FAVORIETE MERKEN VOOR DE BOYS

 In Lifestyle, Outfits

Ruim tweeënhalf jaar geleden schreef ik al eens een artikel over mijn favoriete kinderkledingmerken. Toen was Morris een half jaar en nog hartstikke baby, terwijl we inmiddels twee zoons hebben en het babytijdperk voor allebei al echt wel even achter de rug is. De merken die ik in dat artikel noemde – klik om ‘m terug te lezen – vond ik inderdaad top toen ze klein waren, voor allebei, maar ik merk dat mijn koopgedrag de afgelopen jaren is veranderd en ik nu ze water groter zijn bij andere merken koop dan ik deed toen ze zo klein waren. Zo was ik toen vooral van veeellll, en is dat nu echt wel anders. Vooral in Morris zijn kast is dat een stuk minder het geval dan ooit. Ik koop liever een aantal items die ik écht heel mooi vind, dan heel veel voor de categorie mwoah. Inmiddels heb ik een aantal vaste adresjes waar ik sowieso voor ze slaag, en ook specifiek voor bepaalde items, dus die deel ik vandaag met je:).

ZARA

Laten we maar beginnen met de meest gangbare, want ik vermoed dat minimaal tachtig procent van jullie hier wel eens gekocht of besteld heeft: ZARA. Zara is hier vooral favoriet voor leuke overhemdjes en skinny broekjes. Geen spijkerbroeken, daar komen we zo, maar met name de five pocket modelletjes in donkergroen en donkerblauw. Volgens mij hebben we die hier in alle maten in huis omdat ik het zulke fijne basis items vind. Ze zijn skinny, zitten goed en kosten €12,95, wat ik heel schappelijk vind voor een broekje. Morris zit nu een beetje lastig qua maat, omdat 98 qua omvang prima is maar qua lengte aan de korte kant, en 104 qua lengte goed is, maar van boven nog veel te ruim. Even een periode te overbruggen dus wat dat betreft, maar verder ben ik fan. Geldt ook voor de basic polo’s die ze standaard in de collectie hebben. Die voor de winter zitten Morris niet zo goed, want te breed en te kort, maar de zomervariant, met korte mouw, sla ik altijd in alle kleuren is. Kosten ongeveer vijf euro per stuk geloof ik, en vind ik ideaal voor met mooi weer. Kraagjes blijven leuk! Wat ik trouwens ook al en aantal jaar bij de Zara koop zijn de leren sandaaltjes. We hebben ze al van een aantal, ook duurdere, merken geprobeerd, maar Morris vond deze steeds het fijnst en het zachtst!

NAME-IT

Mijn spijkerbroekenfavoriet voor de jongens. De superstretch extra-slim broekjes van Name-it. Kosten tussen de €25 en €40, wat ik niet per se goedkoop vind, maar vooral voor Morris vind ik het dat wel waard. Broeken zitten hem echt heel goed qua pasvorm, blijven mooi in de was en dragen fijn. En de Name-it broekjes die Morris te klein zijn kunnen zo door naar Benjamin zijn kast omdat ze nog makkelijk een ronde mee kunnen en dat is niet vaak met broeken. Ik vind goede skinny spijkerbroeken vinden best een uitdaging voor de jongens, dus als je tips hebt let me know, maar deze stellen nooit teleur. Ze hebben ook allebei een skinny model van Prénatal dat ze heel veel dragen. Die zijn iets betaalbaarder en ook heel fijn. Is er alleen niet in zoveel wassingen.

TOMMY HILFIGER

Geen verrassing voor jullie; mijn favoriet voor bovenkantjes is Tommy Hilfiger. Ik houd van hun shirts, polo’s en overhemdjes. De prijzen zijn wel van een andere categorie. Is natuurlijk persoonlijk, maar ik vind vanaf 45 euro voor een mooie polo echt een fikse smak geld. Dat koop ik dus nooit voor de volle mep maar altijd in de uitverkoop of in de outlet. En ik koop er niet tien van, maar een paar. Ook hier geldt dat de kwaliteit echt heel goed blijft; alles wat ik ooit voor Morris van Tommy heb gekocht ligt nu bij Benjamin in de kast omdat het er nog mooi uitziet. Als je het dan uitrekent in kosten per keer dragen is het z’n geld wat dat betreft voor mij wel waard. Hoewel ik het stoere ook steeds meer kan waarderen en in ieder geval meer afwissel houd ik gewoon heel erg van dit stijltje.

