SINTERKLAASTIPS: DE LEUKSTE SPELLETJES VOOR PEUTERS EN KLEUTERS

 In Lifestyle

We kunnen er nog hele lappen tekst mee vullen en er complete epistels aan wijden maar we weten het inmiddels wel: we leven in een gekke tijd. 2020 loopt zo langzaamaan alweer op z’n einde, maar het is naar alle waarschijnlijkheid voor zo ongeveer niemand gelopen zoals ie bij voorbaat dacht. Anyhow; het is wat het is. Feit blijft dat het advies nog steeds is om zoveel mogelijk thuis te blijven. De opties om dingen te ondernemen met de kindjes zijn stukken beperkter dan normaal gesproken en om heel eerlijk te zijn heb ik dat zelf nog niet echt een ding gevonden.  We gaan veel naar buiten met ze – de natuur in mag gelukkig wél – en we maken het thuis gezellig. We hebben nog nooit zoveel spelletjes gespeeld als de afgelopen maanden. Zelf niet, maar ook niet met de kinderen. En die vinden het geweldig. Omdat ik er op IG heel vaak vragen over krijg dacht ik dat het een idee zou zijn om, met Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht, onze favorieten te delen! Wie weet heb je er iets aan. Het zijn heel leuke cadeautjes om te geven maar het is ook een gezellige bezigheid voor in de kerstvakantie of tijdens de feestdagen met de fam. We hebben zelf een kast ramvol spellen, maar de jongens kiezen over het algemeen heel vaak dezelfde exemplaren uit. En dat zijn deze!

*de links in dit artikel zijn affiliate links 

Kwartet

Deze staat sowieso in de top drie van de jongens, en dan vooral het Varen Vliegen Rijden kwartet. Die is hier inmiddels helemaal gaar omdat ie zoveel gebruikt is. Ze kunnen dit ook heel goed samen spelen; Benjamin doet het ook al een poosje zelf mee. Soms maken ze het zichzelf gemakkelijk en spelen ze met open kaarten, maar als we met z’n drieën of vieren spelen en ze hun kaarten in een eierdoosje of kaartenhouder zetten gaat dat top. Ik vind dit zelf ook oprecht leuk om te spelen en het is mooi om te zie hoe snel ze hiervan leren. Het is geen geluksspel maar echt iets waar ze bij na moeten denken. Bol heeft nu een actie van 3 kwartetten voor €12, dus dat is ook nog echt een leuke deal om ‘t te proberen. Voor jonge kinderen zijn het Kikker kwartet, Woezel & Pip – en Varen Vliegen Rijden kwartet dan het meest geschikt. Voor de weetjes kwartetten zijn ze hier nog net te jong.

Mens-erger-je-niet

Gouwe ouwe dit hoor, en eigenlijk ook geen kinderspel, maar die van ons vinden dit dus helemaal fantastisch om met z’n tweeën te doen. Er staat op dat het vanaf 5 jaar is, maar ik vind zelf dat het prima te doen is vanaf het moment dat ze zelf goed kunnen tellen. Dan kunnen ze er aardig mee vooruit. En het chille aan die dobbelautomaat is dat je je dobbelsteen in ieder geval niet kwijt kunt raken. Ik had er zelfs een kleine reiseditie van voor mee op vakantie omdat ze dit zo graag spelen. En vinden wij ook gewoon leuk om te doen!

Domino

Domino vinden ze hier ook top. Er is een doosje van Paw Patrol met memory, lotto én domino voor nog geen tientje, en zo zijn er nog meer van die figuren waar zo’n doosje van is, maar er zijn ook heel mooie houten varianten te krijgen die een levenlang meegaan, met boerderijdieren of voertuigen of net wat, én exemplaren die aan de ene zijde zo’n afbeelding hebben en aan de andere cijfertjes zodat het ook nog leuk is als ze de afbeeldingentijd ontgroeid zijn. Aanrader!

Memory Chess

Dit is de hit van het moment. Memory Chess. Mama  heeft dit een poos geleden gekocht voor de jongens en sindsdien zijn ze hooked. Het is écht heel leuk om te doen, ook voor volwassenen, en je traint er je geheugen nog mee ook. Twee vliegen in één klap. Verbaas me er soms over hoe goed ze dit kunnen ook. Dit is zo’n spel wat je als volwassene echt nog niet zomaar gewonnen hebt.

Banana Joe

Dit is wel echt een kinderspelletje, en ook een die de jongens allebei heel leuk vinden. Er zit beweging in, dus dat valt over het algemeen sowieso wel lekker in de smaak. Idee van dit spelletje is om zoveel mogelijk bananen te verzamelen, met als risico dat de app uit de boom springt wanneer je er eentje pakt. Vinden die kinderen uiteraard hilarisch. Vooral een geluksspelletje dit, klein beetje tactisch ook wel omdat ze ook op bepaalde manieren bananen kunnen pikken hun tegenstanders, maar vooral heel gezellig en prima zonder volwassenen te spelen.

Onderuit

Deze kan ik dus online nergens meer vinden, maar Onderuit is een spelletje wat Robin en ik vroeger heel veel speelden en wat mam al die tijd bewaard heeft en de jongens nu weer compleet herontdekt hebben. Mocht je dit nog ergens tweedehands kunnen vinden: schaf het aan. Krijg je geen spijt van. Is gewoon écht heel leuk!

Znoet Lucky dobbelspel

We hadden eigenlijk moeten turven hoe vaak jullie deze al voorbij hebben zien komen, maar echt ik kan niet anders dan zeggen: koop. dit. spel. Het is bij ons het meest gespeelde spel éver. Je hoeft er niet bij na te denken, het is puur een kwestie van geluk hebben, maar het is klein, gemakkelijk mee te nemen, je kunt het overal doen (dat van ons heeft al héél veel restaurants en terrassen gezien) en het is eigenlijk gewoon heel simpel, maar wel écht leuk. Ik kreeg het een hele tijd terug opgestuurd van Znoet en ik ben sindsdien echt fan. Of ik; vooral de jongens zweren erbij. Gaat letterlijk geen dag voorbij dat ze dit niet minstens één keer spelen. Znoet heet overigens nog meer leuke houten spelletjes – drie op een rij onder andere, en een educatieve speelklok – die echt top zijn, dus wat mij betreft sowieso aanraders!

Sowieso heeft Bol nu op heel veel spellen goede korting; de moeite om even te checken. Onze eigen favoriet Exploding Kittens bijvoorbeeld is ook met 15%, en mocht je 30 seconds nog niet in je kast hebben – eigenlijk echt een must en al helemaal met de feestdagen; die is nu met bijna 30%. Leuk voor de feestdagen!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!