TWEEDE VERJAARDAG: TIPS GEVRAAGD!

 In Morris

Het is bijna niet voor te stellen en vooral gewoon heel erg niet te doen ook, maar morgen over drie weken wordt Morris twee jaar. Ik zou hier een heel epistel van drie kantjes kunnen neerkladderen over hoe bizar ik het vind dat hij gewoon twee kaarsjes uit mag blazen, dat het al TWEE hele jaren geleden is dat ik hem op de wereld zette – check het bevallingsverhaal even als je nog niet gelezen hebt hoe dat precies ging! – en dat ik er maar niet over uit kan hoe snel de tijd gaat, en dat ga ik zeker weten ook nog wel een keer doen, maar vandaag wordt dat ‘m niet. Ik heb namelijk jullie tips nodig!

Vorig jaar hebben we Morris zijn eerste verjaardag best behoorlijk groot gevierd. Op de dag zelf, een vrijdag was dat, zijn we met zijn drietjes – Benjamin zat toen nog in mijn buik – naar de dierentuin geweest. Ik waggelde toen al meer dan dat ik liep, maar die dag was echt zó ontzettend leuk dat ik er nog steeds met veel plezier aan terug denk. De dag daarna, zaterdags, hebben we zijn verjaardag gevierd voor onze familie en vrienden. Uiteindelijk waren er meer dan veertig mensen, hadden we voor iedereen te eten, was het supermooi weer waardoor we lekker buiten konden zijn en was het écht een fantastische dag. Omdat dat vorig jaar zo goed bevallen is hebben we besloten het dit keer min of meer hetzelfde aan te pakken. Of het weer opnieuw zo meewerkt is nog even de vraag, maar zo niet dan komt het alsnog goed. Blijven we gewoon binnen, schuiven we de meubels een beetje opzij en overleven we het ook.

Waar ik vorig jaar een maand van te voren alles al in kannen en kruiken had en met weinig anders bezig was is dat deze keer toch een beetje anders. Zijn verjaardag is echt niet minder speciaal, en we gaan het zeker weten weer uitgebreid vieren, maar met twee kleine kindjes en een drukke agenda ziet de planning en prioriteitenlijst er toch net even wat anders uit. Dit keer dus geen thema van a tot z uitgedacht; ik verzamel zodra ik tijd heb gewoon wat leuke versiering, en dan loopt dat allemaal wel los. Zijn uitnodiging is inmiddels wel weer in de maak, gewoon omdat ik dat heel leuk vind, en verder zien we wel. Ik verheug me in ieder geval nu al op zijn feestje. Vorig jaar was ik aan het eind van de dag compleet afgepeigerd met dat minimensje in mijn buik: dat gaat deze keer een ander verhaal zijn. Ook leuk!

Afijn: waar ik jullie tips voor nodig heb.. Wat geef je aan een dreumes, of peuter, die al zo veel heeft? Hij heeft een keukentje, een Wishbone bike, een Wobbel, loopauto’s, vanalles van Toet Toet en Duplo, boekjes, puzzels.. Ik krijg heel vaak de vraag van mensen die komen en dan vind ik het niet zo moeilijk, want iets van Duplo is altijd goed, een mooie houten puzzel vindt hij ook fantastisch en boekjes zijn altijd top want die gaan er hier nogal wat doorheen, maar wat wij hem dit keer zullen geven weten we echt niet. Het hoeft heus niet honderden euro’s te kosten, als in: dat gaan we zeg maar gewoon niet doen, maar we vinden het wél leuk om hem van ons iets echt moois te geven waar hij langer wat aan heeft. De Wisbone bike gaven we hem vorig jaar voor zijn verjaardag, en die hebben we nu het mooier weer wordt weer van stal getrokken zodat hij er buiten op rond kan crossen. Dat was toen ook een tipje van jullie en dáár zijn we dus nog steeds vet blij mee. Dus; kom maar door met die gouden tips ervaringsdeskundigen!

Ik ben heel benieuwd of jullie de verjaardagen van je kinderen uitgebreid vieren, of juist bewust wat kleiner? En als jullie nog tips hebben met betrekking tot andere verjaardagsgerelateerde toestanden: let me know:)!

Voor nu alvast dankjulliewel voor het meedenken, en voor straks een heel fijn weekend! Geniet van het mooie weer.