FRENCH DISORDER

Dit is een relatief nieuwe favoriet. Als in dat ik het pas anderhalf week ken, maar gewoon nu al fan ben. Mama nam bij een sample sale een aantal truien en shirts mee voor Morris, en ik vind ze echt top. De stof is supermooi, heel stevig, niet lubberig, en de pasvorm is top. Hoe ze het met de tijden houden weet ik nog niet, maar ik heb gezien het materiaal wel heel goede hoop. Ook hier geldt dat de prijzen er wat mij betreft niet om liegen, truien vanaf 59 en shirts vanaf 39, wat ik opnieuw teveel vind om zo even te kopen, maar in de sale, en vooral tijdens zo’n sample sale dus, is dat een heel ander verhaal en vind ik het een stuk beter te doen. Leuke aan dit merk vind ik dat ze bepaalde basics voor zowel mannen, vrouwen als kinderen hebben – de kinderlijn is sowieso helemaal unisex – en dat je dus, mocht je dat leuk vinden, kunt twinnen. Nou kan ik dat zelden met de jongens, maar een keer een soortgelijk shirt op een jeans met sneakertjes vind ik wel heel leuk. Staat nog op het lijstje!

Tot zover mijn favorieten wat kleding betreft. Voor Benjamin haal ik rompers het liefst bij Hema en Wibra, voor Morris haal ik hemdjes en t-shirts voor onder zijn kleding bij Wibra, een boxers of bij Wibra of bij Hema of van Ten Cate. Er zijn nog veel meer merkjes die ik mooi vind en waarvan ze iets in de kast hebben – Petit Bateau, Ralph Lauren – maar deze vier voeren wel echt de boventoon!

Ik ben benieuwd wat jullie favoriete merken zijn voor je kinderen én of je tips hebt voor merken die smalle en lange spijkerbroekjes verkopen. Vingino schijnt ook goed te zijn dus dat gaan we binnenkort testen, maar nieuwe ontdekkingen zijn altijd welkom!

Bedankt voor het lezen en ik zie jullie heel graag morgen voor het tweede deel van de weekendplog!

Recommended Posts
Showing 32 comments
 • Laura

  Bij veel broekjes van de Zara zit binnenin aan beide kanten een elastiek met een knoop. Deze kun je aantrekken waardoor je de bovenkant smaller kunt maken.
  Leuke kledingstyle kies je voor de jongens!

  • bijzonderkleinwonder

   Jaaa I know. Volgens mij zit dat tegenwoordig bij alle broekjes. Maar ik bedoel meer dat bovenste stuk helemaal; te veel stof!

   • Tess

    Ja, dat heb ik met mijn zoon ook gehad, zeker nu er geen luier meer tussen zit! Ik heb het maar voor lief genomen, ze in de kast gelegd en gegokt op een groeispurt. Nu past ie ze wel, al blijft het aan de ruime kant. Het is echt het model wat niet helemaal klopt qua verhouding.

 • Tess

  De broekjes van ZARA zijn hier eveneens favoriet! Verschillende spijkerbroekjes koop ik bij de H&M. Ik vind alles boven de €24,95 echt te duur voor een broek. Ik heb namelijk een 3,5 jarige die standaard zijn broeken helemaal af draagt, tot de gaten er met het buitenspelen in vallen. En dat gebeurt vooral thuis, op het kdv krijgt hij standaard joggingbroekjes aan want anders blijf ik kopen. Hoe doe je dat bij Morris? Of heb ik zo’n extreme rouwdouwer geproduceerd

  • bijzonderkleinwonder

   Haha Morris gaat in zijn spijkerbroeken naar de peuterspeelzaal. Weet niet of die van jou zo extreem is hoor! Zit gewoon heel veel verschil in onderling denk ik!

  • Dolores

   Ik Koop de broeken voor de ‘net’ van Name-it. En voor buitenspelen/school haal ik ze bij NextDirect. Het zijn pullup jeans van een zachte stof, in 6 wassingen ofzo. Kwaliteit is perfect, en maar 11 per broek- wat het niet vreseijk maakt als de knieën eraan gaan

 • Marijke

  https://m.zara.com/nl/nl/basic-skinny-jeans-p04433521.html?v1=8215502&v2=1187736 Deze koop ik altijd in alle kleuren Haha. Super fijne broekjes!

