PLOG176: 2018 IS BEGONNEN!

 In Persoonlijk

Het is donderdag en voor de voorlopig laatste keer tijd voor een extra plog! Koen was op 1 en 2 januari nog lekker vrij, dus ik vond het leuk om die dagen met z’n vieren ook vast te leggen! Op Nieuwjaarsdag gingen we lekker brunchen bij papa en mama, en deden we de rest van de dag eigenlijk bar weinig. We rommelden wat in huis, en deden vooral héél rustig aan. Op 2 januari gingen we het dorp in met z’n drieën, kochten we wat nieuwe kleertjes voor de boys in de sale, ruimden we de kerstboom op toen we het ineens op onze heupen kregen en keken we weer een paar afleveringen van onze nieuwe guilty pleasure. Komen de foto’s!

We worden wakker in 2018! Ik voed Benjamin, maar Morris zit zo in de plak-fase dat hij koste wat kost ook op me wil liggen. Dan maar zo!

Dit dus. Mooier kan het jaar niet beginnen hoor!

We gaan het nieuwe jaar inluiden bij papa en mama met een nieuwjaarsbrunch. Vaste prik; ieder jaar op de agenda! Morris is er klaar voor!

Maar eerst nog even lui in de chillmodus filmpjes kijken samen.

Ik vergat thuis een foto te maken van mijn outfitje van vandaag, dus dat doe ik nog even. Dit jurkje is echt m’n nieuwe lievelings!

Morris knuffelt even met Robin..

En Benjamin bij Mees!

We gaan lekker aan tafel. Om te beginnen krijgen we een rundsoepje. Altijd mijn lievelings geweest als mama ‘m maakt.

Dan een pasteitje met ragout.

En daarna drumsticks, broodjes met lekker beleg en verse sashimi. We gaan tonnetje rond weer naar huis.

En dan gaan de kindjes meteen naar bed toe!

Wij duiken lekker op de bank. Love Island staat op Videoland, dus dat kijken we. Zo slecht maar zooo grappig. Nieuwe verslaving hoor.

We eten een stuk tiramisutaart. Omdat het kan.

Als Benjamin wakker is krijgt hij weer een voeding!

We hebben zoveel gegeten vanmiddag dat we niet echt grote honger hebben. En ook geen zin om uitgebreid te koken. Het wordt dus pasta met rode pesto en rauwe ham.

Morris is in de ban van zijn kleine broertje.

Heeel veel kusjes!

Voor bedtijd moet er weer gestoomd worden! Als de jongens slapen kijken wij nog een paar afleveringen Love Island, en dan zit de eerste dag van 2018 er alweer op.

Dit schatje helpt me met het uitladen van de vaatwasser.

En dit andere schatje denkt daar het zijne van. Haha.

Broodje filet met truffelmayo om de dag te beginnen!

Koen eet worstenbroodjes en Morris gaat bedelen.

Benjamin valt op mijn arm in slaap. Wat is dat toch lekker als ze nog zo klein zijn.

Met boodschappen doen heb ik net iets te vaak tegen het rekje voor kratten van de winkelkar aangelopen. Blauw scheenbeen. Lompe Harrie.

We gaan even het dorp in voor wat boodschapjes!

Morris vindt de glazen lift van HoutBrox geweldig.

We halen het meerrijdplankje voor de Joolz en die valt ook in de smaak. Als we bij de auto zijn blijft Morris ‘meeer’ roepen en weigert ie af te stappen. Dat is dus een hit! Nu hebben we de hele riedel compleet. Voor lange afstanden gebruik ik de duowagen, maar als ik even snel een boodschap doe heeft Morris vaak geen zin om te zitten, maar wordt hij wel vaak op den duur moe waardoor ik hem moet tillen – wat gewoon te zwaar wordt op een gegeven moment. Dit lijkt me een ideale oplossing. En mocht er ooit een derde kindje komen kan ik ze alledrie met één wagen vervoeren. Ook handig!

Ik kocht bij HoutBrox wat dingetjes voor de boys. Er was 50% op alles van Tumble, én twee voor de prijs van één op Name It broeken.

