ONZE ZOMERGARDEROBES

 In Outfits

*Dit artikel bevat artikelen die we hebben gekregen!

We hebben de afgelopen maand al behoorlijk mooi weer gehad. Sterker nog; het was de mooiste maand mei in DRIE eeuwen. Dat gaat nogal. Jullie zagen het al in mijn plogs, maar ik ben méga in mijn element met die lekkere temperaturen en het zonnetje. Vitamine D doet me goed, en de jongens ook. ‘s Ochtends meteen de schuifpui opengooien en hele dagen buiten leven: ik kan er heel heel goed aan wennen. Het is dat ik zo’n ei ben en ik mijn familie en vrienden niet kan missen, maar anders zouden we oprecht overwegen om ergens te wonen waar het meestal zulk lekker weer is. Dat je ‘s avonds na het werk thuis komt en lekker buiten kunt eten. Dat je nog even een stuk kunt fietsen met de jongens, ergens een ijsje kunt halen.. Nouja, ik geniet maar gewoon extra van de periodes dat we hier zulk lekker weer hebben!

Met het voorjaar en de zomer vind er in huize Bollen-Walk altijd een garderobewissel plaats. Ik haal alle winterspullen uit de kasten en doe de zomerspullen erin. Dikke truien en vesten naar zolder, jurkjes en korte broeken op de planken. Voor ons allevier. Voor Morris kocht ik al redelijk vroeg een stapel zomerspullen omdat ik voor hem wel redelijk kon voorspellen welke maat hij zou dragen – al een hele poos 92 – en ik me in die zin dus niet echt kon verkopen. Voor Benjamin was het een ander verhaal, want hoewel ik had gehoopt Morris z’n zomerspullen van vorig jaar door te kunnen schuiven ging die vlieger niet op, en dus lag er precies niet één korte broek of shirt met korte mouwtjes in zijn kast en vond ik het vroeg in het seizoen ook een risico’tje om volle bak in te slaan omdat ik niet zo goed kon voorzien hoe hij uit zou komen qua maat. Groeispurtjes kondigen zichzelf niet echt van te voren aan, dus een beetje gokken blijft het wel. Benjamin draagt op dit moment maat 68, en alleen van Tommy Hilfiger 74 omdat die shirtjes zo mooi smal zijn, dus in die maten heb ik ook voor hem wat zomerspullen besteld. Toen Morris zo klein was kocht ik een aantal ‘mooie’ dingen, en dan wat aanvullertjes van bijvoorbeeld Hema en Wibra, maar met Benjamin doe ik dat niet meer. Ik merk dat ik toch vooral naar de mooie spullen pak, en dan is het zonde om de plank vol te leggen met spullen die ik ze toch niet of nauwelijks aantrek. Wassen moet ik hier sowieso iedere dag, dus daar hoef ik het ook niet voor te doen. De korte broekjes van de jongens komen eigenlijk allemaal van Zara, en bovenkantjes voornamelijk van Zara, Hilfiger, of Ralph Lauren. Qua broekjes vind ik spijkershorts heel leuk, maar ook de korte chino’s zijn favoriet, met daarop een eenvoudig shirt of een polo. Ik ga in de zomer meer voor kleur dan in de winter, maar streepjes, blauw en wit blijven toch wel m’n lievelings.

Dit is de eerste zomer in drie jaar dat ik niet zwanger of net bevallen ben. In 2016 was Morris net een paar weken oud, en in 2017 was ik héél hoogzwanger van Benjamin. Ik had mijn mooie zomerjurkjes dus al een hele poos niet van dichtbij gezien. Na zorgvuldige selectie – alleen houden waar ik nog steeds écht blij van word – was de spoeling redelijk dun. Ik ben er de afgelopen jaren een beetje slanker op geworden, dus heel veel was te groot en bewaarde ik onder het mom van ‘wie weet volgende zomer’. Puntje bij paaltje slaat dat nergens op, want who knows wanneer ik er weer in pas, en misschien is het tegen die tijd wel allemaal niet meer leuk. Heeft het al die tijd stof liggen happen op zolder. Zonde! Ik heb de afgelopen weken wat leuke jurkjes en rokjes gekocht en besteld waar ik heel blij mee ben, dus die ga ik jullie nog laten zien.

