PLOG186: ROBIN IS JARIG

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal! Het is dinsdag, de week is weer begonnen het is tijd voor de weekendplog! Wij hebben een fijn weekend achter de rug. Op zaterdag gingen we naar de kapper – Koen en Morris moesten weer geknipt – en vierden we Robin zijn 23e verjaardag. Zondag lieten de boys ons uitslapen tot TIEN UUR, en was het weer tijd voor voetbal, zoals altijd. Mégakoud, dat dan weer wel, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik maakte overal foto’s van en het zijn er een hele hoop, dus ga er vooral even voor zitten. Komen ze!

Het is zaterdagochtend en we moeten naar de kapper. Dan is het standaard haasten hier, om er om 9:00 uur te kunnen zijn. Ik maak Benjamin wakker en kleed hem aan. Morris is al klaar.

Tijd om te gaan!

We zijn onderweg. Het is koud!

We zijn weer bij de kapper. Koen en Morris worden allebei geknipt.

Als de jongens hun lange lokken weer kwijt zijn rijden we naar het dorp. Robin is jarig, en hoewel we sinds dit jaar geen cadeautjes meer doen maar we voor onze verjaardagen uiteten gaan, vind ik ik het toch leuk om een klein cadeautje te halen. We gaan even hierheen.

Voor een paar ballonnen!

Vindt Morris vooral héél interessant. We willen eigenlijk nog wat boodschapjes doen, maar het regent en dan is het zo’n gesjouw. Op naar huis dus.

Het is weer even droog, dus Morris gaat de tuin in met zijn mini BMW. Hij wil trouwens per se die gele jas aan. Ik pak eigenlijk standaard zijn donkerblauwe, maar tegenwoordig begint hij af en toe heel hard ‘nee, nee’ te roepen als ik daarmee aan kom zetten en loopt hij naar de kapstok, want ‘GEEL, GEEL, GEEL’. Dusdat. Kun je met je dreumes van nog niet eens twee gaan staan discussiëren over welke jas hij aan moet! Afijn: je ziet wie er wint. Geel dus.

Benjamin doet ondertussen even een slaapje.

Ik rijd gauw zelf even naar het dorp voor wat dingen bij de drogist, terwijl de jongens alledrie thuis zijn.

Gelukt!

Ik kocht bij de Hema een kleinigheidje voor Robin zijn verjaardag, voor hun uitzet! En Morris maakte uiteraard een hoogstaand kunstwerk. Dat snap je.

We zijn er! Robin viert zijn verjaardag vanavond, maar dan slapen de jongens dus we gaan nu alvast met z’n vieren langs.

Kijk hem gaan met zijn tasje en ballonnen. ZO schattig. Hij stijgt nog net niet op met al dat helium.

We gaan eten!

Lunch met z’n allen!

Benjamin speelt lekker op het speelkleed.

En Morris leest boekjes met zijn jarige peetoom.

We gaan naar huis als de jongens moe zijn en het tijd is voor een dutje. Ik werk wat, Koen kijkt voetbal.

Morris is wakker, maar echt van harte gaat het nog niet.

Dit. Zo fijn. Morris is écht een knuffelkont. Vooral als hij uit bed komt wil hij niks liever dan bij mij op schoot en heel veel knuffelen.

We gaan samen Benjamin uit bed halen, en dan klimt Morris bij Benjamin in bed. Liefde voor zijn kleine broertje.

Weer beneden! Die ogen..

Benjamin heeft weer gedronken, dus hij buikt even uit. Kijk dat blije bekkie nou.

Oprecht jammer soms dat ik niet in dat koppie kan kijken. Wat zou hij nou denken? ‘Jo moeders, jij weer met je camera?’

Ik ga koken. Plaatpizza’s vandaag. Comfort food op zaterdag. Recept – al mag het die naam eigenlijk niet eens hebben – komt morgen online!