Recommended Posts
Showing 50 comments
 • Evelien

  David, onze jongste wordt een paar dagen ervoor 2 🙂 dus hier zijn wij ook druk met een lijstje bezig:
  Een houten werkbank staat al klaar op zolder, wat wij verder nog vragen:
  – wegdelen van ‘way to play’
  – plastic muziekinstrumentenzoals een trommel of een klarinet)
  – houten garage
  – pastic dieren
  – en hij is dol op auto’s met geluid

 • Lonneke

  Wij hebben onze zoon de autotransporter van littke tikes cadeau gedaan. Dat is een hele grote vrachtwagen waar 2 grote auto’s inzitten. Kindjes kunnen ook zelf op de vrachtwagen zitten en er mee rijden. Hier is het een groot succes!

 • Petra

  Dat is lastig inderdaad, maar hier een succes voor tweede verjaardagen: een Puky loopfiets (neemt net wat makkelijker mee dan de Wishbone), de trein op batterijen van Duplo (met grote baan). Al gedacht aan tuinspeelgoed? Trampoline, houten speelhuisje… Veel plezier bij de voorbereidingen!

 • Mirte

  Dit ga ik even in de gaten houden! Wij hebben de eerste verjaardag van onze dochter vergelijkbaar gevierd, alleen met iets minder mensen (25 geloof ik). Had drie kleuren gekozen voor de versiering (goud, roze en wit), maar verder geen thema. In september wordt ze twee, maar dan is een maandje daarvoor haar zusje geboren, dus we moeten nog even zien hoe uitgebreid dat gevierd kan worden (waarschijnlijk een keizersnede). Gevierd wordt het sowieso, maar misschien met een kleiner clubje of we moeten meer uitbesteden. Zit als groot cadeau te denken aan een keukentje, dan kunnen andere mensen daar de toebehoren voor geven. De eerder genoemde wegdelen van Way-to-play zijn ook leuk. Misschien is voor Morris een eigen boekenkast nog een idee?

 • Renske

  Jaa inderdaad zoals hierboven al wordt aangegeven de pucky loopfiets. 2 wielen om te leren evenwicht te houden en je kan het kussentje voorop customizen met zijn eigen naam (bestel je er gelijk eentje voor benjamin over 2 jaartjes)! Was hier echt een geweldig cadeau en de overgang naar de normale fiets minder groot.

  Daarnaast misschien de Zit en sta racebaan van Little People?

 • Femke

  Wij hebben de 2e verjaardag van onze zoon afgelopen weekend gevierd en Mats had ook alles al uit het rijtje wat je benoemd heb.
  Hij kreeg nu oa een voetbaldoeltje (maar volgens mij heeft Morris die al), een water/zandtafel, een werkbankje, van Bosch mini een grasmaaier en kruiwagen met toebehoren die hij helemaal geweldig vind, een superzachte badjas van H&M, een trunki handbagage reiskoffertje.
  Wat verder mischien nog leuk is om te geven is een tipi tent, een sterrenbeeldenboekje op zijn eigen naam, diertjes van schleich, een regenboog van grimms en wascokrijtjes van playon crayon.
  succes verder met alle voorbereidingen!

 • o1Inez

  Een driewieler of grotere loopfiets (waarbij ze evenwicht leren houden). Een glijbaan voor in de tuin of een gehele speelset met een schommeltje erbij aan. Wij gaven ons zoontje een trekker met trappers, hij wordt nog altijd wild als hij een trekker ziet staan of rijden.

 • Anouk

  Veel van bovengenoemde ideeën wilde ik ook noemen. De way-to-play wegdelen heb je jarenlang plezier van, heel leuk! Wat hier ook een succes is zijn Magformers. Die kreeg mijn jongste voor zijn 2de verjaardag. Origineel speelgoed, kan niet kapot en ze kunnen er lekker creatief mee bezig.
  Een houten garage (of de pakhuis-variant, die is nog mooier) is ook iets waar beide jongens jaren plezier van zullen hebben.
  Succes!

