RECEPT: SUPERSNELLE PASTA

 In Recepten

Ik vind koken helemaal geen straf. Koen en ik zijn van de traditionele taakverdeling: ik doe het huishouden en zorg voor het eten. Helemáál niet geëmancipeerd, maar die behoefte voel ik eerlijk gezegd ook niet. Ik vind het fijn zo. Toen we nog met zijn tweeën waren nam ik vaak uitgebreid de tijd in de keuken, en probeerde ik heel regelmatig eens wat nieuws. Maar sinds Morris er is schiet dat er af en toe behoorlijk bij in en kies ik vaker voor lekker en simpel dan voor hoogstaand culinair, zeg maar. Ik knuffel liever met mijn kind dan dat ik uren boven de pannen hang. Nou moet ik zeggen dat de warmte van de afgelopen weken daar ook wel toe bijdraagt – ik bedoel, wie heeft er zin om te gaan staan zwoegen boven het vuur als het BINNEN 27 graden op z’n koelst is? – maar sowieso liggen mijn prioriteiten even ergens anders. Sinds ik weer aan het werk ben is het af en toe even behoorlijk spitsuur hier: we komen thuis, Morris moet gevoed, er moet gekookt, gegeten, en dan moet Koen alweer gaan trainen. Dan zijn dit soort snelle pasta’s een uitkomst! Deze variant staat binnen een kwartiertje op tafel, en bestaat uit allemaal dingen die wij over het algemeen wel in huis hebben. En als we iets niet hebben vervangen we het gewoon voor iets anders, want dat kan allemaal! 

WAT HEB JE NODIG:

 • pasta naar keuze – wij gaan vaak voor fusili
 • 1 prei
 • 2 rode uien
 • 1 rode paprika
 • 2 tenen knoflook
 • 1 bakje kruidenkaas (normaal gesproken gebruik ik Boursin Cuisine light, maar die had ik nu niet in huis dus werd het Crefée van de Lidl: kan ook prima!)
 • 1 pakje verse dungesneden serranoham
 • eventueel wat verse basilicum

img_4764img_4767

BEREIDINGSWIJZE:

 • Zet een pan op het vuur met ruim water voor de pasta. Breng dit water aan de kook.
 • Snijd ondertussen de groenten. Ik houd niet zo van grove stukken dus snijd het altijd best fijn, maar dat is een smaakkwestie.
 • Doe de pasta in de pan als het water aan de kook is.

img_4768img_4769

 • Doe tegelijkertijd de groenten in een andere pan en bak deze aan op middelhoog vuur. Wel even bij blijven staan, anders gaat het te hard.
 • Voeg de kruidenkaas toe aan de groenten en zet het vuur wat lager.
 • Voeg ook wat kookvocht toe aan het kruidenkaas/groenten mengsel en roer even goed door, zodat er een saus-achtige substantie ontstaat.
 • Giet de pasta af.
 • Dien de pasta op, doe de saus er bovenop en verscheur daar dan de serranoham boven. Voeg eventueel nog wat basilicum toe – is niet per se nodig maar wel erg lekker – en klaar is Kees!

IMG_4777.JPG

Dit is toch wel een van mijn favoriete maaltijden als we weinig tijd hebben. Het is letterlijk in een kwartiertje klaar, en – ondanks de kruidenkaas – toch een stuk gezonder dan dat je een pizza in de oven gooit. Ook wel fijn dat je er net in kunt doen wat je in huis hebt, dit is zo’n pasta’tje waar je nooit speciaal voor naar de supermarkt moet. Dit soort pasta’s zijn ook erg populair met kip of zalm, maar kip eten we al zo vaak en zalm is het enige wat Koen echt pertinent niet lust. En wij vinden serranoham allebei heer-lijk. Op een of andere manier gaan deze smaken gewon echt heel goed samen. Dus. Er komt vast vanzelf weer een tijd dat mijn innerlijke Jonnie Boer niet te stoppen is, maar voor nu zweer ik even bij dit soort snelle dingen! Ideaal!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden weer een keer ‘n receptje te zien. Bedankt voor het lezen! X

 

Recommended Posts
Showing 13 comments
 • Floor

  Ziet er heerlijk uit! Ga het vanavond meteen maken, ben benieuwd! 🙂

 • Lisa

  Lekker! Ik heb meteen inspiratie voor vanavond!

 • Isa

  Drie keer raden wat wij komende week op een drukke avond gaan eten, haha! Super receptje 😉 X

 • Kim

  Zojuist gegeten en hij was heerlijk..
  Kan niet wachten tot het volgende receptje..

  • Michelle

   Oh war leuk om te horen! Blij dat het jullie ook smaakte❤️!

 • Rian

  Leuk!! Zulke recepten 😀
  Als je nog meer weet….. hahaha

  • Michelle

   Haha er volgt binnenkort ook een heel gemakkelijk en gezond bolognese receptje!

 • Cindy

  Dit ziet er super lekker uit! Maak je dit recept voor twee personen?

 • Wen

  Ik was op zoek naar de pasta die we laatst bij jullie hebben gegeten. Koen’s favo zeg maar Die kon ik niet vinden maar hou me aanbevolen voor t recept.
  Doen we het vanavond met deze. Kus

pingbacks / trackbacks
 • […] kook! Weer mijn makkelijke pasta waarvan het receptje vorige week online kwam. Smaakt heerlijk en is zo […]

 • […] zin heb in ingewikkeld. Daar heb ik ook een artikeltje over geschreven, mocht je benieuwd zijn (klik!). Als ik zwanger ben gebruik ik geen rauwe ham, maar deze is altijd favoriet. En als we op de […]

 • […] een hele poos geleden deelde ik het receptje van onze favoriete snelle pasta (KLIK!) met jullie. Een variant met veel groenten, kruidenkaas en serranoham. Datzelfde recept is nog […]

 • […] afwisseling. Dat receptje volgt snel. Vandaag, na twee keer een heel snel pastareceptje (KLIK & KLIK), een recept waar je nét iets langer voor uit moet trekken, maar wat het dan ook echt wel waard […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!