BIJZONDERKLEINWONDER GROEIT!

 In Blog

Anderhalf jaar geleden begon ik mijn blog. Jullie kennen het verhaal inmiddels wel; ik zocht een manier om van me af te schrijven over de vooroordelen, maar vooral over alle mooie kanten van het bewust jong moeder worden, want oh wat zijn die er veel! Mijn blog werd mijn uitlaatklep en mijn allergrootste hobby, én een plek waar ik heel veel lieve, leuke, enthousiaste andere vrouwen leerde kennen. Inmiddels ben ik moeder van een geweldige zoon. Al 11 maanden mogen we van hem genieten, en maak ik jullie deelgenoot van het grote avontuur dat het ouderschap heet. Nu is er opnieuw een klein kereltje onderweg, en zijn we héél veel artikeltjes verder. Positieve artikelen, vooral, want ook daar kies ik bewust voor. Ellende is er al genoeg op de wereld, en voor negativiteit hoef je nooit ver te zoeken, maar ik ben geenszins in de positie om te klagen over wat dan ook, dus dat doe ik ook vooral niet. Sommigen vinden die eeuwige positiviteit maar irritant en verwijten me dat ik de waarheid over het moederschap niet deel. Ik heb het jullie al vaker gezegd, maar volgens mij is er niet één waarheid over het moederschap. Dat wat ik op mijn site deel is mijn waarheid, en gelukkig kunnen héél veel van jullie die wel waarderen!

Mijn blog is nog steeds mijn allergrootste hobby, en ik doe er alles aan dat zo te houden. De afgelopen maanden is mijn site, ondanks dat ik minder artikelen schreef door de verhuizing, het overlijden van oma en de eerste fase van de zwangerschap, ontzettend gegroeid. Het aantal bezoekers groeit iedere maand, en ook Instagram doet daar leuk aan mee. Tot een poos geleden wees ik steevast alle verzoekjes tot samenwerkingen af. Ik was te onzeker en wilde daar eigenlijk niet aan beginnen. Mijn blog moet tenslotte míjn blog blijven, waar ik mijn mening deel en ik vooral héél eerlijk ben over hoe ik de dingen ervaar. Ik heb met de tijd een mega afkeer ontwikkeld voor blogs die bijna alleen nog lijken te bestaan uit gesponsorde content, en waar merken alleen nog genoemd worden als er dik voor betaald wordt. Neh, dat wil ik koste wat kost voorkomen. Máár zoals dat dus blijkbaar gaat als je bezoekersaantallen groeien, zitten er tussen die samenwerkingsverzoeken ook wel eens echt hele hele leuke. Dingen waar ik heel erg achter sta en die ik wél graag met jullie wil delen. Ik heb dus besloten dat ik dat gewoon wel ga doen. Af en toe. Op mijn manier, binnen de kaders van Bijzonderkleinwonder, en alleen als ze écht passen bij wat ik uit wil stralen. Sommige dingen zijn gewoon te leuk – voor mij én voor jullie! – om te laten lopen.

Een van de samenwerkingen waar jullie als lezers het meest van zullen merken is die met onze ‘vaste’ fotograaf! Jullie hebben haar werk al heel vaak voorbij zien komen – ze deed mijn zwangerschapsshoot en maakte ook de foto’s voor de bekendmaking van onze tweede zwangerschap – en vanaf nu gaat dat dus nog veel vaker zijn. Anne van Anne Verhoeven Photography (KLIK!) wordt de ‘huisfotograaf’ van Bijzonderkleinwonder en gaat regelmatig foto’s van- en voor ons maken. Op deze manier heb ik veel mooier en meer beeld om te gebruiken voor de site en dat vind ik ZO leuk! Oogt gewoon allemaal net wat professioneler dan dat geklungel met de camera van mezelf, en dat is goed! Ik hoop dat jullie dat ook kunnen waarderen! Anne is echt een lieverd, en hoewel ik voor iedere andere camera ongemakkelijk ga doen omdat ik me niet prettig voel, is dat bij haar helemaal anders. Foto’s maken is oprecht heel gezellig, ze is ook nog eens dikke vrienden met Morris; voor mij heel belangrijk, én ze is vooral gewoon echt heel heel goed in wat ze doet. Ik ben helemaal blij hiermee. Om onze samenwerking te vieren hebben we voor jullie ook iets leuks.. Mocht jij nou ook een shoot bij Anne willen boeken: vooral doen! Als je haar dan even laat weten dat je via mijn site komt krijgt je ook nog eens 15% korting. Win-win toch?