 • Kim

  – Jupiduu glijbaan
  – Mini cd spelertje met microfoon
  – Tafel met stoeltjes
  – sticker voor op de achterkant van het Ikea keukentje
  – Schommel

 • Jolien

  Een (klein) speeltoestel of glijbaan voor in de tuin

 • Lynn

  Nou top artikel dit kan ik ook lekker meelezen voor ons zoontje van 12 mei. Wij gaan hem zelf een glijbaan voor in de tuin geven, heeft hij op het kdv ook uren plezier van. (Tip bij bol.com en intertoys afgeprijsd deze week). Ik ben zelf juist op zoek naar kleinigheidjes om aan familie en vrienden te vragen. Jij daarvoor nog tips?
  En wij vorig jaar ook heel groots, dit jaar wat kleiner 🙂

 • Marleen

  Hey, toch altijd wel weer leuk om bezig te zijn met de voorbereidingen, jeetje 2jaar alweer! Alle clichés blijven gewoon waar…. Super leuk weer een hele nieuwe fase!
  Hier een paar cadeau ideetjes van mij: een driewieler of traktor, zodat hij ook al langzaam leert trappen. Een tipitent, heerlijk plekje waar ze zich af en toe even in terug kunnen trekken en super leuk in kunnen spelen met zn 2tjes straks. En makkelijk op te bergen. Voor buiten een houten picknick tafeltje waar bankjes aan vast zitten, een zand en/of water speeltafel, een zandbak. Of ook al eerder genoemd een speelhuisje met glijbaan. Succes met het verzinnen van een passend en leuk cadeau voor Morris!
  Liefs xxx

 • Eva

  Wij gaan geld vragen en dan geven we aan dat we voor hem sparen voor traktor (waar hij op kan zitten en moet trappen) voor in de tuin te kopen. Beetje moeilijk uitleggen haha. Maar iets voor buiten is altijd leuk denk ik. We hebben nu zelf een trampoline gekocht, misschien ook leuk voor bij jullie?

 • Saskia

  Speeltoestellen van Little Tikes zijn altijd leuk om te geven en voor de kinderen leuk om te krijgen!
  Zoals een glijbaan (in verschillende formaten) of een schommelwipwap.
  En nu je de box niet meer in huis hebt staan, is dat misschien wel een mooie plek om een boekenkastje neer te zetten, want boekjes lezen doet Morris veel. Kan hij ze zelf pakken en opbergen!
  Succes met het bedenken………..

 • Mar

  Een step of een glijbaantje in de tuin doet het ook al heel lang erg goed hier!!

 • Diny

  Houten speelgoed van PLAYTIVE (Lidl). Auto-/treinbanen, snelweg en zelfs bestuurbare voertuigen, echt een aanrader. En alles kan met elkaar gecombineerd worden.
  Fijne verjaardag alvast!

 • Es

  Onze dochter heeft ook een wishbone bike gehad en later nog een lichtere looptfiets, een glijbaan en een schommel ooh en een zandbak van ons en familie. Voor dr tweede verjaardag heeft ze een trampoline gekregen.. Dat was het beste cadeau ooit, ze zit vol energie dus daar kan ze zich lekker op uitleven.

 • Claudia

  Oh ik lees even mee!!

 • Cynthia

  Wij hebben toen onze zoon 2 jaar werd de duplo trein gegeven 1 groot succes en hij was er heel erg gelukkig mee, Ook de glijbaan en zandbak in de tuin voor zn 1e verjaardag blijven een groot succes en vermaakt hij zich mee

 • Inge

  Hoi Michelle, voor wat alternatief speelgoed: zoek op het merk grimms (de regenboog), Melissa & Doug (bij wehkamp) of op de site van de Vlinder houten speelgoed (Emmi Pikler spul). Voor tweejarigen blijft Duplo super goed spul (of evt manetico, stapje ervoor).
  Kinetisch zand is ook leuk.
  Succes!

 • Lotte

  Wij deden bewust vanaf 2 jaar uitdagende cadeaus (mede omdat hij alles al had en mede omdat hij heel leergierig is/was). Ik denk, als ik Morris zo een beetje “ken” (want zo voelt het omdat ik jou al sinds het begin volg haha. Google eens op “Ik leer tellen” en “Ik leer het alfabet” van Jumbo. Zo lang plezier van gehad. Ook de pratende pen is hier lang een succes geweest en vervolgens overgegaan naar tiptoi.

  En.. wellicht een abonnement ergens op/voor?

 • Laura

  De micro mini step! Hier een grote hit bij de net 2 jarige!