Morris wil tegenwoordig de hele tijd uit mijn Dopper drinken. Fles is bijna net zo groot als het kind, maar hé; als het kan, dan kan het. Prrrima.

Terwijl wij eten ligt Benjamin er gezellig bij.

We gaan naar Robin zijn feestje, dus ik spring onder de douche en kleed me aan. Ik ben helemaal gek op dit jurkje! Kocht ik op de gok bij de Zara in de sale voor 13 hele euro’s, en ik vind hem geweldig. Met knoopjes, dus borstvoedingsproof, en supercomfortabel. Helemaal weg van.

Wen is bij ons! Zij past op de jongens vanavond.

Onderweg! We fietsen door de miezer naar Robin.

Verjaardagsdingen. Aan eten geen gebrek. En aan borrels ook niet trouwens. Het is een méga gezellige avond, en na ‘n Hugo’tje meer dan eigenlijk goed voor je is *kuch* gaan we na middernacht weer naar huis. We kletsen nog een poos met Wen en dan gaan tegen drieën slapen. MOE.

Op zondagochtend word ik zoals altijd vroeg wakker, maar als ik zie dat de boys nog slapen draai ik me nog een keertje om. Als ik vervolgens weer wakker word en op m’n telefoon kijk schrik ik me het leplazerus als ik zie dat het 10:00 uur is. Ik storm ons bed uit naar de kamers van de jongens, maar Benjamin slaapt nog en Morris zit met aap en beer te spelen. Dus. Dat uitslapen zullen ze wel van hun vader hebben. Ik geef Benjamin gauw zijn eerste voeding.

En Morris leest boekjes in bed met Koen.

We zijn eruit hoor. Morris gaat mee naar zolder om me te helpen met de was. Zou bijna denken dat hij me dat vaker heeft zien doen;p.

Ontbijt voor mijn grootste kleine man. Weer zijn lievelingsyoghurt. Eet hij zo goed!

Aangekleed. Spijkerbroek met overhemdje vandaag.

Benjamin doet een ochtenddutje, maar die is vandaag niet van lange duur. Op zich niet gek natuurlijk na zo’n nacht!

Morris speelt ondertussen met Duplo.

Omdat we weer naar voetbal gaan breng ik Morris al vroeg naar bed om even te slapen, en haal ik meteen daarna Benjamin er weer uit voor een voeding.

Dit lieve kleine beertje is klaar om te gaan. Vind dat soms best lastig qua kleertjes, nu hij nog zo klein is. Hij heeft een winterjasje in maat 68, maar die is écht nog heel erg groot. Voor nu dus maar een extra laagje en een heel warm fleecevest als jasje, en dan in de kinderwagen in de voetenzak en onder een dekentje. Zo blijft hij in ieder geval lekker warm.

Ik leg Benjamin alvast in de autostoel.

En dan haal ik Morris uit bed. Dat gaat overigens nog niet zo makkelijk: die slaapt héél vast!

Voetbalzondag! Het is zó onwijs koud vandaag.

Extra goede reden dus voor warme chocolademelk met slagroom in de rust.

Ziet Morris ook wel zitten.

Morris vindt het koud en blijft de tweede helft lekker binnen met mama. Als de wedstrijd is afgelopen eet hij deze wortelknabbels. Chips maar dan anders.

Ik voed ondertussen Benjamin. Love dit mutsje met oortjes. Komt van de H&M; geen idee of ie er nog is.

We blijven nog even hangen in de kantine, maar tegen etenstijd gaan we op naar huis. Er moet nog gekookt worden!

Morris heeft ondertussen de dankbare taak van het voorlezen op zich genomen. Hij legt even aan Benjamin uit hoe dat nou precies zit met die diertjes, en Koen en ik staan erbij en kijken ernaar. Haha. Niet te doen zo schattig.