Zomerschoentjes zijn ook een vak apart. Morris loopt veel op dichte schoenen, en dan wisselen we zijn Converse en Adidasjes af met zijn schoentjes van Falcotto, Jochies & Freaks en Pinocchio, maar als het tegen de dertig graden is is dat echt geen lachtertje. Zijn All Stars zijn van canvas, dus dat is ergens nog wel luchtig, maar al die andere leren schoenen zijn gewoon te warm. Dan zijn een paar open schoentjes een must. Van Ziengs kregen we twee paar Birkenstocks thuisgestuurd. Één paar voor Morris, en een paar voor mij. Zij hebben de grootste online collectie Birkenstocks en écht alle modellen die je kunt bedenken. Die van Morris lijken op de sandaaltjes die hij vorig jaar ook had, maar deze zijn donkerblauw. Ik vind voor jongens sandaaltjes met gespen het leukste én het meest praktisch, omdat je die op drie punten kunt verstellen. Dat is dus met deze net zo. Je kunt ze bovenop de voet én op de hak precies zo strak doen als je wilt en dat is ideaal. Dat werkt met klittenband idem, maar sinds de peuter heeft uitgevonden hoe het principe van klittenband werkt zouden zulke sandalen net zo gauw uit zijn als ze aan zijn gegaan. Gespen dus. Niet iedere kindervoet is hetzelfde, en het is top dat je deze precies passend kunt maken. De zool is van rubber en flexibel, met een leren en natuurkurken voetbed. Ze zitten Morris heel goed aan zijn voeten en hij is er lekker snel op, dus dat is top. Aanradertje!

Zelf kreeg ik ook een paar thuisgestuurd. Jaaaren geleden liep ik iedere zomer op Birkenstocks, maar die verving ik op een gegeven moment voor rubberen slippertjes. Nu heb ik dus weer een paar, en hoewel ik weet dat ze af en toe een stoffig gezondheidsslipper imago hebben ben ik er vet blij mee. Op wonderbaarlijke wijze krijg ik op rubberen slippertjes altijd bloedhete voeten, en dat heb ik in deze niet. Ik vind ze superfijn voor in huis, want die hakken zijn allemaal heel gezellig voor onder jurkjes maar daar ga ik binnen dus echt niet op rondparaderen want knetter onpraktisch met twee kleine kindjes. Birkenstock heeft ondertussen ook heel veel modelletjes die heel leuk zijn, en ik vind de mijne in die categorie vallen. Zwart lak met een miniglittertje zijn ze, en ze passen overal bij. Ideaal om af te wisselen met sneakers of mijn open schoenen. 

Hoe doen jullie dat, qua zomer en winterkleding? Het hele jaar alles erin, of ook afwisselen? Ik word zo kriegel als alles door elkaar hangt! Is weer één van mijn gekke trekjes.. En ik ben benieuwd wat voor sandalen jullie fijn vinden voor die kleintjes! Ik laat jullie heel gauw mijn zomeraankopen zien in een shoplogje, mét ‘aan’ beelden deze keer zodat jullie meteen kunnen zien hoe het staat. Dat werkt net wat beter dan zo’n lap stof omhoog houden voor de camera geloof ik.

Tot zover het extra woensdagartikeltje van vandaag! Bedankt voor het lezen!