Verder gaat er voor jullie weinig tot niets veranderen hoor. De komende tijd zullen er weer minimaal drie artikelen in de week online komen, en vier als dat me tijdtechnisch lukt. Vanaf mei hoop ik ook weer te gaan vloggen. MET fatsoenlijke camera dit keer! Hoewel jullie allemaal erg lief reageerden op de vlogs van eind vorig jaar stoorde ik me te erg aan die dramatische iPhone kwaliteit. We doen het goed of we doen het niet, besloot ik toen. Daar gaat straks dus wél verandering in komen.

Ik heb het plezier in mijn blog en het maken van leuke content in ieder geval weer terug. Mijn blog is mijn hobby en mijn blog blijft mijn hobby; daar gaan we niets aan doen! We zijn weer terug op de blogrit en ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie mening.. Wat zijn jullie favoriete artikeltjes op mijn site? En waarover zou je graag eens een blogje willen lezen? Laat het me hieronder vooral weten; kan ik zo veel mee!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 26 comments
 • Laura

  Wat een leuke positieve veranderingen. Ik lees al je artikeltjes met plezier maar de weekend Plog blijft mijn favoriet! Maar ik zou het ook heel leuk vinden om te lezen hoe het nu met Morris zijn hapjes gaat. Wat krijgt hij zoal en begint hij al langzaam met de pot mee te eten?

 • Romy

  Wat fijn!!! En ik begrijp je keuze hélemaal, Anne maakt echt prachtige foto’s! En wat die “waarheid over het ‘moederschap” bertreft, laat de mensen lekker doen. Ik vind jouw positiviteit hierover zalig, en veel mensen zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen. Ik vind het heel knap van jou dat je weer meer gaat proberen te bloggen, dat is echt niet zo vanzelfspkend met jouw gezins- en werksituatie. Ik vind het uiteraard wel súperleuk, vooral ook dat je weer gaat vloggen!! Ik kijk er alvast naar uit. Veel liefs!

 • Marije

  Wat super leuk zeg!! En wat een mooie foto’s maakt ze!!! Ik vind dat je vooral zo door moet gaan met je positieve schrijfstijl! Ook is het niet altijd rooskleurig voor ons het ouderschap (zoontje met meerdere allergieën, waardoor erg zoekende) is het het mooiste wat er is en deel ik je mening 100%. Ik vind het leukst je foto artikelen en updates over Morris. Dit omdat onze zoontjes maar een week schelen! Ga zo door en geniet van de leuke samenwerkingen!!!

 • Margot

  Wat een ontzettend leuke samenwerking en super dat je blog zo lekker groeit!

 • Milou

  Heeeeel leuk! En súper terecht dat je zo groeit!

 • Lisa

  Wat een mooie foto’s! Ik vind de plogs heel erg leuk om te lezen. Met op nummer 1 de Mallorca plogs want dan kan ik zo heerlijk wegdromen:p. Daarbij vind ik het ook altijd interessant om te lezen hoe je iets ervaart (persoonlijke artikelen).

 • Lisa

  Wat een leuke positieve blog, Michelle! Leuk!
  Ik vind jou shopblogjes ook altijd erg leuk, de shopblogjes van Morris maar ook zeker die van jou.

 • Rianne

  Wat een leuke veranderingen!
  Topper!!

 • Willemijn

  Ik vind het superleuk om te lezen over de keuzes die jullie maken m.b.t. jullie tweede kindje. Dat Morris bijvoorbeeld van kamertje gaat verhuizen, welke kinderwagen jullie nemen en hoe jullie het straks met opvang gaan doen!

 • Esmee

  Heel leuk! Ik ben pas een paar weken bekend met je blog en zit op maandagmorgen standaard in de trein je plog te lezen! Ook al ben ik (nog) geen mama voorlopig, je dagelijkse leven spreekt me het meest aan. Ik ben dus ook heel benieuwd naar je vlogs in de toekomst. Veel succes en gefeliciteerd met de groei!

