PLOG342: FAMILIEDINER

 In Persoonlijk

Dinsdag: weekendplog! Weer in twee delen deze week, en de make-upvideo en het voorleesboekjesartikel staan ook voor de komende dagen ingepland. Vandaag dus eerst ons weekend. Ik spendeerde mijn vrijdag zoals altijd met de jongens. Omdat ik woensdag en donderdag naar Keulen en Amsterdam was voor werk en ik dus niet aan mijn ‘normale’ werk toekwam moest dat vrijdagochtend nog even gebeuren. Plus ik had maximaal quality time met de jongens, na ze twee dagen nauwelijks gezien te hebben. Vrijdagavond gingen we eten met papa, mama, Robin en Mees, nog voor pap zijn verjaardag. Kijk mee!

Woensdag was ik heel last minute in Keulen op uitnodiging van Kapten & Son waar ik inmiddels al bijna een half jaar mee samenwerk, en donderdag ben ik in Amsterdam voor Olympus. Ik mag hun nieuwe Olympus Pen gaan proberen en ik ben echt méga benieuwd hoe deze gaat bevallen. Ik besteed vrijdagochtend heel vroeg een poosje aan het uitvogelen van die camera.

Ik draag dit vandaag en ik vind het een heel leuk setje: trui Chiquelle, broek Kiba, schoentjes Maripé.

Dit pakketje komt binnen, van Noppies, specifiek van Lot Keckeis. Echt zó ontzettend lief en attent, twee hele mooie truitjes voor de jongens. En zoals ik vroeger al riep over hun babykleertjes: de kwaliteit is heel mooi. Ik neem trouwens over het algemeen nooit kleding aan voor de jongens omdat ik een specifieke smaak heb en ik het net zo lief zelf koop, maar Lot vroeg of ze me iets van Noppies op mocht sturen en aangezien ik Noppies een fijn merk vind, ben ik er alleen maar heel blij mee.

Wat foto’s schieten voor stories. Het is vandaag Black Friday en dat betekent dat er even heel veel online moet. Betekent óók dat de meest hectische weken er na vandaag op zitten, en dat voelt ergens ook wel weer best lekker.

Hoe mooi is deze chain? Ik heb deze erbij, en een soort leren ‘strap’, die ik af kan wisselen. Als je dit zo om hebt hangen zou je aan het hengsel te zien toch never denken dat het om een camera gaat?

Lunchtijd. Omeletje voor mij. Na twee dagen buiten de deur eten én vanavond nog een etentje wel even lekker; lunch uit eigen pan.

Een van Morris vele gezichten. Zijn koppie als hij iets wil wat hij niet mag. Haha. Je zou er bijna compleet inconsequent van worden toch?

En dan dit. Knuffels knuffels knuffels en ‘ik heb je gemist mama’. Lief kind.

De wederhelft is weer thuis en we hebben weekend! Zo fijn.

Meesje appt of we misschien een pannetje bloemkool-kerriesoep willen. Daar zeg ik geen nee tegen. Zo lekker deze!

Vrije vrijdag betekent koekjes bakken met de jongens. Benjamin krijgt zijn eigen stukje deeg om te rollen, maar Morris helpt mij als een ware chef. Vindt hij zo leuk. En maar vormpjes uitsteken, en er dan een beetje jam opdoen, en dan dubbeldekken.

Zijn koppie als hij koekjesdeeg ziet. Dat heeft hij niet van een vreemde.

Of er nog wat in de kom zit om op te snoepen..

Klaar! Maar nu moeten ze nog in de oven. Typisch gevalletje maximaal geduld-op-de-proef-stellen. Leg die twee kleine mannen maar eens uit dat iets wat nu al zó lekker is toch echt eerst nog even in de oven moet.

Klaarrrr. En ze lijken bleek, maar zo zijn ze ‘t lekkerst. Even af laten koelen, dan worden ze ook ‘hard’, en zijn ze fantastisch. Nog een beetje zacht van binnen. Forever succesrecept deze koekjes.

Ik kleed me gauw om: we gaven papa voor zijn verjaardag een etentje, en dat staat al heeel lang gepland voor vanavond. Nog heel even van huis dus, voor we voorlopig weer lekker alleen maar met z’n vieren zijn.

Gelukkig zijn de jongens er niet rouwig om. Menthe is er. Zo fijn om zo’n oppas te hebben waar de kindjes zich zo fijn bij voelen. En wij ook.

We zijn op pad met de family. Eten bij Ratatouille in Nuenen.

Vooraf om te delen.

Dan gamba’s met héél veel knoflook.

Er iets héél interessant aan de andere kant van de tafel.

Visje als hoofdgerecht. Sinds ik zo weinig vlees eet kan ik er op een of andere manier niet meer zo goed tegen. Niks voor mij, want jullie weten dat ik een soort veredelde kliko ben waar je alles in kan gooien, maar als ik veel vlees eet krijg ik ineens zo bizar veel buikpijn. Gek geval! Met vis geen last van, dus daar gaan we voor.

The parents. Zo zo zo trots op deze twee. Beste voorbeeld in de wereld.

Broer & zus.

Haha ik ga zo stuk hierom: papa zei van tevoren dat we echt niks mochten zeggen over dat hij jarig is omdat hij echhhht geen vuurwerk ofzo wilde. Nu ving de serveerster alsnog iets op, dus zie hier: een kaarsje. Maar hij lacht er wel bij.

<3

Doen wat we het liefste doen samen: eten en drinken. En nu zijn we weer door de staatsieportretten heen voor deze plog. Haha. Beloofd! Na het eten doen we nog een afzakkertje, en dan gaan we naar huis.

Om zaterdagochtend het weekend zo te beginnen. De jongens, samen op de bank onder een dekentje. Onafscheidelijk duo, en dat lijkt alleen maar meer te worden. Hoop zo dat het zo blijft.

We gaan even naar het dorp voor een paar kleine boodschapjes. Benjamin rijdt. Kan best als je twee bent wel.

En dan in de kinderwagen. Hij heeft het koud. Dat snuutje.

Niet zomaar koud: hij is gewoon dood- en doodmoe. Dus als ik hem draag slaapt hij zo lekker bij mij. Sjouw je dan met 13 kilo op de arm door het dorp. Ik kan ‘m vrij snel overleggen in de kinderwagen: tukt hij zo verder.

Kijk maar, onder in beeld. We zijn even bij de H&M voor een paar basics voor ons.

En daarna bij de Zeeman voor de basic shirts voor de jongens. Ze dragen die met korte mouwen heel vaak ergens onder, maar ze hebben ook lange mouwen, en die zijn echt top! Kwaliteit is meer dan prima, ze kunnen ook ‘gewoon’ als bovenkantje op een broekje, maar ook mooi onder een vestje ofzo. Fijn met dit weer als je veel laagjes aan wilt doen. En grootste pré: ze kosten nog geen €3. Dus. Tot zover deze Tip van Flip en deel 1 van deze plog! Ik hoop dat jullie een lekker weekend hadden en voor iedereen die deze week nog Sinterklaas viert, net als wij: een hele fijne Pakjesavond alvast!

Dankjewel voor het lezen.

Recommended Posts
Showing 3 comments
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!