 

 

 

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Larissa

  Ik ruimde vroeger ook altijd mijn winterkleding op in de lente en hing alleen zomerkleding in mijn kast. Maar omdat mijn vriend en ik nogal koude zomervakanties doen, heeft dat geen zin meer. In Noorwegen hebben we op een gletsjer gestaan en had ik al mijn truien weer nodig en in Schotland is het helaas ook nooit korte broekenweer. Ik breng nu de winterkleding niet meer naar boven, maar stop het op de onderste plank. Kan ik er toch makkelijker bij. Mijn zomerkleding ruim ik wel elke herfst helemaal op.
  En fijn he, die Birkenstocks. Ik heb dezelfde als die jij hebt, maar dan zilverkleurig. Ze lopen heerlijk.

 • Kim

  Super leuk die Birkenstocks! Ik heb laatst sandalen van Kipling voor ons zoontje van bijna 2 gekocht. Lijken hier wel op, zitten ‘m perfect, ben er erg blij mee 🙂
  Ik ruim de kasten ook elk seizoen uit. Lekker overzichtelijk en ik wil die dikke truien helemaal niet eens zien in de zomer 😉

 • Mirte

  Heel leuk die Birkenstocks! Loop er zelf ook graag op en hoopte voor mijn dochtertje een paar sandalen te kunnen scoren (wilde neutrale sandalen, want makkelijk combineren), maar die is helaas gezegend met hele smalle voeten en zwom erin, ook op de strakste gaatjes. Nu heeft ze hele coole zilveren met gekleurde kwastjes van Shoesme en er hebben al zoveel totaal vreemden tegen haar gezegd dat ze zulke mooie sandalen heeft, dat ik het iets minder makkelijk combineren graag voor lief neem. Dat snoetje glimt steeds van trots als het over haar sandalen gaat, heerlijk 🙂 Voor haar ruim haar kast wel per twee seizoenen uit, maar dat is ook omdat ze nu dan gewoon toe is aan een hele nieuwe garderobe in een nieuwe maat (eerste kindje). Voor mezelf ligt alles gewoon standaard in de kast. Binnenkort maar weer eens uitmesten, alhoewel ik inmiddels 28 weken zwanger ben, dus pas volgend jaar zomer weer in normale zomerkleding verwacht te lopen en ik geen idee heb hoe het er dan voor staat met mijn figuur. Goede reden om dan ook voor mezelf weer eens een nieuwe zomergarderobe aan te schaffen 😉

 • Nanda

  Mijn kleding hangt gewoon het hele jaar in de kast, niet alleen omdat het een grote inloopkast is met dus (net) voldoende ruimte, maar ook omdat veel van mijn kleding niet per se seizoensgebonden is. Dus een zomers topje draag ik in de herfst/winter met een vest erover en een jurkje dan met een legging/dikke panty eronder en hoge laarzen. Uiteraard kan dat niet met alles, maar veel kleding draag ik dus eigenlijk het hele jaar door in verschillende combinaties.

  Een deel van mijn schoenen ligt vaak wel een seizoen ‘stof te vangen’, maar ook daarvoor geldt dat er genoeg ruimte is in mijn kast. De paartjes die ik dat seizoen vaak draag, liggen wel in de hal beneden. Dus in zoverre maak ik daar wel een scheiding in.

 • Samantha

  Dit vind ik leuk. Jullie zien er altijd zo leuk uit!
  Ik heb mijn eigen zomerkleding in curver bakken op de bovenste plank van onze giga kast (kan daar niet bij zonder trap). Voor de kids heb ik wel het hele jaar door t-shirts in de kast liggen, vestje of blouse erover als het koud is. Voor de oudste wissel ik de zomerkleding en winterkleding van plank. De zomerkleding op de hoogte waar hij het zo kan pakken en de winterkleding op de wat lastiger te bereiken planken. In de kast van onze jongste (voor m’n vriend, anders pakt ie alsnog winterkleding en andersom) doe ik dat ook.. Ik koop de kleding altijd op het laatste moment, want die twee zitten altijd in een groeispurt.. heb in het verleden regelmatig gehad dat ik een berg kleding had gekocht die aan het eind van het seizoen nog steeds ongedragen in de kast lagen, te klein en zonde om meteen weg te doen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!