 • Jaline

  Dutch dream denim zijn hele fijne broekjes. Ze vallen lang en smal en zitten daardoor bij mijn zoontje perfect. Ook eat soepeler dan de broekjes van bijv tumble, dus dat vind ik ook fijn! Ik hield altijd erg van tumble, z8, noppies, koko noko. Nu is is dat wat aan het veranderen. Zoontje is bijna 1,5 en al 90 cm, dus niet alle merkjes passen goed meer. Ik vind nu ddd, retour, sturdy bijvoorbeeld ook erg mooi. En tumble ook nog steeds qua bovenkleding.

 • Hennie

  Favoriete merken zijn name it, z8 en tumble & dry
  Qua spijkerbroeken koop ik eigenlijk altijd bij name it of prenatal vanwege de stretch die er in zit.
  Voor boven kleding zijn z8 en tumble & dry favoriet.
  Rompers koop ik altijd bij de hema

 • Wendy

  Dutch Dream Denim DDD, retour, indian blue (weet niet vanaf welke maat) WE hebben ook super skinny

 • Ilse

  Zara is top tot idd maat 98, daarna is de verhouding weg en heb je of teveel stof of te kort. Erg jammer maar onze oudste krijgt dus nu alleen nog maar name it broeken. Die ik vaak bij kleertjes.com koop en dan in de uit verkoop helemaal top ! Vingino is kwa shirtjes hier ook favoriet valt lkkr getailleerd !

 • Marijke

  Dutch dream denim heeft ook hele mooie stoere smalle spijkerbroeken! En voor shirts vind ik quapi en b-nosy ook gaaf. Ben dol op die neon kleuren.

 • Nienke

  Wij hebben 5 jongens in alle soorten en maten, maar 2 daarvan zijn echt heel slank. En ik vind het een ramp om geschikte stoere jeans voor hen te vinden (ze zijn nu 9). Zelfs de skinny van Name it zakt af. Ik kocht tot nu toe vaak neutrale jeans van de meisjescollectie voor hen, maar inmiddels kom ik daar niet meer mee weg. Dus, iemand een tip voor extreem smalle stoere jongens broeken? Ik ben je dankbaar

  • Nienke

   De smiley is weggevallen 😀

   • Siger

    Misschien kun je het eens bij de ter stal proberen? Of bij next (internetwinkel)?

    Voor mijn kids haal ik de jogging broekjes van de zeeman. Erg fijn met alleen elastiek aan de bovenkant, vooral handig met het zindelijk worden en gym op school. Overal zie ik jogging broekjes die je aan moet trekken met een touwtje. Niet echt handig…

    • Siger

     Maar meestal dragen ze spijkerbroekjes. Van de ter stal of next 😉

     • Nienke

      Next heb ik nog nooit geprobeerd en de ter Stal is hier helaas uit de stad verdwenen. Eerder heb ik daar wel eens een goede skinny gevonden inderdaad.
      Ik zal eens even op de site van Next kijken, bedankt!

  • Jaline

   Dutch dream denim zijn perfect. Ze vallen smal en lamg, waardoor je ook nog een maatje kleiner dan normaal kunt nemen, waardoor de taille dus nog een stukje smaller is!

   • Nienke

    Goeie tip!

 • Rianne

  Spijkerbroeken bij de WE die zijn echt top. Altijd 2e 50% korting en ze zitten super mooi. Ik koop altijd de superskinny. Zitten ook echt super skinny goede kwaliteit en heel veel kleuren.

 • Maddy

  De ultra skinny broekjes van retour heten volgens mij zeger en ravi zijn hele fijne broekjes, niet goedkoop maar blijven heel erg mooi. Broekjes van BOOF ook zeker favoriet. Verder zijn hier de favoriete merkjes Scotch shrunk wel pas vanaf mt 104, american outfitters best prijzig maar zeker de moeite waard super fijne stoffen en het blijft zo mooi!! Voor onder shirts en onderbroekjes is claessens hier favoriet, kun je altijd heel goed in de uitverkoop shoppen bij de Bijenkorf.

 • Alice

  Tip voor skinny broeken is nog Imps+elf’s. Ook betaalbaarder in de sale.