Ik nam dit mee voor Benjamin. Een spijkerbroekje – voor de oplettende kijker: die heeft Morris ook in maat 80 – in maat 68 met een gestreept shirt, en een donkerblauw broekje in maat 74. Die 74 is alleen iets langer dan de 68, maar verder zijn ze redelijk gelijk. Verwacht dat Benjamin die ergens in het voorjaar aan kan!

Voor Morris nam ik deze twee spijkerbroekjes van Name It mee! De grijze kost normaal €36,99, wat ik echt héél veel geld vind voor een spijkerbroek voor zo’n miniman, en de blauwe €29,99. Nu had ik er dus twee voor dat geld. Vond ik een goede deal! Ik vind dit heel fijne broekjes. Ze zijn skinny – daar houd ik nou eenmaal van – ze zijn lekker stretchy waardoor ze fijn zitten én ze zijn mooi lang waardoor je ze lekker door kunt dragen. Kocht ik in maat 92. Nu nog wat te groot, maar fijn om alvast te hebben.

Als we thuis zijn ruimen we de kerstboom op. Ineens helemaal klaar mee, dus die mag weer naar zolder. Morris helpt met de ballen uit de boom halen en ze in de doos stoppen.

Zo. Mijn imperfecte bij elkaar geraapte ballen. Ik hou dervan. De kerstengeltjes zijn door mij schoonmoeder gemaakt, de houten hangers kreeg ik van Mood Creation, het witte hart van mama toen ik voor het eerst een eigen kerstboom had, en de grote bal op rechts is er eentje van de Action.

De gebroeders Bollen. Er begint langzaam steeds meer echte interactie te komen, als in dat Benjamin heel hard moet lachen om Morris en Morris dat vervolgens weer intens vet vindt. En dat ik dan op te vegen ben.

Stoeien! Hier is het nog leuk!

Hier denk je al; dit gaat een keer fout. Benjamin draait er ook z’n nek voor om. En jawel hoor; een paar minuten later, als Morris bovenop mij staat, gaat het ineens hartstikke verkeerd als hij zijn evenwicht verliest en ik hem niet snel genoeg op kan vangen. Hij klapt vol met zijn onderkaak op mijn oog. Ik weet niet of je dat geluid kent, maar bot op bot klinkt altijd zó ellendig. Koen begint te schreeuwen van schrik, Morris begint heel hard te krijsen en bij mij springen de tranen ook in de ogen van de pijn. Mijn eerste reflex is om te checken of al Morris tanden er nog in zitten en dat is gelukkig zo. Mijn eigen oog is inmiddels lekker blauw, maar verder valt het uiteindelijk gelukkig mee.

De boys in bed: wij weer een stukje taart.

En een aflevering Love Island!

Het is etenstijd en Morris wil uiteraard helpen met tafel dekken.

We eten lasagne!

Morris’ lievelings. Gaat er in als zoete koek. Klein pastamonster.

Baddertijd!

‘What u doin’ woman?’ Love dit rompertje trouwens. Van Petit Bateau. Heeft Morrisje ook gedragen<3.

Zo! Slaapzakje aan; klaar om naar bed te gaan.

Ik zet de winactie online waarover gister al een artikeltje verscheen. Je kunt nog tot morgenavond meedoen! De rest van de avond is het weer bankhangen geblazen. We genieten nog even van de laatste uurtjes vakantie samen, en dan zit het er weer op!

Inmiddels is het werkende leven weer begonnen. Dit was voorlopig de laatste extra plog, dus mocht je er geen fan van zijn: vanaf volgende week zijn we weer terug in het normale blogritme:).

Voor nu hoop ik dat jullie een heerlijke kerstvakantie gehad hebben en zie ik jullie morgen weer. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Lieke van Veen

    Dat zal wel flink pijn hebben gedaan. Hoe gaat het inmiddels met je oog?

  • Dewi

    Oohhh die tiramisutaart! Hier zou ik heeeeeel graag een recept van willen hebben

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!