Jullie zagen ‘m de afgelopen maanden bijna iedere week wel een keertje voorbij komen: de plaatpizza! Ons favoriete comfortfood op het moment. Gemakkelijk, snel, lekkerder dan een diepvriespizza en – volgens ons! – net zo lekker als pizza van de bezorgdienst. Jullie vroegen massaal om het recept, en hoewel het eigenlijk de titel recept niet eens mag dragen leek het me dus toch een plan met jullie te delen hoe ik dit maak! Is weer typisch zo eentje waar je helemaal je eigen draai aan kunt geven en die je precies kunt maken zoals je ‘m zelf wilt. Ideaal! Oh en voor iedereen die dacht dat ik iedere keer zelf op m’n dooie akkertje een pizzadeegje ging staan kneden en nu dus van een koude kermis thuiskomt: sorry! Af en toe dient gemak de mens toch?

WAT HEB JE NODIG VOOR ÉÉN PIZZA:

BASIS:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • pakje Koopmans Italiaans Pizzadeeg
  • gezeefde tomaten
  • mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • geraspte kaas

TOPPING DIE IK VANDAAG MAAK:

  • gehakte spinazie – uit de diepvries of vers
  • rode ui
  • serranoham

BEREIDINGSWIJZE:

  • Leg allereerst alle bevroren deegplakjes voor de bodem op bakpapier op een bakplaat. Wacht even tot het helemaal ontdooid is. Dat duurt nooit zo lang. In de tussentijd kun je de ui even snijden, of andere ingedriënten klaar maken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de plakjes deeg aan elkaar. Dat kun je doen met een beetje water.
  • Verspreid de gezeefde tomaten over de bodem. Laat de randen vrij; zo krijg je iets van een korstje!
  • Strooi hier vervolgens wat Italiaanse kruiden overheen.

  • Verdeel de mozzarella over de bodem.
  • Ga vervolgens verder met je toppings. Wij kiezen vandaag voor ham, spinazie en rode ui.
  • Eindig met een laagje geraspte kaas.

Nu kan je pizza de oven in. Ik ga meestal voor ongeveer 20 minuutjes, maar je ziet wel aan de randjes of het deeg mooi gaar is of dat het nog wat langer moet! Heel even geduld nog, en dan is ie klaar!

Zo. Eenmaal uit de oven ziet je pizza er zo uit. Hij is écht heel knapperig; niet van dat zompige gedoe, en dat vinden wij heel erg lekker! Wij vinden deze toppings heel smakelijk, maar er zijn zooo veel opties! Ik maak er meestal twee: eentje zoals hierboven, en eentje met pittige salami, paprika, rauwe ham en ui. Die is ook top. Je kunt hier eindeloos mee variëren en erop doen wat je lekker vindt! Met crème fraîche in plaats van tomatensaus, rode ui, spinazie en zalm is ook heerlijk, pizza tonijn, Hawaii, Shoarma; net wat je wilt.

Ik weet dat het heel erg lekker is, en relatief eenvoudig ook, om zelf deeg te maken, maar heel eerlijk: daar heb ik gewoon niet altijd evenveel zin in! En dan is dit een perfecte snelle oplossing!

Tot zo ver het korte artikeltje voor vandaag. Laat het me weten als jullie ‘m ook eens gaan proberen. Vind ik leuk!

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Showing 11 comments
  • Kim
    Beantwoorden

    Leuk dat je dit deelt! Zo lekker! Ik maak dit ook regelmatig. Voor ons echt zaterdagvoedsel, heerlijk met een wijntje erbij, haha. Als je de diepvries spinazie gebruikt, laat je die eerst ontdooien, of maak je het zelfs eerst warm of leg je het er gewoon bevroren op? Ga ik dat ook eens proberen 🙂

    • bijzonderkleinwonder
      Beantwoorden

      Die doe ik bevroren in een pannetje op laag vuur tot het helemaal ontdooid is. Gaat heel snel en is echt heeel lekker. In het kader van dat je dan toch nog een beetje groenten binnen krijgt! Haha.

      • Kim
        Beantwoorden

        Haha ja precies! Dank je 😉

  • D.
    Beantwoorden

    Yes, ga ik zeker ook proberen!

  • Mar
    Beantwoorden

    En het kan nog makkelijker!
    In de koeling van de supermarkt liggen rollen deeg met een potje tomatensaus erbij.. heb je geen gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden meer nodig! Ook echt heerlijk.

    • Sanne
      Beantwoorden

      Ik weet niet wat er in dit diepvries bladerdeeg zit maar in die rollen deeg met tomatensaus zitten allerlei toevoegingen waaronder suiker. Voor een keer niet erg maar wellicht een verschil

      • Mar
        Beantwoorden

        Tja het blijft natuurlijk pizza en niet heel gezond 😉
        Maar geen idee wat het verschil is qua toevoegingen. Ik ga ze eens vergelijken!

  • Youssra Bombeeck-Lakjah
    Beantwoorden

    Leuk!! Dankjewel voor het delen met ons!!

    En de vrijdagplog en weekendplog waren weer heerlijk om te lezen

  • Simone
    Beantwoorden

    Lekker! Ga vanavond een poging wagen om ‘m te maken! Maak jij gebruik van een heteluchtoven?

  • Vivian
    Beantwoorden

    Staat nu in de oven! Ben erg benieuwd

  • Marije
    Beantwoorden

    Pizza met salami, ui, paprika staat nu in de oven. Met zo meteen nog wat rauwe ham erbij. Smullen!!

Leave a Comment