op de arm te nemen, en B. omdat de Cybex behoorlijk aan de zware kant is. Daar hebben we dan meteen het enige nadeel te pakken: het ding weegt zonder baby erin 5,5 kilo, waar andere maxi-cosi’s vaak tussen de 3,4 en 4,4 kilo wegen. Hij is dus minimaal een kilo zwaarder, en dat merk je best wel! Tel daarbij op een kind wat als een malle groeit en je kunt je voorstellen dat je niet voor je lol met die maxi-cosi aan je arm gaat wandelen.

img_5065

Dan de voordelen van de Cybex. Ik vind het nog steeds een héle mooie autostoel. Het zijn natuurlijk geen van allen dingen die de schoonheidsprijs gaan winnen, maar ik vind het design erg mooi. Hij staat ook heel goed op het witte onderstel  van de Dubatti; dat is een goede match. De verstelbare hoofdbeschermer vinden wij een grote pré: Morris groeit bovengemiddeld snel, en het is heel fijn om die hoofdsteun iedere keer zo te kunnen verschuiven dat ie precies op de goede plek zit om zijn koppie te beschermen. De XXL zonnekap is inderdaad heel praktisch. We gebruiken meestal de kinderwagen als we er op uitgaan, maar als ik even snel een boodschapje moet halen klik ik de Cybex vaak op het onderstel van de Dubatti en vooral als de zon schijnt is het dan ideaal dat die kap zo ver naar beneden kan. Wij merken dat dat Morris – naast dat hem natuurlijk tegen de zon beschermd – heel veel rust geeft, vooral als hij ligt te slapen.

img_5077

Ondanks dat ik vooraf niet wist of we het wel echt zouden gaan gebruiken, is die ligstand toch best een uitkomst. Vooral op vakantie, als we uit eten gingen en Morris de hele tijd in de autostoel moest liggen (want met de taxi én kinderwagen én autostoel meenemen is dan ‘n tikkie onhandig) vonden wij het heel fijn om hem plat te kunnen leggen. Datzelfde geldt als ik de Cybex hier gebruik op het onderstel van de kinderwagen. Bijna altijd maak ik ‘m dan plat. Ik denk dat we ook prima overleefd hadden als die optie er níet op had gezeten, maar nu het kan maken we er ook gebruik van en bevalt het ons goed. Al met al zijn wij súperblij met deze maxi-cosi. Het design, de verstelbare hoofdbeschermer en de geïntegreerde zonnekap vind ik de grootste pré’s van deze autostoel. Misschien juist omdat hij aan de zware kant is, maar ook door de gebruikte materialen en het ontwerp ziet de autostoel er heel degelijk en veilig uit. De ligstand is handig, maar niet per se noodzakelijk. Enig nadeel is het gewicht, maar als je hem gebruikt zoals wij dat doen – voornamelijk om Morris te vervoeren in de auto, en af en toe op het onderstel van de kinderwagen – is dat ook geen probleem! Wij zijn fan! De Cybex Cloud Q in Happy Black is verkrijgbaar voor €289,-, het ISO-fix syteem kost €159,95.

Binnenkort volgen er ook reviews van de Dubatti One kinderwagen, en de Nuna Leaf – vinden wij ‘m zijn geld waard, of niet? Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Isa

  Weer helemaal bijgelezen op mijn vrije ochtend! Wat knap dat Morris toch wel goed slaapt in zijn grote bed. Hier slaapt het mannetje nog in de wieg. En ik geloof dat ik degene ben die het een hele stap vind om straks over te stappen naar de nachten in ‘het grote bed’, haha. De plog over het weekend was ook weer heerlijk om te lezen!

  De Cybex bevalt bij jullie dus ook goed! Wij hebben er inmiddels ook een. Dat kwam omdat manlief nog wel eens meeleest op jouw blog 😉 We merkten dat we ons eerste stoeltje best wel vaak gebruikten, maar we toch niet helemaal tevreden waren. Dus voorzichtig keken we naar een ander exemplaar. Toen hij via jouw blog ontdekte dat de Cybex in ligstand kan, is hij er bijna direct 1 gaan aanschaffen. En daar hebben we zeker geen spijt van! Ook hier zorgt de grote kap voor veel rust, zeker als ons kleintje ligt te slapen inderdaad. Leuk om deze review te lezen dus!

  • Michelle

   Oooh wat leuk om te horen dit! En grappig dat je man ook wel eens meeleest;)! Dat overstappen vond ik inderdaad ook veel erger dan Morris; die was helemaal niet onder de indruk. Haha. Superfijn om te horen dat jullie ook zo tevreden zijn over de Cybex. Ik vind het ook echt een aanrader!

 • Lifebyjess

  De cybex, hij is zo gaaf! Net als de Dubatti, vind ik de uitstraling echt reuze fantastisch! Fijn te lezen dat hij ook zo fijn in gebruik is.

  • Michelle

   Ja dat vind ik dus ook echt! Nog geen tel spijt gehad van onze – redelijk impulsieve – keuze!

 • upje

  Wauw, wat handig dat hij ook in ligstand kan! Met twee kindjes zijn we toch veel vaker op stap en die hele draagmand past vaak niet in de auto. Daardoor zit de dochter toch vaak langer dan gewild in de maxi cosi en dan was dit wel een uitkomst geweest! (De draagzak ook, maar ik vind dat niet altijd prettig.) Leuk dat jullie tevreden zijn met jullie keuze!

  • Michelle

   Kan me voorstellen dat je met twee kids ruimtegebrek hebt in de auto. Vraag me ook wel eens af hoe dat straks hier zou moeten, maargoed dat zijn zorgen voor later. Dat van de draagzak herken ik wel, ben er erg blij mee maar vind het niet altijd even prettig!

 • Michelle

  Haha lief Mathiske! Daarvoor vind ik de ligstand inderdaad ook het gemakkelijkst!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!