 • Roos

  Tip: het merk Mayoral! Ik geloof niet dat ik dat al eerder heb zien langskomen en het past denk ik goed bij jullie stijl. Het zit qua prijs tussen de Zara en Tommy Hilfiger in en het is kwalitatief goed. Netjes, maar dan net iets speelser dan Tommy Hilfiger, bijvoorbeeld met kleine, subtiele printjes van bootjes op de polo’s. Veel in de kleuren blauw-wit-rood. Ik koop er vooral vaak polo’s en vestjes (op de eigen site, die heeft het grootste assortiment). De shirts zijn minder mijn smaak, want vaak met grote prints, maar voor polo’s kan je er echt heel goed slagen. Verder hier inderdaad de slim fits van Name It en vaak jeans van Tumble.

 • Mandy

  Hier ook fan van Zara. Koop daar al jarenlang de skinny fit broekjes. Heb de laatste keer spijkerbroeken gekocht bij WE. De superskinny zitten erg mooi.

 • Mar

  Ik heb hier een driejarig jongetje met smalle beentjes en ik houd er ook van als skinny echt skinny valt. Ik ben pas goed geslaagd bij de WE (hebben ook een webshop mocht hij niet in de buurt zitten) ik neem dan de extra skinny. Veel keus en de broeken zijn echt heel leuk en blijven mooi! Niet perse heel goedkoop maar ze hebben wel vaak aanbiedingen. Zo had ik twee weken geleden de derde jeans gratis en vorige week was er een korting van 30% op alles.

 • Inge

  Zeer herkenbaar qua broeken… Onze zoon is nu 6.5 jaar en nog steeds zijn de name-it broeken favoriet! Toen hij onder de drie was had hij ook broeken van de Zara en blousjes ed. Nu hij groter is, zitten de broeken echt niet meer en is de bovenkleding van de Zara voor onze zoon vaak modelloos en vind ik de stijl ook niet meer zo leuk. Toen hij klein was droeg hij noppies, feetje, Zara, name-it, babyface en ook veel z8. Nu hij ouder is verandert het wel bovenkleding wisselt nogal hij heeft nu veel van retour, vingino en z8 kan nog net (valt klein uit) en soms wat andere merken. Broeken dus altijd van name-it. Hij heeft hele lange smalle benen, dus knoopsgatenelastiek flink aangetrokken, maar de broeken van name-it zitten dan even goed top.
  Onze dochter, misschien niet zo relevant, draagt veel z8, like flo en voor haar kan ik vaak ook goed slagen bij de Zara. Al irriteer ik me soms aan de kwaliteit en geef ik dan liever wat meer uit en dan tenminste wel fatsoenlijke kwaliteit. De kasten hoeven hier niet uit te puilen, wat erin hangt draagt ze, de rest gaat hier meteen eruit. Dat heb ik altijd zo gedaan, maar heb dan ook een jongen en meisje, twee jongens/ meisjes is anders uiteraard…

  • Inge

   Oeps wilde even ‘een reactie’ sturen.. In een paar zinnen reageren is duidelijk aan mij niet besteed ha ha..

 • Femke

  De jeans van feetje en sturdy zijn hier vanaf maat 68 al favoriet en de broeken van de oudste gaan ook zo nog een ronde mee voor de jongste!

 • Laura

  Broekjes van Kokonoko zitten bij mij zoon super! Hij heeft ook smalle, lange beentjes en een klein kontje. Kosten ongeveer €30,- dus vergelijkbaar met Name It, die hij ook heeft.

 • Mare

  Ondergoed: Claesens, Hema
  T-shirt en polo’s: Benetton, Hema
  Broeken: Hema

 • Odette

  Mijn zoontje is nu 4, en sinds hij op de kleuterschool zit, slijten de broeken… niet normaal!
  Ik koop de broeken van Dutch dream denim, omdat deze op de knieën een dubbele lag stof hebben, ideaal!
  Verder ook name iT, en Retour… hier zijn de onderbroekjes ook erg fijn van, de boxers zitten fijn strak en dat blijft na het wassen ook!
  In het outlet hier in de buurt zit een Retour winkel, en in de uitverkoop koop ik meestal flink in!!!

 • Naomi

  Ik heb een zoontje van net 3 jaar, voor hem koop ik idd ook name it broekjes en voor erbij hebben wij de spijkerbroeken van Hema, deze bevallen mij ook echt super! Blijven ook mooi en zitten goed skinny. Verder ben ik fan van Vingino en daarmee voornamelijk de onderbroeken, er zit een mooie strakke brede band aan waardoor hij niet met blote rug komt te zitten in tegenstelling tot onderbroeken van bv Hema.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!