 • Debby

  Misschien een ballenbadje van Misioo?

 • Malou

  Abonnement op Pippo! Leuk voor beide jongens. Krijg je het pippo knuffeltje bij

 • Mare

  Een schommel, trampoline, verrekijker, loco (was ik vroeger helemaal gek van), fototoestel….

 • Fleur

  Een houten zand en water tafel die je ook gewoon als picknickbank kan gebruiken, of een leuk speeltoestel achtig ding voor buiten. Een glijbaan o.i.d.

 • Martine

  Een houten treinbaan, of heb je dat al? Uit te breiden met allerlei bochten, splitsingen, extra treintjes, seinen, etc. Je hebt diverse merken en alles past op elkaar dus ideaal om te kopen en te vragen. Grote hit hier, inmiddels spelen ze er samen mee.
  Verjaardagen vieren we altijd groot. De boys vinden het leuk en wij ook. Vind verjaardagen echt zo bijzonder en vind het fijn om het met iedereen te vieren die ons lief is. Veel plezier met voorbereiden! X

 • Karlijn

  Magibook van vtech
  En verder is er al heel veel genoemd. Inderdaad leuk speelgoed voor buiten! Een speelhuisje oid.
  Ook de baan van way2play erg leuk, kun je overal gebruiken. Een trunkie koffer hebben we hier ook!
  Succes met de voorbereidingen!

 • Karin

  Wat vliegt de tijd hè! Wij vierden Morris zijn 2e verjaardag iets kleiner en gaven hem de ark van Noach van Playmobile. Hij speelt heel veel met zijn ‘dierenboot’! Verder kreeg hij een zandbak, duplo, véél stickers, bosch mini gereedschap, een dokters koffertje etc. Succes met het zoeken naar een cadeau!

 • Willeke

  Ideetjes:
  – Een stoof om de verschillende figuurtjes in de juiste vorm te duwen
  – Houten blokken
  – Een donkerskoffertje
  – Servies setje
  – Gereedschapskistje
  Veel succes!!

 • Suzanne

  Een waterspeelbaan om met bootjes in te varen, uren spelplezier vooral voor een buitenkind.

 • Denise

  Ik weet niet of het al genoemd is maar je hebt tegenwoordig hele leuke ballenbakjes. Een soort van zachte “mand” en hierbij kun je dan zelf de kleur ballen kiezen .
  Succes ! 🙂

 • Roxy

  Een elektrisch bestuurbare auto. Wij hebben hem een Mercedes gegeven en ondanks dat hij anderhalf is (en zelf nog niet bij het gaspedaal kan) vindt James het geweldig om er in rond gereden te worden. Er zit muziek bij, maar je kan er zelf ook een playlist op aan sluiten. Wij hebben er al veel leuke reacties op gehad! Wel een beetje prijzig, maar soms doen wij gewoon even een beetje gek:)

 • Leanne

  Lastig hè!
  Hier een Morris van 2,5 jaar en ik vond het ook heel lastig voor zijn verjaardag.
  De elektrische duplo trein is hier een groot succes, zijn dokters koffer, auto’s met sirenes, Smart Max (wel erg prijzig maar zó leuk!), boekjes van Bobbi zijn voor peuters ook heel leuk.
  Weet niet hoeveel buiten speelgoed jullie hebben maar aangezien ik vaak zie dat Morris zo graag buiten speelt is dat vast ook een succes!

 • Hanneke

  Een loopfiets van veloretti

 • Francis

  Ik geef nu aan 1-jarige zoontje de regenboog van grimms. Kan je echt zooooveel dingen mee doen en bouwen. Lekker creatief 🙂 En goed materiaal en tijdloos!

 • Femke

  Wij hebben aan onze dochter, toen zij twee werd, een steigerhouten speeltafel gegeven van Jorg. Met een krijtbord en twee stoeltjes. Ze heeft nu een fijn plekje om lekker aan te spelen!
  Een driewieler met duwstang (die je er ook we af kunt halen) ook heel handig en leuk!

 • Sarah

  Iets leuks voor buiten, een schommel? We hebben toen zo’n peuterschommel gekocht, waar ze als een kuipje inzitten en aan het afdakje van de schuur gehangen. Dus ook geen groot toestel in je tuin.