 • Wendy

  Trots op jou! Heel trots ❤️
  Doe mij een lesje make up.

 • Mandy

  Ik heb inmiddels heel wat (moeder) blogs voorbij zien komen maar die van jou is met 1 andere echt favoriet. Misschien ook omdat ik jongens heb, dat is toch altijd leuk, maar vooral ook door je leuke en optimistische kijk op alles. En je manier van schrijven leest heerlijk weg! Dus lekker zo door blijven gaan, ik snap heel goed dat je blog groeit! De plogs en vlogs zijn altijd top. Maar ik vind artikelen over het huis, shoplog, recepten en uitjes ook altijd leuk. Zijn trouwens prachtige foto’s die Anne maakt! Misschien ken je het al, maar IXXI is super leuk voor fotocollages 😉

 • Melissa

  Lieve Michelle,

  Wat fijn dat je het plezier weer heb teruggevonden in het bloggen. Ik blijf een trouwe bezoeker en kijk altijd uit wanneer er weer nieuwe artikelen online komen.

  Liefs Melissa

 • Michelle

  Ik heb nog nooit gereageerd op je blogs, maar lees ze altijd met veel plezier! Ook al snap ik het helemaal dat net een tijdje wat minder was, ik vind het heel erg leuk dat er weer meer artikeltjes online komen! Succes!

 • Mieke

  Hi Michelle,

  Ik heb lang niet meer gereageerd maar ik lees nog trouw je blogposts. Mijn favoriete stukjes zijn over je zwangerschap, de recepten, de plogs!! Ik zou het ook leuk vinden als je wat van die favorieten artikelen zou maken, over make-up, wat je in je tas meeneemt etc etc.

  Heel veel liefs!

 • Silke

  Wat leuk om te lezen! Je kunt altijd dicht bij jezelf blijven om alleen samenwerkingen te kiezen waar je compleet achter staat. Prachtige foto’s maakt ze trouwens, bijzonder ook te zien dat Morris ook alweer zo gegroeid lijkt tussen je aankondiging en de nieuwste foto bij de speeltuin. Een echt ventje is het nu! Ik vind een artikel over babyhapjes bijvoorbeeld leuk (in je plogs zag ik vaak Kaki, heb het nog steeds niet gekocht omdat ik geen idee heb wat ik er mee moet!) de “standaard” ritme artikelen, maar ook inspiratie rondom de kinderkamer van jullie kleintje, hoe je werk/prive combineert… ect! Super leuk dat je ook het vloggen straks weer gaat oppakken. Ik volg je al een hele tijd (sinds je eerste zwangerschap) en kan me echt verheugen op je plogs! Veel liefs, Silke

 • Raisa

  Wat super leuk om te lezen! Ik volg je site altijd met veel plezier, ben zelf nog geen moeder maar door de enthousiaste verhalen begint er wel wat te kriebelen. Ik ben ook nog heel benieuwd naar je huisje, is alles gelukt zoals je het wou en hoe bevalt het?

 • Denise

  Gewoon even een berichtje van een trouwe bezoekers van je blog! W O W, i love it!!!
  Je bent goed Mies, ik zie graag plogs over Morris’ eten , wat hij nu zo al binnen krijgt en hoe jullie dit doen. Ook shoplogs lijken me erg leuk.
  Ga zo door!!!! xxx

 • Lieke van Veen

  Wat leuk om te horen dat je blog zo in de smaak valt. Anne maakt echt prachtige foto’s. Ik vind eigenlijk alle artikelen leuk op je blog en ik vind het juist fijn dat jij tenminste niet zo’n blogger bent die veel gesponsorde artikelen plaatst. De laatste tijd zie je echt super veel artikelen over hetzelfde, dat vind ik echt heel erg jammer.