Als de dreumes moe is.. Juist ja, dan haalt ie de fleecedeken uit de kast, drappeert ie die over de keukenvloer en gaat hij er vervolgens zelf op liggen. Duracelletjes zijn bijna leeg!

We eten een snelle pasta met roomsaus, parmezaan en rauwe ham. Heerlijk.

Na het eten spelen de jongens nog even beneden terwijl ik de was doe.

En me ook alvast klaarmaak voor bed. Badjas aan, makeup eraf; dat werk. Ik heb het zó koud. Ben na voetbal niet meer echt warm geworden.

We sluiten het weekend af met z’n vieren op het grote bed. Benjamin voeden, boekjes lezen met Morris, en dan is het bedtijd voor de boys. Koen en ik kijken Wie is de Mol terug – héél verbaasd over de afvaller dit keer, kijken jullie ook?! – en de nieuwe aflevering van Moordvrouw die ik overigens weer voor de helft met m’n rug naar de tv heb bekeken, en dan houden we het voor gezien!

Weekend met iets minder slaap en iets meer borrels was het weer, maar ik heb wel heel erg genoten van de tijd met mijn mannen. Komende week ben ik gewoon aan het werk, maar heb ik wel een paar leuke dingen op de planning. Ik ben een dag met Maris en de kindjes, heb vanalles te doen voor Jong Uden én in het weekend is het CARNAVAL. De jongens gaan voor de allereerste keer logeren, SLIK, en wij gaan met Lot en Flip naar Den Bosch. Ik vind het heel dubbel dat de jongens voor het eerst ‘n nachtje niet thuis zijn, maar ik verheug me ook ontzettend op een dag fatsoenlijk carnaval vieren zónder dikke buik. Dat is namelijk drie jaar geleden! Gaan jullie carnaval vieren ook? Of hebben jullie er helemaal niks mee? Ik was om heel eerlijk te zijn nooit zo’n liefhebber, maar Koen is echt ‘n diehard, en inmiddels kan ik het ook wel waarderen. Hoe dat was zien jullie natuurlijk volgende week weer in de weekendplog, en als je benieuwd bent naar hoe ik die plaatpizza’s maak moet je vooral morgen weer even terugkomen.

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Lindsay

  Leuke weekendplog weer! Gaan jullie ook verkleed volgend weekend?

 • Isa

  Dat discussiëren over die jas.. Zo herkenbaar. Zal de leeftijd wel zijn. De dreumes die ineens zelf wil kiezen wat hij aantrekt, ik vind het een dingetje hoor!

 • Celine

  Olivier wil nooit z’n laarzen aan…Alleen z’n schoenen…en dan vooral door de plassen rennen 🙁 Bijna drie dus dat discussiëren duurt nog wel even 😉

 • Jacqueline

  Jaa carnaval!! Vorig jaar helemaal niet geweest, 2 maanden zwanger en kotsmisselijk op de bank. Dit jaat gaat Sebastiaan voor het eerst logeren. Spannend!! Maar zoveel zin om even los te gaan

 • Lieke van Veen

  Dat jurkje staat je echt leuk.
  Ben erg benieuwd naar het recept van die plaatpizza’s.

 • Evelyn

  Leuke plog weer! Veel plezier met carnavallen! Zijn jullie zondag weer in Uden? Misschien kom ik jullie dan weer tegen.. haha! Liefs Evelyn

  • bijzonderkleinwonder

   Dankjewel! Jullie ook veel plezier! Haha ja zondag zijn we in Uden met de kindjes. Vooral weer even hoi komen zeggen dan hè?! <3

   • Evelyn Van Aarle

    Doe ik! Wij gaan na de optocht naar de tent op de markt. Daar was vorig jaar genoeg ruimte voor de kindjes om lekker lekker te spelen!

 • Moniek

  Super leuk jurkje! Ik heb vandaag even bij de Zara gekeken. Is hij echt zwart? Ik zag hem namelijk hangen in het donkerblauw met een beetje groen…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!