 • Sanne

  Schleich dieren! Is best prijzig. Maar je kan ze bij wijze van spreken zijn hele leven bewaren. Kapla erbij en mijn kinderen spelen daar uren mee!

 • Linda

  Als antwoord op je vraag… vraag je eens af.. voor wie doe je het eigenlijk? En als het antwoord is “voor Morris” dan vraag je eens af.. is een feest met 40 mensen wat hij wil.. of wat jij wil.. ik zou kijken naar wat hij leuk vind en het klein houden en wat leuks met hem gaan doen.. ik denk namelijk dat dat meer indruk maakt dat een giga feest met dito cadeaus..

  • bijzonderkleinwonder

   Dat was niet wat ik vroeg toch?! Morris is een enorm gezelligheidsdier, en van hoe meer zielen hoe meer vreugd; iedereen die mij al langer volgt weet dat, en vorig jaar heeft hij onwijs van zijn verjaardag genoten. Ik vermoed dat wij prima in staat zijn in te schatten waar Morris blij van wordt. Dat jij, of jouw kind, dat wordt van een klein feest is prima; maar wat bijzonder dat jij aanneemt dat voor Morris hetzelfde geldt. Laat lekker iedereen in zijn waarde.. Oh en geen zorgen, we gaan uiteraard wat leuks met hem doen, net als op zijn vorige verjaardag.

  • Mare

   Ik vind dit een nare reactie. Als je maar een paar blogs van Michelle zou lezen, dan weet je dat Michelle en Koen nooit hun kinderen tekort zouden doen. En natuurlijk zet je dingen op touw die jij als ouder leuk vindt, net zoals ik mijn kind op muziekles zou doen. Ja, ik vind dat leuk en belangrijk terwijl je je kunt afvragen of een klein kind wel bewust voor iets kiest. Maar als ik merk dat mijn kind het niet leuk zou vinden, dan houdt het verhaal op.

 • Rianna
 • Jennifer

  -Kapla
  -Play doh Kleuren en vormen klei
  -Kinetisch zand
  -Raket van Janod
  -Houten muziekinstrumenten
  -Regenboog van Grimms
  -Speeltoestel voor in de tuin

 • Nancy

  Een tipi tentje waar ze in spelen, kan met het mooie weer ook buiten. Zijn geloof ik nu ook bij ‘t kruidvat verkrijgbaar!

 • Kim

  Wij gaven ons dochtertje met drie jaar een Nova trampoline van 140 cm prima maatje voor die kleintjes. Haar zusje is 12 april 2 geworden en die heeft er ook al zeker een half jaar heel veel plezier van. Kan makkelijk zelf de rits dicht doen ook. Een leuke glijbaan ofzo is Mischien ook leuk voor in de tuin nu het weer heerlijk weer gaat worden.

 • Elke

  Ken je playmobil 123? als hij duplo leuk vindt, is dit ook erg leuk. geen kleine onderdelen, maar wel weer net wat anders. wij hebben de safari-set en die is echt heel leuk.
  Verder is buitenspeelgoed, al veel genoemd, hier ook altijd een hit.

 • Edith

  Buitenspeelgoed! Denk aan: zandbak, speelhuisje, glijbaan, schommel. Volgens mij ist een buitenkind, kan hij zich nóg langer vermaken in de tuin!

 • Heleen

  Misschien is zo’n knuffel hond iets? Die moet je dan verzorgen dmv brokjes geven, uitlaten. En je hebt een soort wat je aaien kan, daar op reageert, blaft en die halsband vertaald Dat weer in praten.
  Een stofzuigertje? Zodat hij je mooi kan helpen in de huish.

 • Fleur

  Onze lieverd wordt morgen 2 en hij krijgt een zandbak! En aan de visite vragen we dan vormpjes, schepje etc.
  Moest mij even er over heen zetten dat er dan straks echt overal zand is, want afkloppen voordat je naar binnen rent is er natuurlijk niet bij, maar ja dat is dan maar zo. Hij kan wel heerlijk spelen en kliederen… Verder heb ik ook alle benodigdheden van de laatste tijd ingepakt (bijv nieuwe zwembroek, nieuwe stiften) zodat hij ‘s ochtends in het grote bed al wat meer kadootjes kan uitpakken. Alvast een fijne verjaardag!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!