 • Isa

  Wat een heerlijke positieve blog! En wat een mooie samenwerking. Inmiddels lees ik al best lang mee en ik vind eigenlijk altijd alle blogs en plogs leuk. Je schrijft op zo’n prettige manier; dat maakt het lezen zo leuk. Liefs! x

 • Sandra

  Ik kan me heel goed vergelijken met jou gevoelens!! Ik ben 24 en heb 2 kinderen. Waarvan mijn oudste 4 is. En oh wat was dat moeilijk om die blikken van mensen om me heen te zien. Hun blik zei gewoon genoeg. Toen ik daarom op jou blog terecht kwam voelde ik meteen een klik!
  Blijf inderdaad vooral jezelf 😉 en ga zo door!!!
  Liefs sandra

 • Alicia Solis

  Hoi Michelle,

  Ik moet zeggen dat ik normaliter niet zo van de plogs ben, maar bij jou lees ik zelfs die graag. Je schrijft gewoon ontzettend leuk! Naast veel blogs met net wat mindere kwaliteit is het echt een plezier om jou mooie schrijfstijl te lezen 🙂

  En wat leuk dat je met een fotograaf gaat werken, ik denk dat het dan nog harder zal gaan qua groei omdat er niet veel bloggers zijn in Nederland die tekst en beeld professioneel doen. Ik vind sponsored content prima (moet ook want ik werk in de blogger/influencer marketing hehe). Als het maar een goede afwisseling blijft en bij je past.

  Groet,

  Alicia

 • Jeanne

  Hoii
  Gefeliciteerd met de groei van je blog!
  Ik vind het heel fijn dat je er sowiezo al zo open over bent!
  Wanneer het, zoals je zegt, samenwerkingen zijn waar jij volledig achter staat en die bij de blog passen vind ik het super voor je.
  Ook leuk dat een fotografe vaker foto’s maakt, het was me al opgevallen op insta dat die laatste foto zo ontzettend mooi en van goede kwaliteit was haha.
  Dat is sowiezo al één van de redenen dat ik jouw blog de leukste bent, lekker nuchter, positief en eerlijk.
  Qua artikelen lees ik eigenlijk alle artikelen graag 🙂
  Ik zou het leuk vinden als je wat vaker een shoplog plaatst, of evt in een plog even wat aankoopjes laten zien.
  Ook vind ik vlogs heel leuk, dus ben ik blij dat je daar in mei mee gaat beginnen.

 • Lucinda

  Mooie foto’s en wat leuk om deze fijne momenten terug te kunnen kijken en her te beleven!
  Wat leuk om weer wat vaker iets van je te lezen in de week. Ik ben nog wel erg benieuwd hoe je je 2e zwangerschap hebt laten weten bij familie en vrienden.

 • Lizz

  Ik lees je plogs graag, je hebt dezelfde smaak als ik en soms leer ik door jou weer nieuwe merken kennen! Verder ben ik blij dat je het vloggen weer gaat oppakken!

 • Elisaa

  Leuk dat je blog groeit! Ikzelf hoop dat je blijft doorgaan op de manier zoals je doet.. je ziet vaak bij de ‘grotere’ mama blogs het gaat over merken die bijvoorbeeld onbetaalbaar zijn, of de plogs afschaffen en alleen gaan vloggen, en het niet meer over de normale huisvrouw/moeder gaat.
  Artikelen zoals de plofs zijn heel leuk, maar bijvoorbeeld ook recepten/weekmenu’s, reviews over baby gerelateerde artikelen, shoplogs.
  De artikelen die heel persoonlijk zijn met alleen een lap tekst spreken mij zelf niet zo aan, maar dat is persoonlijk (niet rot bedoeld).

  Tja, en dan over dat ‘alleen maar positief zijn’: ergens denken mensen natuurlijk het is nergens alleen maar zonneschijn en slingers, maar dit is uiteraard jou blog en jij bepaald wat en hoe je schrijft. En dat is toch prima. Als het ze niet bevalt moeten ze maar gewoon naar een andere site gaan.

  Ik merk wel dat het vaak hetzelfde is hoe je begint in artikelen, dat het altijd genieten is, dat het zo fijn, genieten met je mannen, etc. misschien als je dat wat anders zou formuleren of wat minder vaak in 1 tekst dat het dan wat gematigder overkomt. Ik denk altijd maar over waar TE voorstaat kan niet goed zijn 😉
  tenzij het kusjes en liefde van je kindje betreft natuurlijk hahaha. Daar is nooit genoeg van. Mijn zoontje is nu 7 maanden, en ik volg je al vanaf het allereerste begin. Leuk te zien dat je site zo groeit. Zet ‘m op!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!